Lifestyle
ZNATE LI?

Zašto ženama mora biti toplo?

objavljeno prije 29 dana i 9 sati

Topliji dani u uredima obavezno prolaze uz uključenu klimu, no jednako tako i prigovore kolegica da bi je trebalo smanjiti ili ugasiti... znate li zašto?  Ne zato što vole… više »

ISPROBAJTE :)

5 savjeta za jutarnje pokretanje metabolizma

objavljeno prije 29 dana i 11 sati

Jutarnje navike uvelike određuju kakav će nam biti dan - ako krenemo u njega puni energije, sve će biti jednostavnije i lakše.  Stoga, evo pet stvari koje biste trebali napraviti… više »

ZAPAMTITE!

5 stvari koje su samo vaše

objavljeno prije 1 mjesec

Dijeljenje je nešto što nas uče od malih nogu, pokušavajući od nas napraviti nesebične ljude - što u suštini jest dobro i pohvalno, no svejedno postoje neke… više »

EH, DA...

Kako se riješiti nedjeljnog bluesa

objavljeno prije 1 mjesec

Nedjelja je mnogima najteži dan u tjednu zbog tjeskobe koja nas obuzima zbog početka novih radnih obveza. Nerijetko se osjećamo umorno, tužno, bezvoljno odnosno sve se to može sročiti u… više »

ZANIMLJIVO

Češnjak - superhrana bez premca

objavljeno prije 1 mjesec

Češnjak se još od davnina koristi kao tradicionalni lijek za pregršt medicinskih problema. Osim finog ukusa na prepečnom kruhu ili uz blitvu, postoji još cijeli… više »

SAVJETI

Kako znati da je vrijeme za malo - samoće?

objavljeno prije 1 mjesec

Samoća se najčešće spominje u negativnom kontekstu, no vjerujemo da ste svi barem ponekad neizrecivo uživali u trenucima kad oko vas nije bilo nikoga... Takvo vrijeme je namijenjeno… više »

NAPOKON

Što je kronični umor?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Kronični umor zapravo je bolest i to ona o kojoj se još malo zna, a definira se kao dugotrajna, teška, onesposobljavajuća psihička i fizička nemoć bez mišićne… više »

ZNATE LI?

Zašto bi se trebali dizati rano?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Rano buđenje ima višestruke koristi za organizam, jer se moždane funkcije 'noćnih ptica' i ranoranilaca tijekom radnog dana bitno razlikuju, pokazalo je istraživanje koje prenosi… više »

EHHH...

Što nas ubija prerano?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Stres povezan s poslom ne čini dobro organizmu kao ni nekvalitetan san. I stres i premalo sna sami po sebi nose sve vrste zdravstvenih rizika, ali za ljude koji boluju od… više »

KRENITE

Sve prednosti vožnje bicikla

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Prednosti vožnje bicikla su nevjerojatno beskrajne. Donosimo vam razloge zašto ne smijete zaboraviti ovo prijevozno sredstvo.  Bolje mentalno zdravlje - studija… više »

ZNATE LI?

Brusnice su riznica zdravlja

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Brusnica je odličan odabir za grickanje između obroka, jer spada među pet namirnica s najvećim udjelom antioksidansa, a može se konzumirati na razne načine.  Naime, njezini se… više »

EH, DA...

Autosjedalice su najopasnije - izvan automobila

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Autosjedalice su za automobile i nisu zamjena za kolijevke ili krevetiće, kaže voditelj istraživanja dr. Jeffrey D. Colvin s medicinskog fakulteta sveučilišta Missouri u Kansasu.… više »

ZNATE LI?

Kako se odmah svidjeti nekome?

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Svidjeti se drugima - to je, u biti, želja svih nas, uz poneke rijetke iznimke koje su dovoljno psihički snažne da im takva potvrda apsolutno ništa ne znači u životu. Posljedično, svi… više »

STVARNO?

Zašto žene češće obolijevaju od depresije?

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Preko 300 milijuna ljudi u svijetu pati od depresije, a među njma više je žena. Procjenjuje se da će se broj depresivnih osoba povećati.  Među mlađom populacijom (u dobi od 14 do… više »

ZAPAMTITE!

Zašto je dobro ponekad preskočiti doručak?

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Kako ne unosimo hranu tijekom noći, naše tijelo probavlja i asimilira hranu koju smo uzeli tijekom dana. Zato je naš prvi brok u danu zapravo prekidanje posta.  Debata o… više »