Lifestyle
A VI?

Što nam je važno kad kupujemo hranu?

objavljeno prije 27 dana i 2 sata

Europljani su dobro obaviješteni o opasnostima po zdravlje koje vrebaju iz tanjura, no pri odluci o kupnji važniji kriteriji su im cijena i podrijetlo proizvoda, a hrvatski… više »

MYTHBUSTERS

Mitovi o mineralnoj vodi

objavljeno prije 27 dana i 17 sati

Mineralna voda piće je koje izaziva oprečna mišljenja. Jedni je smatraju ljekovitom, dok drugi smatraju da voda s mjehurićima nije ni približno zdrava poput obične vode. Istraživanja… više »

SAVJETI

5 savjeta za očuvanje zdravlja na odmoru

objavljeno prije 27 dana i 20 sati

Na putovanju ili izletu na otvorenom mogu nam se dogoditi različite nezgode, ozljede i ubodi. Bez obzira na to kamo putujete, uvijek bi trebali ponijeti svoju malu putnu ljekarnu u kojoj će… više »

POSLUŠAJTE

Kako se ipak natjerati na vježbanje

objavljeno prije 28 dana

Čak i ako ste zdravi, bez znakova bolesti srca ili krvnih žila, niska kardiorespiratorna kondicija mogla bi biti znak upozorenja na buduće probleme, navodi se u studiji objavljenoj u stručnom… više »

ZAPAMTITE!

Koliko nam kreme za sunčanje stvarno treba?

objavljeno prije 28 dana i 2 sata

Opekline od sunca mogu predstavljati velik zdravstveni problem, pa ih je bolje spriječiti nego liječiti, podsjećaju britanski dermatolozi. Da vam koža ne bi pocrvenjela, po najnovijem… više »

BZZZZ

3 savjeta za tjeranje komaraca

objavljeno prije 28 dana i 17 sati

Komarci i ljeto idu, nažalost, ruku pod ruku, pa vjerojatno nema osobe koja se nije probudila češući se po svim dijelovima tijela koji su ostali otkriveni. Kako biste ih se što… više »

FORA

Povećajte kreativnost na zanimljiv način

objavljeno prije 28 dana i 20 sati

Idući put kada vam ponestane inspiracije posegnite za videoigricama koje igračima pružaju veliku slobodu. Istraživanje provedeno na Sveučilištu Iowa pokazalo je da određena vrsta… više »

ODLIČNO

Mali trik za uspješno mršavljenje

objavljeno prije 28 dana i 22 sata

Svi koji žele izgubiti kilograme imaju na raspolaganju cijelu paletu dijeta, a žele li proces ubrzati, u prehranu bi trebali dodati dvije žličice jabučnog octa i naravno… više »

Foto: Pexels
JESTE LI?

Koliko ste stvarno društveni?

objavljeno prije 29 dana

Čovjek je društveno biće, pa mnogi među nama provedu bar dio dana okruženi potpunim neznancima, na putu do posla, dok sjede u parku ili kafiću, za vrijeme kupnje u nekom shopping… više »

PRIPAZITE

Pogrešne smjernice čine prehranu nezdravijom

objavljeno prije 29 dana i 2 sata

Smjernice za prehranu mogu nas lako zavarati, jer nas zapravo tjeraju da jedemo nezdravije nego što smo to radili do sada, tvrde znanstvenici. Sir i meso smanjuje šanse od rane… više »

ZAPAMTITE!

Kako zdravo smršavjeti trčanjem

objavljeno prije 29 dana i 17 sati

Trčanje je jedan od efikasnijih načina topljenja kilograma, no samo ako tijekom treninga sagorite dovoljno kalorija, odnosno samo ako ostvarite deficit.  Pola kilograma u tjedan dana… više »

PRIPAZITE

7 savjeta za postizanje zdravog tena

objavljeno prije 29 dana i 20 sati

Postoji mnogo razloga zašto volimo sunce - povećava razinu serotonina koji dokazano ublažava tjeskobu, proizvodi vitamin D koji je dobar za kosti, zube i kožu. Da… više »

COOL

Glazbena medicina je bezopasna i jeftina

objavljeno prije 29 dana i 22 sata

Relaksirajuća glazba opušta pacijenta prije operativnog zahvata poput sedativa, pokazalo je američko istraživanje. Pjesme, koje su napisane da smanje stres, krvni tlak i usporave… više »

SAVJETI

Zašto su vlakna važna u prehrani?

objavljeno prije 1 mjesec

Vlakna se nalaze u namirnicama koje svakodnevno konzumiramo i dio su ugljikohidrata iz biljaka koji se u želucu ne razgrađuju, već samo prolaze kroz probavni sustav. Neophodna su za dobru… više »

SAVJETI

Detoksikacija uma u 5 koraka

objavljeno prije 1 mjesec

Detoksikacija se obično odnosi na tijelo, no kad je već doba godišnjih odmora, ne bi bilo loše napraviti isto i s - glavom. Naime, nakupljeni stres i svi osjećaji koji nas… više »