Lifestyle
ŠEĆEER!

Voće koje treba jesti umjereno

objavljeno prije 1 mjesec

Voće je izuzetno važno u prehrani zbog velike količine minerala i vitamina koje sadrži, a ništa manje i zbog prehrambenih vlakana, no svejedno trebate pripaziti - neke voćke prepune su… više »

MYTHBUSTERS

Mitovi o kukuruzu koje treba razbiti

objavljeno prije 1 mjesec

Kukuruz je omiljena namirnica ljeta i jeseni. Obožavamo ga kuhanog i pečenog, a kokice su uvijek na glasu kao zdravi snack uz filmove ako ih se pripremi na pravilan način.  Međutim,… više »

ISPROBAJTE :)

10 savjeta za prehranu koja usporava starenje

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Dijeta dr. Perriconea usmjerena je na smanjenje oštećenja površinskih slojeva kože koja nastaju djelovanjem slobodnih radikala te na opći protuupalni učinak. Blagodati dijete su… više »

ZANIMLJIVO

Što odabir parfema govori o vama?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Parfem nam daje ono nešto što ne možemo postići izgledom i odjećom - dašak nečega što zapravo puno otkriva o našem karakteru. Poznato je da pri odabiru… više »

EHHH...

Električni automobil - mokri san svakog Hrvata?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Struja je puna usta novokomponiranih vozača koji su sa sjedalice ispred kompjutora i tastature iste IT principe počeli primjenjivati i na automobile, do nedavno standardno pokretani dizelskim… više »

SAVJETI

3 koraka za promjenu loših navika

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Naš mozak voli užitak i nagrade i tu se krije uzrok, ali i rješenje za loše navike. Mehanizam funkcionira u tri koraka - okidač (osjećaj gladi), ponašanje (jedenje… više »

SAVJETI

Zašto je jutarnja kava loša za žene?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Kava  je s razlogom jedan od najpopularnijih na svijetu, no treba znati vrijeme i mjeru kako bi djelovao u našu korist. Naime, studija objavljena u digitalnom izdanju… više »

MA DA?

Špinat je toliko dobar da ga treba - zabraniti?!

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Kemikalija hidroksiekdison ili ekdisteron, koja se nalazi u povrću povećava snagu sportašima i da bi trebao biti zabranjen kao doping. Špinat je zdrav, i to ne samo zato… više »

MA DA?

Čokolada nas ipak ne usrećuje?

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Čokolada podiže raspoloženje, tvrdi se u mnogim člancima i studijama, no izgleda da to ipak nije istina. Naime, u časopisu „Planta mexica" je 2018. godine objavljen rad koji je… više »

EH, DA...

Higijena se teško zanemaruje

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Higijenske navike nisu nam jača strana, to smo već nebrojeno puta čuli o pranju ruku, no novi podaci bacaju još goru slku...  Naime, čak 45 posto Amerikanaca nosi… više »

WOW!

Propolis - čudo iz košnice

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Propolis je zajedničko ime za smjesu smolastih supstanci koje pčela sakuplja sa cvjetova različitih biljaka. Pčele ga sakupljaju i miješaju sa sekretom svojih žlijezda, enzimski ga… više »

SAVJETI

5 sjajnih kardio vježbi koje nisu trčanje

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Trčanje se smatra najučinkovitijom kardio vježbom jer ne samo da sagorijeva gomilu kalorija, već mnogi kažu da čini dobro i njihovom mentalnom zdravlju. S druge strane, nije idealno… više »

STVARNO?

Popodnevna kava deblja više od jutarnje

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Popodnevna kava mogla bi biti uzrokom unošenja suvišnih kalorija pa bi oni kojima popodne kava treba za podizanje energije morali pripaziti da im taj užitak ne podigne i… više »

SAVJETI

Vitamin K za mladolik izgled

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Vitamin K sprječava prijevremeno starenje, jača kosti (što je vrlo bitno kod žena u menopauzi kada uslijed naglog pada razine estrogena kosti gube gustoću i raste rizik od… više »

PRIPAZITE

Skrivena depresija - problem s kojim se teško suočiti

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Skrivena depresija bolest je koju nije lako uočiti, a ima vrlo snažne posljedice na život pojedinca.  Naravno, radi se o ljudima koji se svim silama trude nabaciti masku sreće kako ne bi… više »