Lifestyle
MLJAC

Proljetni gastro okusi u Dvorcu Mihanović

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

U ovo proljetno doba od bogatstva povrtnih i šumskih plodova chef kuhinje Dvorca Mihanović Mirko Ljubić, kreirao je maštovita jela. Dovoljno je izdvojiti salatu od ramsteka i… više »

MA DA?

Prijatelji nam pomažu više nego što mislimo

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Smijeh je najbolji lijek, kaže stara narodna s kojom ste se vjerojatno barem jednom u životu složili, a poslužili sigurno puno više puta, no da vas netko pita je li to istina,… više »

SAVJETI

Jednostavan trik za učinkovitije vježbanje

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Prekid u vježbanju može pridonijeti sagorijevanju više masti, ustanovio je tim japanskih i danskih istraživača. Kada je njihova skupina muškaraca koje su promatrali vježbala dva… više »

SJAJNO!

Čokolada je odlična za mozak

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Čokolada je omiljena slastica svih naraštaja, no obično imamo laganu grižnju savjesti zbog toga što vjerujemo da i nije baš dobra za nas - ali, na sreću, to nije tako!… više »

ODLIČNO!

Europska komisija će kažnjavati proizvođače manjkavih automobila

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Europska je komisija novim zakonom dobila ovlasti kažnjavanja proizvođača automobila iznosima do 30.000 eura po manjkavom vozilu. Proizvođači će morati otkrivati softverske protokole unutar… više »

SAVJETI

Kako uspješno smanjiti unos soli

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Sol je začin bez kojeg bi mnoga jela bila praktički nejestiva, bljutava i bezukusna, no kako je sol prilično nezgodna za zdravlje, treba jako paziti na preporučeni dnevni unos. Gotova jela,… više »

MMMM

7 najboljih razloga za jutarnju kavu

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Ljudi često brinu trebaju li ograničiti unos kofeina ili ga potpuno izbaciti iz upotrebe. Iako previše kofeina može izazvati nesanicu, nemir i ubrzani rad srca, u… više »

Eterično ulje
SAVJETI :)

Eterična ulja koja čuvaju od alergija

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Eterična ulja upotrebljavaju se u raznim pripravcima farmaceutske industrije, uglavnom kao baza za mnoge sintetičke lijekove. Najbolji primjer za to je ulje grmolike biljke zimzelena iz koje… više »

ZNATE LI?

Savjeti za izbjegavanje proljetnih bolesti

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Proljeće nam je donijelo lijepo vrijeme, no s njim dolaze i tipične proljetne prehlade, umor i vrlo česta razdražljivost. U svojoj osnovi, priča je zapravo vrlo jednostavna - organizam… više »

SAVJETI :)

Vrijeme je da se riješite strija

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Strije su oštećenje vezivnog tkiva, a nastaju pri naglom rastezanju kože - u pubertetu kada tijelo naglo raste u visinu, u trudnoći ili kod radikalnih dijeta u kojima gubimo u kratkom… više »

ISPROBAJTE!

6 namirnica za bujnu kosu

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Zdrava i bujna kosa mnogima je samo sanak pusti, no ima dosta i onih koji odluče napraviti nešto hrabro kod frizera, pa poslije požale zbog toga. Sve što ste upropastili možete… više »

MMM

Kako kava utječe na nas?

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Nekim osobama je potreban kofein već u rano jutro kako bi mogle spremno započeti dan i mada kofein baš i nije najbolji za zdravlje neke osobe ipak ne mogu zamisliti početak dana bez… više »

NJAM!

Kako nastaje čokolada

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Jeste li se ikada zapitali kako nastaje svima omiljena slastica - čokolada? Danas je čokoladu moguće pronaći u mnogo veličina, okusa i pakiranja, a za njezinu izradu koristi se moderna… više »

SAZNAJEMO

NIVEA ostavlja dugotrajni trag ljeta na vašoj koži!

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Lijepu, zdravu i preplanulu put nije lako postići. Koliko god uživamo u upijanju sunčevih zraka, svi znamo da dug boravak na suncu šteti našoj koži. Proizvodi za samotamnjenje… više »

ZNATE LI?

Zdrava prehrana i debljina - vječni problem

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Zdrava prehrana trebala bi nam ući u naviku i biti dominantan način na koji se hranimo, ne samo kad pokušavamo smršavjeti nekom dijetom. Ipak, i zdrava prehrana krije zamke, a… više »