Lifestyle
SAVJETI

Što se pije nakon treninga?

objavljeno prije 28 dana i 13 sati

Hladno bezalkoholno pića nakon napornog treninga može vas osvježiti. Međutim, prema najnovijim istraživanjima, može uzrokovati daljnju dehidraciju i ometati rad bubrega.… više »

ZNATE LI?

Kad žene trebaju izbjegavati ugljikohidrate?

objavljeno prije 28 dana i 17 sati

Ugljikohidrati su odavno pri vrhu liste problematičnih namirnica, a naročito na njihov unos paze oni koji žele izbalansirati hormone i skinuti kilograme... naravno, loši su prerađeni… više »

MYTHBUSTERS

5 mitova o prehrani i vježbanju

objavljeno prije 29 dana i 8 sati

Vježbanje satima u teretani može donijeti puno koristi, no prije nego što provedete sate i sate u teretani i ostavite tamo zadnju kaplju znoja, pogledajte što su… više »

MA DA?

Čak 80 posto žena nosi grudnjak neodgovarajuće veličine

objavljeno prije 29 dana i 11 sati

Grudnjak je dio ženske odjeće koji muškarci definitivno najmanje vole - oni bi da ga nema, s jedne strane, no svaki će ipak nevoljko priznati da voli vidjeti dobar grudnjak... Svaka… više »

SAVJETI

Kako prepoznati usporeni metabolizam?

objavljeno prije 29 dana i 15 sati

Metabolizam čini skup kemijskih procesa koji utječu na sposobnost tijela da masti, šećere i proteine pretvara u energiju. Kod brzog metabolizma tijelo učinkovitije proizvodi energiju,… više »

SAVJETI

Kako na brzaka pojesti nešto zdravo

objavljeno prije 29 dana i 17 sati

Zdrava prehrana najčešće se zanemaruje isprikama tipa "nemam vremena" ili "tko će sve to kuhati", no planiranje unaprijed i informiranje o tome što jedete može vam pomoći… više »

EH, DA... :)

7 biljaka koje nose sreću

objavljeno prije 1 mjesec

Najbolji način da svoj dom učinite ugodnijim i zdravijim mjesto za život je da u njega unesete biljke. Biljke pročišćuju zrak, a mnoge od njih i  neutraliziraju zračenja… više »

EHHH...

Koliko se kilograma može izgubiti u tjedan dana?

objavljeno prije 1 mjesec

Veliki gubitak tjelesne mase tijekom uzimanja različitih preparata ili tijekom raznih dijeta možete pripisati gubitku tekućine iz organizma. Interval primjerenog, odnosno normalnog… više »

Boja očiju otkriva karakter / Foto: Pexels
ZNATE LI?

Koga najjače pogađa zimska depresija i zašto?

objavljeno prije 1 mjesec

Zimska depresija poznat je fenomen nazvan sezonski afektivni poremećaj ili SAD, a izgleda da sklonost ovom neugodnom stanju ovisi i o - boji očiju. Naime, neki znanstvenici vjeruju da su… više »

HE HE

Međunarodni dan zagrljaja proslavite - grljenjem, naravno!

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Međunarodni dan zagrljaja obilježava se na današnji dan, 21. siječnja, a prvi put obilježen je 1986. godine u Michiganu. Naravno, naša je preporuka - pronađite barem jednu… više »

EH, DA... :)

Kako zadržati pamćenje?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Kvaliteta pamćenja može se zadržati u procesu starenja jednostavnije nego što mislite. Prema rezultatima novih istraživanja, jedino što trebate je - kretati se. Znanstvenici su… više »

SAVJETI

Savjeti za njegu suhe kože

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Koža je najveći organ ljudskog organizma, ujedno i najvidljiviji. Funkcije kože su zaštita tijela od virusa i bakterija, mehanička zaštita unutarnjih organa, sprječavanje… više »

EHHH...

Danas je Blue Monday, evo savjeta kako preživjeti

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Blue Monday iliti plavi ponedjeljak je najdepresivniji dan u godini - svake godine pada na treći ponedjeljak u siječnju. Ovu teoriju predstavio je prije 14 godina psiholog Cliff Arnall, koji… više »

ZNATE LI?

Popodnevno drijemanje je sjajno

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Popodnevi odmor je mediteranska izmišljotina koja se pokazala sjajnom za zdravlje - cijeli niz istraživanja je dokaza da drijemanje u trajanju od 10 do 20 minuta jako dobro utječe… više »

MRCINE

Novi Mercedes-Benz CLA Coupé

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Novi Mercedes-Benz CLA Coupé nije samo najemocionalnije vozilo u svojoj klasi nego je i vrlo inteligentno: od MBUX Interior Assist sučelja, koje prepoznaje geste upravljanja i nudi… više »