Lifestyle
ZAPAMTITE!

Esencijalni minerali potrebni organizmu

objavljeno prije 21 dan i 19 sati

Minerale bi u organizam trebalo unositi prehranom, no često je to nemoguće, pa nakon duljeg razdoblja dolazi do manjka jednog ili više esencijalnih minerala, kaže nutricionistica… više »

PRIPAZITE

Dijete bazirane na mesu skraćuju životni vijek

objavljeno prije 21 dan i 21 sat

Ljudi u srednjim godinama koji polovinu dnevno potrebnih kalorija u organizam unose iz ugljikohidrata žive nekoliko godina dulje od skupine koja prehranu temelji na mesu i što manjoj… više »

MMMM

Kavu cijelu vrijeme kuhamo - pogrešno?!

objavljeno prije 21 dan i 23 sata

Kava je svima omiljen jutarnji napitak, a preferencija ima kao u priči - jača, slabija, s više ili manje mlijeka, slatka ili bez šećera, espresso, turska ili instant kava, s… više »

ZANIMLJIVO :)

Pas ili mačka - što to govori o vama

objavljeno prije 22 dana i 14 sati

Kućni ljubimac kojeg netko ima puno govori o njegovoj osobnosti. Mačke i psi se razlikuju na mnogobrojne načine i naravno da će svaka osoba imati svoje preferencije. Dakle, što… više »

MLJAC

Doručak koji garantirano skida kilograme

objavljeno prije 22 dana i 23 sata

Doručak je, zapravo, najnezgodniji obrok u danu - trebao bi biti raznovrstan, a obično nemamo baš previše vremena. No, uz samo malo truda možemo napraviti fenomenalno hranjiv… više »

EHHH...

Zašto se kilogrami vraćaju?

objavljeno prije 23 dana i 14 sati

Jo-jo učinak obično pripisujemo svemu samo ne sebi - kriva je dijeta, prijatelji koji su tulumarili par dana, naručivanje hrane u firmi... sve se svodi na to da ste se patili na dijeti i… više »

SAVJETI

Zašto morate sebi biti - prvi?

objavljeno prije 23 dana i 17 sati

Stavljanje vlastitih potreba na prvo mjesto neki bi opisali kao sebičnost, ali to je zapravo najbolja stvar koju dugoročno možete napraviti za sebe. Stoga, ako i vi to tako opisujete, evo par… više »

LOŠE...

Koliko zagađeni zrak skraćuje život?

objavljeno prije 23 dana i 19 sati

Pandemija zagađenja zraka prosječno skraćuje život gotovo tri godine i izaziva 8,8 milijuna prijevremenih smrti godišnje, objavili su znanstvenici u utorak. Uklanjanje toksičnog… više »

ISPROBAJTE :)

Kako savladati proljetni umor

objavljeno prije 23 dana i 21 sat

Proljetni umor je nezgodna stvar - vani je sunce i lijepo vrijeme, a mi umjesto da se osjećamo fizički i psihički bolje prati nas pospanost, vrtoglavica, glavobolja i manjak… više »

COOL

Jutarnja kava spašava život

objavljeno prije 23 dana i 23 sata

Jutarnja šalica kave ono je što svi obožavamo - kad se miris kave proširi kućom, oči se odmah otvaraju, a dan postaje ljepši. Prvi gutljaji su čisti gušt,… više »

NE POKUŠAVAJTE

Multitasking je štetan i iscrpljuje mozak

objavljeno prije 24 dana i 14 sati

Multitasking obično kreće od ranog jutra - provjera e-mailova, surfanje Facebookom, ispijanje kave, odlazak na tramvaj ili vlak uz istodobno googlanje dodatnih informacija na mobitelu,… više »

FOTO: Vesper & Co.
PROVJERITE :)

Znakovi da imate šesto čulo

objavljeno prije 24 dana i 17 sati

Svi imamo ono što se naziva i šesto čulo - ponekad nam taj osjećaj govori da nešto nije u redu sa situacijom u kojoj se nalazimo ili da se nalazimo u blizini osobe kojoj… više »

JEDITE IH!

Zdrave namirnice koje produžavaju život

objavljeno prije 24 dana i 19 sati

Prehrana treba biti, kao što do sada valjda znaju i ptice na grani, izbalansirana, sezonska i bogata voćem i povrćem. No, koje to namirnice najbolje utječe na životni vijek?… više »

SAVJETI

Kako reprogramirati apetit

objavljeno prije 24 dana i 21 sat

Reprogramiranje apetita je tehnika koje nam pomaže da otkrijemo koliko nam hrane zapravo treba i da se naučimo jesti kada smo gladni, a ne kada mislimo da je vrijeme za obrok.  U… više »

SJAJNO!

5 učinaka češnjaka na zdravlje

objavljeno prije 24 dana i 23 sata

Češnjak je odavno jedna od osnovnih namirnica u kuhinji, koristi se kako dodatak različitim jelima, od krumpira do tjestenine. Ali ova namirnica je i vrlo važna za naše… više »