Lifestyle
SAVJETI

Finski savjeti za krizna vremena

objavljeno prije 19 dana i 6 sati

Savjet najsretnije države na svijetu - dajte svoj svojoj djeci najbolje moguće obrazovanje, brinite se jedni za druge i za okoliš, pogotovo u vrijeme globalne svjetske krize… više »

MODA

Prvi dan proljeća by ELFS

objavljeno prije 19 dana i 8 sati

Taman za buđenje iz dugog zimskog sna, ova proljetna kolekcija poznatog modnog dvojca stigla je kao naručena jer dobrih vijesti, zamamnih krpica i lijepih žena - nikad dosta! I ovoga puta… više »

MYTHBUSTERS

15 najčeščih mitova o koronavirusu

objavljeno prije 19 dana i 9 sati

Pandemija koronavirusa pokrenula je, kako to obično biva, pravu lavinu mitova i lažnih vijesti. Pokušali smo na jednom mjestu prikupiti najčešće, kako bi ste bili ispravno… više »

FORA

Što se u svijetu najviše traži u trgovinama

objavljeno prije 19 dana i 11 sati

Dok se milijuni ljudi širom svijeta pripremaju za samoizolaciju u svojim domovima u idućim tjednima kako bi se spriječilo širenje koronavirusa - u mnogim trgovačkim centrima… više »

ISPROBAJTE :)

Kako i samoizolaciju pretvoriti u – odmor?

objavljeno prije 19 dana i 13 sati

Čitav niz zemalja je već uveo drastične mjere u borbi protiv epidemije koje sežu sve do zabrane izlaska iz kuće, pogotovo za osobe koje su došle iz nekog žarišta zaraze. Je… više »

PREPORUKE

Kako jesti zdravo u izolaciji - preporuke HZJZ

objavljeno prije 19 dana i 15 sati

U strahu od dulje izolacije i ograničenih mogućnosti nabave svježe hrane, većina nas želi osigurati potrebne zalihe namirnica. Uslijed dosade, tjeskobe i stresa, često donosimo lošije… više »

SAVJETI

Kako prigrliti negativne emocije

objavljeno prije 20 dana i 6 sati

Utočište od bolnih emocija najčešće su društvene mreže, sati na Facebooku, alkohol, hladnjak, hrana općenito, promiskuitet i druge ovisnosti. Ustrajanje u… više »

SAZNAJEMO

Prizovite imunitet i pripremite organizam na borbu protiv virusa

objavljeno prije 20 dana i 9 sati

Imunološki sustav je prirodna tjelesna obrana koja nas štiti od bakterija, virusa, parazita, gljivica i drugih stranih tijela koja bi mogla narušiti naše zdravlje.… više »

SAVJETI

Kako djeci objasniti što se zbiva

objavljeno prije 20 dana i 11 sati

Kako u situaciji u kojoj smo se našli zbog koronavirusa zadržati pribranost, ne podlijegati panici i paranoji te kako djeci objasniti što se događa, umiriti ih i… više »

MLJAC

Varivo od graška i piletine

objavljeno prije 20 dana i 13 sati

Recept za varivo od graška i piletine 50 g smrznutog graška3 pileća zabatka2 velike mrkve1 korijen peršina i malo lišća1 veća glavica luka1 jaje3 žlice ulja ili 1… više »

ZAPAMTITE!

Dezinfekcija doma u doba korone

objavljeno prije 20 dana i 15 sati

Znanstvenici su otkrili da virus koji uzrokuje bolest nazvanu COVID-19 ima sličnu razinu vijabilnosti (sposobnosti preživljavanja) izvan tijela kao i njegov prethodnik… više »

MYTHBUSTERS

Mitovi i istine o koronavirusu

objavljeno prije 21 dan i 6 sati

Broj oboljelih od koronavirusa sve je veći diljem svijeta, a lijeka još nema, no to nije smanjilo niz zdravstvenih savjeta koji kolaju internetom. Neki među njima su relativno… više »

ZAPAMTITE!

Znakovi stresa i nedostatka vitamina i minerala

objavljeno prije 21 dan i 9 sati

Tijelo pod pritiskom brže apsorbira hranjive tvari, što znači da organizam funkcionira brže, ali manje učinkovito, ističe nutricionistica Charlotte Watts. Simptomi koji se… više »

UPS!

Zašto je menopauza opasna za liniju?

objavljeno prije 21 dan i 11 sati

Manjak estrogena do kojega dolazi s menopauzom pridonosi pretilosti i visokom krvnom tlaku, vidi se iz studije provedene na ženkama štakora. Estrogen je poznat po tome što… više »

IZBOR

Novi Peugeot 208 je hrvatski automobil 2020. godine

objavljeno prije 21 dan i 12 sati

Peugeot 208 proglašen je 'Hrvatskim automobilom 2020. godine', po odluci Stručnog žirija Hrvatske automobilske udruge. Stručni žiri vrednovao je sva bitna svojstva nominiranih modela,… više »