Lifestyle
MA DA?

Fermentirana hrana štiti od bolesti

objavljeno prije 21 dan i 5 sati

Fermentirana hrana omiljena je u svim dijelovima svijeta, pa tako i kod nas - sjetite se samo svih delicija koje se pripremaju od kiselog kupusa. No, kao i uvijek, ispada da su naši… više »

OPA!

Škole su tvornice ljudska bića

objavljeno prije 21 dan i 7 sati

Djeca su po svojoj prirodi kreativna no svjetski edukativni sustav intenzivno radi na tome da tu kreativnost uguši u korijenu, tvrdi NASA. Dr. George Land nedavno… više »

MA DA?

Vaše riječi otkrivaju koliko ste pod stresom

objavljeno prije 21 dan i 9 sati

Stres utječe na nas na razne načine, a čak i najjači među nama koji se ponose svojim pribranim ponašanjem kad su u stresnim situacijama ipak odaju da je napetost ogromna i to -… više »

MA DA?

Čudan pokazatelj kreativnosti i inteligencije

objavljeno prije 22 dana i 3 sata

Čaj je možda i najomiljeniji napitak na svijetu (kad uzmemo u obzir potrošnju u Aziji gdje je puno češći izbor nego kava), a u našim krajevima te obično pitaju jesi li… više »

EH, DA... :)

Kada i koliko vode trebamo stvarno piti?

objavljeno prije 22 dana i 5 sati

Pijete li dovoljno vode? Jeste li hidratizirani? Nemojte biti žedni, tada je već kasno! Koliko ste puta do sada čuli sve ovo, plus još i priču o osam čaša vode dnevno?… više »

ZNATE LI?

5 tipova umora

objavljeno prije 22 dana i 7 sati

Umor je jedan od glavnih razloga koji stoji iza bezvoljnosti, razdraženosti i sličnih simptoma. No umor i iscrpljenosti nisu uvijek izazvani isključivo… više »

STVARNO?

Rad u otvorenom uredu loš je za zdravlje

objavljeno prije 22 dana i 9 sati

Otvoreni uredi smišljeni su kako bi se međusobna komunikacija zaposlenika olakšala i sve ih je više - tko god si može to priuštiti, napravit će takav ured i veselo… više »

STVARNO?

Spavamo onako kako - jedemo

objavljeno prije 22 dana i 22 sata

Hrana i san povezani su na više načina - ako nam nedostaje sna, tijelo će tražiti masnu i kaloričnu hranu kako bi dobilo dovoljno energije, no takva će prehrana ipak napraviti… više »

POPRILIČNO

Koliko inteligencija utječe na duljinu života?

objavljeno prije 23 dana i 2 sata

Inteligencija nam može u životu donijeti puno dobra, no jednako tako i puno problema ako se ne uspijevamo prilagoditi okolini - emocionalna inteligencija ponekad je nemjerljivo važnija od one… više »

ZAPAMTITE!

Neuobičajeni znakovi stresa

objavljeno prije 23 dana i 4 sata

Stres, taj tihi ubojica koji se šulja svima nama iza leđa ima neke prilično neobične znakove, pa nije zgorega znati o kojima se radi, kako biste na vrijeme prepoznali da je vrijeme za… više »

BRAVO

Nissan LEAF najbolji e-auto 2018.

objavljeno prije 23 dana i 5 sati

Novi Nissan LEAF proglašen je najboljim električnim automobilom 2018. prema izboru časopisa What Car? baš u vrijeme predstavljanja nove generacije tog najprodavanijeg vozila bez… više »

SAVJETI

Kako sačuvati pamćenje?

objavljeno prije 23 dana i 7 sati

Koktel omega 3 masnih kiselina i vitamina grupe B kod pacijenata treće životne dobi utječe na poboljšanje njihova pamćenja i kognitivnih funkcija. I ovo istraživanje pokazuje da je… više »

PRIMITIVNO? NE!

Emocije je najbolje izraziti - zvukom

objavljeno prije 23 dana i 9 sati

Koliko ste puta reagirali na nešto samo zvukom - samo ispustili neki urlik umjesto psovke, ili se nasmijali od srca jer niste znali kako drugačije reagirati? Ako mislite da vas… više »

NOVOSTI

Nova A klasa - adut Mercedesa za 2018

objavljeno prije 24 dana i 1 sat

Nova Mercedes-Benz A-klasa imat će svjetsku premijeru 2. veljače 2018. u Amsterdamu. Ove godine, nova A-klasa kao prethodnik nove generacije kompaktnih automobila zamijenit će bestseller… više »

gripa prehlada bolest mu
PRIPAZITE

Gripa je stvarno opasna!

objavljeno prije 24 dana i 2 sata

Gripa je bolest koju rijetki shvaćaju ozbiljno - cijepimo se eventualno, više reda radi nego zbog stvarne brige za svoje zdravlje, rijetko ostajemo u krevetu koliko bismo i trebali i,… više »