Lifestyle
SAVJETI

Kako prigrliti negativne emocije

objavljeno prije 13 dana i 12 sati

Utočište od bolnih emocija najčešće su društvene mreže, sati na Facebooku, alkohol, hladnjak, hrana općenito, promiskuitet i druge ovisnosti. Ustrajanje u… više »

SAZNAJEMO

Prizovite imunitet i pripremite organizam na borbu protiv virusa

objavljeno prije 13 dana i 15 sati

Imunološki sustav je prirodna tjelesna obrana koja nas štiti od bakterija, virusa, parazita, gljivica i drugih stranih tijela koja bi mogla narušiti naše zdravlje.… više »

SAVJETI

Kako djeci objasniti što se zbiva

objavljeno prije 13 dana i 17 sati

Kako u situaciji u kojoj smo se našli zbog koronavirusa zadržati pribranost, ne podlijegati panici i paranoji te kako djeci objasniti što se događa, umiriti ih i… više »

MLJAC

Varivo od graška i piletine

objavljeno prije 13 dana i 19 sati

Recept za varivo od graška i piletine 50 g smrznutog graška3 pileća zabatka2 velike mrkve1 korijen peršina i malo lišća1 veća glavica luka1 jaje3 žlice ulja ili 1… više »

ZAPAMTITE!

Dezinfekcija doma u doba korone

objavljeno prije 13 dana i 21 sat

Znanstvenici su otkrili da virus koji uzrokuje bolest nazvanu COVID-19 ima sličnu razinu vijabilnosti (sposobnosti preživljavanja) izvan tijela kao i njegov prethodnik… više »

MYTHBUSTERS

Mitovi i istine o koronavirusu

objavljeno prije 14 dana i 12 sati

Broj oboljelih od koronavirusa sve je veći diljem svijeta, a lijeka još nema, no to nije smanjilo niz zdravstvenih savjeta koji kolaju internetom. Neki među njima su relativno… više »

ZAPAMTITE!

Znakovi stresa i nedostatka vitamina i minerala

objavljeno prije 14 dana i 15 sati

Tijelo pod pritiskom brže apsorbira hranjive tvari, što znači da organizam funkcionira brže, ali manje učinkovito, ističe nutricionistica Charlotte Watts. Simptomi koji se… više »

UPS!

Zašto je menopauza opasna za liniju?

objavljeno prije 14 dana i 17 sati

Manjak estrogena do kojega dolazi s menopauzom pridonosi pretilosti i visokom krvnom tlaku, vidi se iz studije provedene na ženkama štakora. Estrogen je poznat po tome što… više »

IZBOR

Novi Peugeot 208 je hrvatski automobil 2020. godine

objavljeno prije 14 dana i 18 sati

Peugeot 208 proglašen je 'Hrvatskim automobilom 2020. godine', po odluci Stručnog žirija Hrvatske automobilske udruge. Stručni žiri vrednovao je sva bitna svojstva nominiranih modela,… više »

Foto: Pexels
SAVJETI

5 savjeta kako održavati socijalnu distancu

objavljeno prije 14 dana i 19 sati

Čak i ako ste zdravi i mislite da vas korona virus ne bi životno ugrozio, socijalno distanciranje ne štiti samo vas već i one ranjivije koje biste mogli zaraziti.  Evo što… više »

EH, DA... :)

Europa se seli online - što sada?

objavljeno prije 14 dana i 21 sat

Stotine milijuna Europljana sljedeće tjedne će provesti u izolaciji, a njihova nova stvarnost seli se na društvene mreže. Cilj je jasan i vrlo ozbiljan, treba smanjiti širenje… više »

uzimanje tableta može biti opasno
STVARNO?

Neugoda je dobra za vas... ponekad

objavljeno prije 15 dana i 12 sati

Udobnost i ugoda dvije su stvari kojih se ne volimo odreći - ako nam je zima, pojačamo grijanje, kad nas boli glava, popijemo tabletu... i tako unedogled. No, koliko je to stvarno dobro za… više »

MLJAC

Jedite ribu, zdrava je i pristupačna

objavljeno prije 15 dana i 17 sati

Korizma je period u trajanju od 40 dana uoči Uskrsa, tijekom kojeg se vjernici pripremaju za ovaj najveći kršćanski blagdan, što uključuje i nekonzumaciju mesa petkom kad je… više »

SAZNAJEMO

Goodyear EfficientGrip Performance 2

objavljeno prije 15 dana i 18 sati

Na tržište je stigla nova Goodyearova ljetna guma EfficientGrip Performance 2, koja je na usporednim testovima oduševila svojom visokom izdržljivošću. Naime, u broju… više »

ZNATE LI?

5 zdravstvenih koristi češnjaka

objavljeno prije 15 dana i 21 sat

Češnjak je jedna od onih namirnica koje se u kuhinji koriste kao dodatak raznim jelima od davnina, no istovremeno je izuzetno zdrav.  Različite kulture su stoljećima koristile… više »