Kazalište
KAZALIŠTE

Praizvedba nove predstave Fešta 28. studenog u Teatru EXIT

objavljeno prije 6 mjeseci i 17 dana

PRAIZVEDBA - subota 28.11. u 20h Autorski projekt (tekst i režija) Josipe Anković i Josipa Ledine Igraju: Josipa Anković i Josip Ledina Umjetnička savjetnica na projektu:Anica Tomić… više »

NAJAVE

Premijera autorske predstave Vedrane Klepice

objavljeno prije 6 mjeseci i 18 dana

Keinberg - mjesto koje nestaje autorski je projekt dramaturginje i redateljice Vedrane Klepice, kazališna distopija o zajednici čija dugoročna industrijska i ekonomska eksploatacija… više »

ČESTITAMO

Dodijeljene 28. Nagrade hrvatskog glumišta

objavljeno prije 6 mjeseci i 19 dana

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika dodijelilo je u utorak tradicionalne nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja, dok su redateljica Ivica Boban za dramu i operni pjevač Giorgio… više »

PREDSTAVE

Premijera predstave 'Edip' Kazališta Hotel Bulić

objavljeno prije 6 mjeseci i 19 dana

Novi projekt Kazališta Hotel Bulić, predstava 'Edip' u režiji Senke Bulić, premijerno će biti izvedena 30. studenog, u 20 sati, u Kulturnom centru Travno Zagrebu. 'Edip'režija: Senka… više »

TAKO IDE...

31. Susret hrvatskih plesnih ansambala - online

objavljeno prije 6 mjeseci i 19 dana

Hrvatski sabor kulture, vodeći predstavnik kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj, predstavlja 31. susret hrvatskih plesnih ansambala koji će se po prvi puta održati u online okruženju,… više »

PREDSTAVE

Tamo vani i ovdje unutra - gostuje u Rijeci

objavljeno prije 6 mjeseci i 19 dana

Predstava Tamo vani i ovdje unutra  je o meni, o njoj, o rubu koji nas odjeljujući spaja, o našem susretu u kojem preispitujem namjere one druge, jednako kao što i ona… više »

NAJAVE

23. FAKI u AKC Medika

objavljeno prije 6 mjeseci i 21 dan

Festival Alternativnog Kazališnog Izričaja - FAKI nastao je 1998. godine kao odgovor na elitizam, ali i komercijalizaciju institucionalne kulturne sredine čija je politička i… više »

KAZALIŠTE

XIII. Gumbekovi dani

objavljeno prije 6 mjeseci i 21 dan

Budući da su zbog pandemije Covid-19 virusa u ožujku bili odgođeni Gumbekovi dani, oni će se ove godine održati u prosincu! Gumbekovi dani, ove godine trinaesti po redu, posvećeni su jednom… više »

KAZALIŠTE

Predstava Tko je ovdje lud?

objavljeno prije 6 mjeseci i 26 dana

Planet Art okrenuo se online predstavama u ova teška vremena kad ne samo da nije zdravo i dobro biti negdje, nego su i glumci u problemu - kazališta su ili nastradala u potresu… više »

NAJAVE

Noć kazališta 21. studenog u više od 40 gradova

objavljeno prije 6 mjeseci i 27 dana

Dvanaesta manifestacija Noć kazališta održat će se 21. studenog u više od 40 gradova i mjesta i, kako je najavljeno u ponedjeljak, unatoč pandemiji i u prilagođenim okolnostima… više »

NAGRADE

Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo

objavljeno prije 6 mjeseci i 28 dana

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2020. godinu, a u svrhu poticanja i promicanja hrvatskoga dramskog i… više »

PREDSTAVE

Gavella ima premijeru u Laubi

objavljeno prije 6 mjeseci i 29 dana

Gradsko dramsko kazalište 'Gavella' kao svoju sljedeću premijeru najavljuje predstavu 'Zagreb 2020', autorski projekt Filipa Šovagovića i Dubravka Mihanovića, čija će premijera… više »

PREMIJERE

Nova premijera u &TD-u

objavljeno prije 7 mjeseci

Premijera predstave Proces Kafka u režiji Ivana Penovića održat će se u srijedu, 25. studenog u 20:00 u Velikoj dvorani &TD-a.  Reprizne izvedbe na rasporedu… više »

NAJAVE

Kliknimo na Novo kazalište!

objavljeno prije 7 mjeseci

Riječ je o kazališim predstavama koje se održavaju uživo, a koje putem streaminga možete gledati iz svojeg dnevnog boravka, s putovanja ili gdje god se nalazite po cijelom svijetu… više »

VK

SINGULARITY: prva hrvatska predstava u virtualnoj stvarnosti

objavljeno prije 7 mjeseci i 1 dan

Šokantna 2020. donijela je lavinu promjena, ali i pitanja od kojih nam je svakom najvažnije "kako će izgledati budućnost?". Studenti Akademije dramske umjetnosti napisali su i izveli… više »