Kazalište
71. DLJI

Dubrovačke ljetne igre otvaraju se 10. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Ovogodišnje 71. Dubrovačke ljetne igre održat će se od 10. srpnja do 25. kolovoza kako je i bilo najavljeno, no u smanjenom formatu zbog trenutnih epidemioloških COVID-19… više »

KAZALIŠTE

Pretpremijera predstave 'Donor'

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Pretpremijera predstave 'Donor' autora Branka Ružića, u režiji Nine Kleflin, održat će se 16. lipnja u Polukružnoj dvorani &TD-a, s početkom u 21 sat. Promocija knjige 'Donor i druge… više »

REPERTOAR

Kazalište u Močvari: 'Konačno nešto normalno!'

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

"Konačno nešto NORMALNO!" je predstava u kojoj jedan lik igra cijeli ansambl. Kameleonska brzina preobrazbe iz minute u minutu odvest će vas od stand-up rutina do mađioničara i… više »

KAZALIŠTE

'Monovid-19' - nova premijera ZKM-a

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Zagrebačko kazalište mladih najavilo je za 4. srpnja premijeru predstave 'Monovid-19', u kojoj 19 dramskih pisaca kroz monološku formu progovara o životu u doba krize izazvane… više »

SUPER

Kazalište u Muzeju - Mala scena i Muzej grada Zagreba

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Tijekom lipnja i srpnja 2020. u prostoru Muzeja grada Zagreba Mala scena će odigrat četiri svoja naslova za djecu. Nakon Priče o oblaku ove subote, 27. lipnja Danijel Radečić igrat… više »

SJAJNO!

Kazališta za djecu ponovo otvaraju vrata

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Kako bi se djeca u kazalištu osjećala sigurno i ujedno se dobro zabavila uz svoje najdraže predstave, kazališta su uvela posebne mjere radi sprječavanja zaraze bolešću… više »

KRAJ SEZONE

Teatar &TD sezonu privodi kraju

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Hamlet za svakoga, Važnije polovice i Katalonac tri su reprizne predstave koje će publika moći pogledati nakon gotovo dva i pol mjeseca pauze, kao i tri pretpremijerna… više »

BRAVO

Kerempuh ide online

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Pod sloganom "Ostani doma - Kerempuh dolazi k tebi", od nedjelje 12. travnja Satiričko kazalište Kerempuh započinje ciklus online prikazivanja svojih aktualnih hit predstava, a prva je… više »

ODGODA

Odgođeni Marulićevi dani

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Jubilarno 30. izdanje Festivala hrvatske drame Marulićevi dani, koje se trebalo održati u Splitu od 20. do 27. travnja, odgađa se zbog pandemije koronavirusa, a novi termin odredit će se… više »

NAJAVE

Igrom do (spo)razumijevanja

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Igrom do (spo)razumijevanja je priručnik koji sadrži primjere dramskih igara i vježbi za obradu gradiva iz hrvatskog jezika, nastao u sklopu Erasmus+ projekta "Let's communicate".… više »

COOL

Teatri na Facebooku

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Facebook nastoji pružiti podršku korisnicima u stvaranju zajednica kako bi se na taj način zbližili. Pritom pruža čitav niz korisnih alata - od razgovora nekoliko ljudi na Messengeru… više »

DANAS

Hrvatska poruka za Svjetski dan kazališta, 27. ožujka 2020

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

U povodu obilježavanja Svjetskog dana kazališta, 27. ožujka 2020., Hrvatsko društvo dramskih umjetnika organiziralo je pisanje hrvatske poruke dodijelivši tu čast… više »

SJAJNO!

HNK prikazuje produkciju na YouTube kanalu 24sata

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u suradnji s redakcijom 24 sata pokrenulo je jedinstven projekt u okviru kojega će svakodnevno biti prikazivane predstave Opere, Drame i Baleta, a… više »

COOL

Kazalište Mala scena ide online

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

S obzirom na novonastalu situaciju i preporuke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kazalište Mala scena svoje će predstave prenositi uživo. Iz Kazališta poručuju: U… više »

NAJAVE

CeKaTe Teatar seli u virtualni svijet

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Kako bi nastavio s djelatnosti CeKaTe teatar se privremeno seli u virtualni svijet. Program kreće u nedjelju, 15. ožujka u 18 sati putem Facebook stranice "Centar za kulturu… više »