Kazalište nema prethodne stranice
FESTIVALI

Nastavlja se Festival svjetskog kazališta

objavljeno prije 1 dan i 19 sati

Festival svjetskog kazališta 2020. nastavlja se 27. rujna gostovanjem u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu kazališne skupine redatelja i glumca Pippa Delbona s… više »

NAJAVE

Scensko čitanje drame 'Nježnost'

objavljeno prije 4 dana i 21 sat

Scensko čitanje drame 'Nježnost' poljske autorice Maline Przeṡluge, u režiji Rajne Racz i prijevodu Jelene Kovačić, bit će priređeno u Teatru &TD u subotu, 19. rujna, kao rezultat… više »

NAJAVE

Dance INN OUTside 2020.

objavljeno prije 6 dana i 17 sati

Dance INN OUTside je novo izdanje pop up festivala koje se održava u dvije edicije tijekom 2020. godine na otvorenom. Prva edicija festivala održava se 19. i 20. rujna 2020. 19.09.2020.18:30h… više »

KAZALIŠTE

'Cement' Heinera Müllera premijerno 25. rujna u ZKM-u

objavljeno prije 7 dana i 19 sati

Nakon što je zbog lockdowna odgođena za ožujak planirana premijera predstave 'Cement' redatelja Sebastijana Horvata, Zagrebačko kazalište mladih premijeru jedne od najvećih… više »

PREDSTAVE

Majstori kreću u obnovu Zagreba

objavljeno prije 10 dana i 15 sati

Majstori, skele, bageri, šuta, bušilice, sve su to prizori koji već duže zauzimaju centar Zagreba. Građani i dan danas zaobilaze određena mjesta koje je pogodio stravičan… više »

NAJAVE

Međunarodna dramska kolonija ove godine u suradnji s Poljskom

objavljeno prije 12 dana i 19 sati

Riječ je o projektu koji se kontinuirano od 1999. godine održavao početkom srpnja u istarskom gradu umjetnosti Grožnjanu no zbog ovogodišnje nepovoljne situacije izazvane koronavirusom… više »

NAJAVE

Plesni četvrtak u Garaži Kamba

objavljeno prije 13 dana i 18 sati

Postoje neki prostori koji neodoljivo podsjećaju na druge. Postoje svakodnevne situacije koje pobuđuju sasvim neobične konotacije. Isto tako, postoje i pokreti koji pomno promatrani… više »

MPC

Mediteranski plesni centar u rujnu

objavljeno prije 15 dana i 14 sati

Nakon intenzivnog ljetnog perioda, u Mediteranskom plesnom centru u Istri u rujnu borave umjetnici Melita Lovričević i David Belas u okviru rezidencijalnog programa, a za zainteresiranu… više »

KAZALIŠTE

Gotovanja Binocular teatra

objavljeno prije 15 dana i 21 sat

Binocular teatar predstavlja dvije predstave kojima upravo obilazi Hrvatsku... pa ako se nađete u blizini, znajte da su sjajne i da ih trebate obavezno pogledati. Nikola Jakovčević: JEZIČNE… više »

KAZALIŠTE

HNK predstavio novu sezonu

objavljeno prije 18 dana i 12 sati

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu prošlu je sezonu završilo sa sjajnim rezultatima bez obzira na katastrofu koja nas je snašla. Tim je riječima intendantica… više »

PIF

53. Međunarodni festival kazališta lutaka PIF

objavljeno prije 19 dana i 17 sati

Zagreb i ove godine postaje lutkarsko središte svijeta. Od 18. do 24. rujna u našem se glavnom gradu održava 53. PIF, Međunarodni festival kazališta lutaka koji će uz… više »

NOVOSTI

5 premijera u ZKM-u

objavljeno prije 19 dana i 19 sati

Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) u novu sezonu ulazi sa sloganom 'Vrati se u normalu', te najavljuje pet premijernih naslova, prvi od kojih je predstava 'Cement' u režiji Sebastijana… više »

NAJAVE

Predstavljen program 44. Dana satire Fadila Hadžića

objavljeno prije 21 dan i 12 sati

Na konferenciji za medije održanoj u srijedu, 2. rujna u Satiričkom kazalištu Kerempuh predstavljen je program 44. Dana satire Fadila Hadžića, koji se ove godine iznimno održavaju od… više »

KAZALIŠTE

Besplatna predstava za prvašiće

objavljeno prije 21 dan i 22 sata

Na početku svake sezone Gradsko kazalište 'Žar ptica' svim učenicima prvih razreda i njihovim roditeljima tradicionalno priređuje dobrodošlicu svojom akcijom 'Dragi… više »

NAJAVE

'Lada' otvara novu sezonu ZPC-a

objavljeno prije 24 dana i 17 sati

Zagrebački plesni centar otvara novu kazališnu sezonu 4. i 5. rujna (pret)premijerom predstave 'Lada', autorice i izvođačice Maje Drobac. Riječ je o multimedijalnoj predstavi koja se… više »