Kazalište
KAZALIŠTE

Hrvatska i međunarodna poruka za Svjetski dan kazališta

objavljeno prije 6 mjeseci i 1 dan

Biti glumac, znači bespoštedno se davati ne očekujući ništa za uzvrat. To znači, ne bojati se suočiti s novim, neistraženim, drukčijim. To znači prepustiti se izazovima koji će… više »

CEKATE

Praizvedba predstave "Glas ljubavi"

objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana

U četvrtak, 1. travnja 2021. s početkom u 20 sati u Centru za kulturu Trešnjevka bit će izvedena praizvedba predstave "Glas ljubavi". Režiju potpisuje Boris Svrtan,… više »

NAJAVE

Svjetski dan kazališta u Studiju EXIT

objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana

Teatar EXIT Svjetski dan kazališta obilježit će svojom najnovijom predstavom "TIHA NOĆ" koju će održati na svojoj maloj sceni u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1) s početkom u… više »

NAJAVE

Mala opera Male scene

objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana

U subotu, 27. ožujka, u 19,30 sati, na Facebook stranici Male scene moći ćete besplatno pogledati koncertnu izvedbu 'Stabat Mater' Antonína Dvořáka. Koncert je osmišljen… više »

KAZALIŠTE

Otvorenje 'Slušateke' Male scene

objavljeno prije 6 mjeseci i 13 dana

U ožujku, mjesecu u kojem se slave čak tri svjetska dana vezana za kazalište, Mala scena predstavlja svoj novi projekt! 'Slušateka' je audiopričaonica u sklopu koje se, osim… više »

PREMIJERE

Mandragola premijerno u Komediji

objavljeno prije 6 mjeseci i 16 dana

Kazalište Komedija u petak je premijerno izvelo renesansnu komediju "Mandragolu", koja je u režiji Zorana Mužića na pozornici teatra na Kaptolu oživjela kao dopadljiv komad u kojemu su… više »

RADIONICE

Radionica 'Suvremeno autorsko kazalište'

objavljeno prije 6 mjeseci i 17 dana

Projekt umjetnice Irene Boćkai 'Boiler House - edukativni program suvremenog autorskog kazališta' namijenjen je izvedbenim umjetnicima koji se bave raznovrsnim izvedbenim disciplinama.… više »

NAJAVE

Nova premijera ZKM-a 27. ožujka

objavljeno prije 6 mjeseci i 19 dana

Zagrebačko kazalište mladih kao svoju sljedeću premijeru najavljuje, u subotu, 27. ožujka, predstavu "Knjiga o ljetu", koju po klasiku skandinavske književnosti finske… više »

HOMO THEATRALIS

E-predavanja Ivane Slunjski u ožujku

objavljeno prije 6 mjeseci i 20 dana

U okviru programa Homo theatralis, koji se održava u organizaciji Hrvatskoga društva kazališnih kritičara i teatrologa, članica HDKKT-a, plesna kritičarka i istraživačica… više »

NOVOSTI

Audicija Divan Teatra za projekt 'Homesick'

objavljeno prije 6 mjeseci i 21 dan

Što je "Homesick"? Izvedbeni projekt 'Homesick//Kirbaj//Proštenje', predstavlja arhitektoniku motiva i osnovnih silnica koje su proizašle inspirirajući se fotografskim… više »

NOVOSTI

Kazalište "Gavella" predstave će igrati u KUC Travno

objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana

Predstava 'Zagreb 2020.' Filipa Šovagovića i Dubravka Mihanovića, koja je premijerno odigrana u studenom u Laubi, na rasporedu je 11. i 12. ožujka te 18. i 19. ožujka. Kako najavljuju… više »

RADIONICE

Ciklus radionica Divert online zajednica

objavljeno prije 6 mjeseci i 28 dana

Divert inkluzivni plesni kolektiv provodi ciklus radionica DIVERT online zajednica u kojima kroz tri različite vrste radionica, odnosno kroz šesnaest online susreta uživo… više »

FAKI

Poziv na prijave za sudjelovanje na FAKi 2021 festivalu

objavljeno prije 6 mjeseci i 28 dana

Festival alternativnog kazališnog izričaja - FAKI objavio je otvoreni poziv za prijavu sudjelovanja na ovogodišnjem festivalu od 24.5.- 30.5.2021. Tema festivala je… više »

PREMIJERE

'Podmornica' Marine Vujčić premijerno u Kazalištu 'Novi život'

objavljeno prije 7 mjeseci

"Podmornice su pod morem, a ova naša podrumnica ili, ljepše podmornica, ona je pod moranjem, kao utočište samoće i okvir za plovljenje rubom života", stoji u najavi.… više »

SJAJNO!

Kerempuh ima dvije predstave za gluhe i nagluhe

objavljeno prije 7 mjeseci i 3 dana

U sklopu projekta 'Uključi me kulturno - predstave za gluhe i nagluhe osobe' prilagođene su dvije predstave Kazališta Kerempuh za osobe oštećena sluha - 'Ja od jutra nisam stao'… više »