Kazalište
PREDSTAVE

Hedda Gabler Kazališta Hotel Bulić premijerno u Tvornici

objavljeno prije 9 mjeseci i 16 dana

Novi je projekt Kazališta Hotel Bulić predstava Hedda Gabler u režiji Senke Bulić. Premijera će se održati 5.11. u 20 sati u Tvornici kulture, Šubićeva 2 u Zagrebu. U svijetu… više »

DOĐITE

Musical Theatre Workshop Tihane Stmečki

objavljeno prije 9 mjeseci i 17 dana

Centar za kulturu Trešnjevka nastoji povezati obrazovanje i kulturu putem izvanučioničkih sadržaja te u studenom donosi jednodnevnu radionicu glazbenog kazališta pod vodstvom… više »

PREMIJERE

Glembajevi u KIC-u 25. listopada

objavljeno prije 9 mjeseci i 17 dana

Kanonski dramski tekst najvećeg hrvatskog pisca 20. stoljeća Miroslava Krleže, psihološka drama 'Gospoda Glembajevi', čija trajna aktualnost i dalje zapanjuje, a u produkciji Eurokaza… više »

NAJAVE

Sotteraneo donosi predstavu i radionice u Teatar &TD

objavljeno prije 9 mjeseci i 18 dana

Europski projekt apap- Performing Europe 2020, u Teatar &TD donosi provokativni projekt talijanskog kazališnog kolektiva Sotterraneo, višestruko nagrađivanu… više »

PREDSTAVE

Ludi novi kabaret u Ludoj kući

objavljeno prije 9 mjeseci i 21 dan

U srijedu, 23.10. s početkom u 20 sati na rasporedu kazališta Luda kuća je prva kazališna premijera u novoj sezoni. Radi se o cabaretu Joj Hrvati!, autora Ivana Đuričića. Petero… više »

NAJAVE

Improvizije Ane Paška u Maloj sceni

objavljeno prije 9 mjeseci i 24 dana

Ane Paška umjetničkim, Ana-Marija Fabijanić civilnim imenom, izvođačica, glazbenica, dramaturginja, ilustratorica, jednom riječi umjetnica rodom s Paga, kojeg od milja naziva svojom… više »

PREDSTAVE

Premijera predstave o najvažnijoj ljudskoj sposobnosti

objavljeno prije 10 mjeseci

Mašta je najvažnija sposobnost ljudskog roda i upravo zahvaljujući njoj sposobni smo stvarati i inovirati. No, ne razvijamo li je kod djece od najranije dobi, njihova budućnost postaje… više »

FESTIVALI

Dolaze 34. Gavelline večeri

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

Festival 34. Gavelline večeri donosi od 11. do 23. listopada jedanaest predstava iz Hrvatske i regije, različitih poetika i žanrova, kojima je zajednička radost igre i fokus na glumcu kao… više »

PREDSTAVE

Malograđani otvorili novu sezonu Gavelle

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

Predstava "Malograđani", premijerno postavljena u petak u zagrebačkom Gradskom kazalištu Gavelli, suvremeno je čitanje drame ruskog književnika Maksima Gorkog koje u redateljskoj… više »

DOĐITE

Svjetski festival kazališta u HNK

objavljeno prije 10 mjeseci i 10 dana

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu otvorilo je Svjetski festival kazališta na kojem će se predstaviti tri produkcije vodećih europskih redatelja. Prva je "Lomeći valove"… više »

FESTIVALI

Međunarodni festival kazališta slijepih i slabovidnih 11. BIT

objavljeno prije 10 mjeseci i 12 dana

Predstava "Jacques ili pokornost" u izvedbi Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život otvorit će u petak 27. rujna u Zagrebu Međunarodni festival kazališta slijepih i… više »

NAJAVE

Ružni je prva premijera sezone Teatra &TD

objavljeno prije 10 mjeseci i 14 dana

Prva ovosezonska premijera Teatra &TD, predstava Ružni u režiji Tamare Damjanović održat će se u srijedu, 2. listopada u 20:00 u Velikoj dvorani &TD-a. Ulaz… više »

PREDSTAVE

Mrzim istinu! otvara sezonu Teatra &TD

objavljeno prije 10 mjeseci i 22 dana

u novu kazališnu sezonu, 2019./2020. Teatar &TD ulazi obilježavanjem 200. svečane izvedbe kultne predstave Mrzim istinu!  autora i redatelja Olivera… više »

PREDSTAVE

Premijera Smjehuljice i Mrguda u Cekateu

objavljeno prije 10 mjeseci i 25 dana

U četvrtak, 19. rujna 2019. s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka bit će premijerno izvedena predstava "Smjehuljica i Mrgud" Kazališta… više »

PREDSTAVE

Kerempuh predstavio novu sezonu

objavljeno prije 10 mjeseci i 27 dana

Scenska adaptacija knjige Viktora Ivančića "Bilježnica Robija K." i kazališna verzija popularne dramske serije "Gruntovčani" Kreše Golika perjanice su nove sezone zagrebačkog… više »