Kazalište
PREDSTAVE

Binocular teatar & Kultura online

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Nastala po originalnom predlošku bliskim, svježim, artikuliranim i razumljivim jezikom govori o duhovitoj strani odnosa muškarca i žene danas. Počinje susretom, te se njena… više »

NAJAVE

Ćelava pjevačica u opernom ruhu

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

U četvrtak 13. svibnja i petak 14. svibnja 2021. u 20:30 sati u prostoru akademske Scene F22 u Frankopanskoj 22, najavljujemo praizvedbu opere Ćelava pjevačica. Riječ je o završnom… više »

NAJAVE

Soundtrack za film koji nije snimljen

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

'Soundtrack za film koji nije snimljen' je glazbeno-poetski street movie. Publiku će kroz ovo putovanje provesti dvoje osobitih protagonista, koje povezuju poetski senzibilitet u kreativnom… više »

NAJAVE

Predstava "Nevidljivi (ples)" Irme Omerzo u dva zagrebačka kvarta

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Premijera plesne predstave Nevidljivi (ples) autorice i koreografkinje Irme Omerzo održat će se 13. svibnja u 18 sati, polazište je Park kralja Petra… više »

KAZALIŠTE

Drugo 'Čitanje NJE'

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

Drugi ciklus 'Čitanja NJE', u suradnji s GK Zorin dom u Karlovcu i glumicama Petrom Cicvarić i Ana Marijom Štefanac, u režiji Petre Pleše, u travnju je predstavio dramu Mie… više »

KAZALIŠTE

FEŠTA u subotu 8.5. u 20h

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Ovu subotu ne propustite „FEŠTU", najnoviju predstavu na sceni Teatra EXIT, čije su sve dosadašnje izvedbe bile rasprodane. Dođite na jedinu legalnu feštu u gradu i… više »

NAJAVE

Kazalište u KIC-u - Tesla - prilagođavanje anđela

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Dana 7. siječnja 1943. godine u Nikolinu hotelsku sobu ulazi tajanstveni muškarac koji se predstavlja kao novinar. Sobarica hotela New Yorker sljedećeg će jutra Teslu zateći mrtvog s… više »

KAZALIŠTE

Robin Hood premijerno u DK Dubrava

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

Tko je danas Robin Hood, ima li ga uopće među nama? Zašto se i dalje isplati boriti za pravdu? Kako se društvo može učiniti boljim i pravednijim? To su tek neka od pitanja… više »

FESTIVALI

Mali festival do 1. do 12. svibnja

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

Mali festival okuplja devet nezavisnih kazališta u dvanaest predstava koje će zadovoljiti svačiji ukus. Program je podijeljen u predstave za odrasle (večernji program)… više »

KAZALIŠTE

Dvostruka izvedba predstave 'LOVE WILL TEAR US APART'

objavljeno prije 5 mjeseci

Povodom Međunarodnog dana plesa, 29. travnja, a u sklopu posebnog programa Zagrebačkog plesnog centra, de facto najavljuje dvostruku izvedbu nagrađivane predstave LOVE WILL TEAR US APART na… više »

NAJAVE

Festival kabareta XIV. Gumbekovi dani od 14. do 29. svibnja

objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana

Svečano otvaranje XIV. Gumbekovih dana bit će u petak, 14. svibnja kad će premijerno biti izvedena predstava Glumačke družine Histrion "Evropa za nas ima štrik" u režiji i izvedbi… više »

ZPC

Raznolik program u povodu Međunarodnoga dana plesa

objavljeno prije 5 mjeseci i 4 dana

ZPC središnji je prostor suvremenoga plesa u Hrvatskoj koji je i ove 2021. priredio bogat program u povodu Međunarodnoga dana plesa koji će 29. travnja u 14 sati početi plesnom… više »

POEZIJA

U traganju za izgubljenom poezijom - po izboru Jergovića

objavljeno prije 5 mjeseci i 5 dana

Pjesme za drugu večer poetsko-glazbenog ciklusa "U traganju za izgubljenom poezijom" koja će se održati 25. travnja u Teatru Rugantino, odabrao je - Miljenko Jergović! Nakon Večeri… više »

HSK

Online kazališna radionica 'Režija kazališne predstave'

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Hrvatski sabor kulture pripremio je novu online kazališnu radionicu pod nazivom 'Režija kazališne predstave' koja će pod vodstvom redatelja i glumca Jasmina Novljakovića biti… više »

DeSADU

Počinje 12. DeSADU

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Revija dramskih tekstova studenata dramaturgije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu 12. DeSADU donosi, od 22. do 24. travnja na Sceni F22 ADU i online na Facebook… više »