Kazalište
KAZALIŠTE

Pretpremijera predstave/ Olja: Lozica: DOBRO JE NIŠTA

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

Nagrađivana autorica i redateljica Olja Lozica vraća se u Teatar &TD nakon pet godina s predstavom Dobro je ništa u kojoj se bavi temom depresije u suvremenom… više »

LJETNI DISKONT

Ljetni diskont kulture, događanja od 23. - 27.6.2020

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Centar za kulturu Trešnjevka trudi se skratiti i uljepšati vam dane do početka godišnjih odmora i odlazaka na more, ili  kod rođaka na selo, ili jednostavno do… više »

PREMIJERE

'Kafka na žalu' u HNK

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Predstava 'Kafka na žalu', temeljena na djelu Harukija Murakamija, u scenskoj adaptaciji Franka Galatija i režiji Ivice Buljana, prva je nova produkcija Hrvatskoga narodnog kazališta u… više »

71. DLJI

Dubrovačke ljetne igre otvaraju se 10. srpnja

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Ovogodišnje 71. Dubrovačke ljetne igre održat će se od 10. srpnja do 25. kolovoza kako je i bilo najavljeno, no u smanjenom formatu zbog trenutnih epidemioloških COVID-19… više »

KAZALIŠTE

Pretpremijera predstave 'Donor'

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Pretpremijera predstave 'Donor' autora Branka Ružića, u režiji Nine Kleflin, održat će se 16. lipnja u Polukružnoj dvorani &TD-a, s početkom u 21 sat. Promocija knjige 'Donor i druge… više »

REPERTOAR

Kazalište u Močvari: 'Konačno nešto normalno!'

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

"Konačno nešto NORMALNO!" je predstava u kojoj jedan lik igra cijeli ansambl. Kameleonska brzina preobrazbe iz minute u minutu odvest će vas od stand-up rutina do mađioničara i… više »

KAZALIŠTE

'Monovid-19' - nova premijera ZKM-a

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Zagrebačko kazalište mladih najavilo je za 4. srpnja premijeru predstave 'Monovid-19', u kojoj 19 dramskih pisaca kroz monološku formu progovara o životu u doba krize izazvane… više »

SUPER

Kazalište u Muzeju - Mala scena i Muzej grada Zagreba

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Tijekom lipnja i srpnja 2020. u prostoru Muzeja grada Zagreba Mala scena će odigrat četiri svoja naslova za djecu. Nakon Priče o oblaku ove subote, 27. lipnja Danijel Radečić igrat… više »

SJAJNO!

Kazališta za djecu ponovo otvaraju vrata

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Kako bi se djeca u kazalištu osjećala sigurno i ujedno se dobro zabavila uz svoje najdraže predstave, kazališta su uvela posebne mjere radi sprječavanja zaraze bolešću… više »

KRAJ SEZONE

Teatar &TD sezonu privodi kraju

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Hamlet za svakoga, Važnije polovice i Katalonac tri su reprizne predstave koje će publika moći pogledati nakon gotovo dva i pol mjeseca pauze, kao i tri pretpremijerna… više »

BRAVO

Kerempuh ide online

objavljeno prije 6 mjeseci i 20 dana

Pod sloganom "Ostani doma - Kerempuh dolazi k tebi", od nedjelje 12. travnja Satiričko kazalište Kerempuh započinje ciklus online prikazivanja svojih aktualnih hit predstava, a prva je… više »

ODGODA

Odgođeni Marulićevi dani

objavljeno prije 6 mjeseci i 21 dan

Jubilarno 30. izdanje Festivala hrvatske drame Marulićevi dani, koje se trebalo održati u Splitu od 20. do 27. travnja, odgađa se zbog pandemije koronavirusa, a novi termin odredit će se… više »

NAJAVE

Igrom do (spo)razumijevanja

objavljeno prije 6 mjeseci i 21 dan

Igrom do (spo)razumijevanja je priručnik koji sadrži primjere dramskih igara i vježbi za obradu gradiva iz hrvatskog jezika, nastao u sklopu Erasmus+ projekta "Let's communicate".… više »

COOL

Teatri na Facebooku

objavljeno prije 7 mjeseci i 1 dan

Facebook nastoji pružiti podršku korisnicima u stvaranju zajednica kako bi se na taj način zbližili. Pritom pruža čitav niz korisnih alata - od razgovora nekoliko ljudi na Messengeru… više »

DANAS

Hrvatska poruka za Svjetski dan kazališta, 27. ožujka 2020

objavljeno prije 7 mjeseci i 4 dana

U povodu obilježavanja Svjetskog dana kazališta, 27. ožujka 2020., Hrvatsko društvo dramskih umjetnika organiziralo je pisanje hrvatske poruke dodijelivši tu čast… više »