Kazalište nema prethodne stranice
SUBSCENA

Metamorfoze - NeptunKujina u Mediki

objavljeno prije 2 dana i 5 sati

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na izvedbu Metamorfoza, kazališnog kolektiva NeptunKujna iz Srbije, u utorak 27. travnja 2021. U 18.00… više »

PREDSTAVE

"Teorija zavjere" premijerno izvedena u Kerempuhu

objavljeno prije 4 dana i 2 sata

Predstava "Teorija zavjere", premijerno postavljena u petak u Satiričkom kazalištu Kerempuh u režiji Marine Pejnović, autorski je pokušaj seciranja psihologije interneta i… više »

OPERA

HNK najavljuje premijeru opere 'Orfej i Euridika'

objavljeno prije 5 dana i 6 sati

Opera 'Orfej i Euridika' skladatelja Christopha Willibalda Glucka prema libretu Ranierija de Calzabigija premijerno će biti izvedena 23. travnja, u HNK u Zagrebu. Operom će ravnati maestro… više »

NOVOSTI

Kazalište online - besplatna radionica

objavljeno prije 7 dana i 9 sati

Zdravstvena kriza koju je donio koronavirus za mnoge je sektore u kulturi bila prava prilika za još bolji kontakt s publikom. Dok ljudi provode vrijeme zaštićeni u okrilju… više »

NAJAVE

Staging A Play: Tartuffe u Zekaemu

objavljeno prije 7 dana i 10 sati

Nakon gotovo dvije godine, nagrađivana ZPA uspješnica koreografa i redatelja Matije Ferlina Staging A Play: Tartuffe bit će izvedena 15. i 23. travnja u 20 sati u Zagrebačkome… više »

NAJAVE

Online plesni programi Hrvatskog sabora kulture u travnju

objavljeno prije 8 dana i 6 sati

U vikendu koji je pred nama (16. - 18. 4. 2021.) družit ćemo se s plesnom umjetnicom i pedagoginjom Martinom Terzić na temu „Suvremene plesne tehnike/scenski pokret". Fokus… više »

PREDSTAVE

Tri predstave u ZPC-u

objavljeno prije 9 dana i 5 sati

Nakon višemjesečnog zatišja uzrokovanog aktualnom epidemiološkom situacijom, u travnju u Zagrebačkom plesnom centru izvodimo tri predstave de facto produkcije: KABINET… više »

ODGODE

Odgađaju se Marulićevi dani

objavljeno prije 10 dana i 3 sata

Uprava HNK Split odluku je donijela u konzultaciji s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske, Splitsko-dalmatinskom županijom i Gradom Splitom, a u koordinaciji s Hrvatskim zavodom za javno… više »

KAZALIŠTE

RadioTeatar otvorio sezonu u 3 čina

objavljeno prije 14 dana i 9 sati

Sinoć je, netom prije tranzicije iz proljeća nazad u zimu, na krovnoj terasi zagrebačkog Centra mladih Ribnjak održan trostruki program kojim je umjetnička organizacija RadioTeatar Bajsić i… više »

PREDSTAVE

"Krizni stožer" Mirana Kurspahića premijerno u Pogonu

objavljeno prije 15 dana i 9 sati

Premijerno će biti izvedena u srijedu, 7. travnja, u Pogonu, velikoj dvorani bivše tvornice Jedinstvo.  Kako se ističe u najavi, inspirirana stvarnim događajima 2020. godine,… više »

KAZALIŠTE

"Stambeno pitanje" na kazališnim daskama

objavljeno prije 18 dana i 2 sata

Stambeno pitanje izvor je mnogih nesporazuma i prevrata u životu, pa tako i u kazalištu. Na daskama Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici sprema se premijera predstave… više »

PREDSTAVE

Igre prijestolja sele se u kazalište

objavljeno prije 18 dana i 8 sati

Zadaću kazališne adaptacije preuzeli su Britanci, dramaturg Duncan MacMillan i redatelj Dominic Cooke, a prve predstave očekuju se 2023. godine. U adaptaciji surađuju s ocem… više »

PLES

Travanj u ZPC-u

objavljeno prije 19 dana i 8 sati

Reprizna izvedba Ostatci/sjećanja, autorice i izvođačice Maje Drobac  na rasporedu je  07.04. u 20 sati, a Rave (On)! u koreografiji Aleksandre Mišić… više »

NAJAVE

Teorija zavjere - nova premijera 'Kerempuha'

objavljeno prije 20 dana i 6 sati

Satiričko kazalište 'Kerempuh' najavljuje, u petak 16. travnja, praizvedbu predstave 'Teorija zavjere' Marine Pejnović, Filipa Jurjevića i Marina Lisjaka, u kojoj se bave mehanizmima… više »

KAZALIŠTE

Drugi ciklus 'Čitanja NJE'

objavljeno prije 21 dan i 7 sati

Projekt '6 glumica traži autora' u organizaciji Kotar teatra iz Delnica, i pod umjetničkim vodstvom ženskog glumačkog trija - Tare Rosandić, Marije Kolb i Erne Rudnički - ujedno i… više »