« Kazalište
objavljeno prije 11 mjeseci i 16 dana
PREDSTAVE

Daniil Harms: Sasvim neobični slučajevi

Premijernu izvedbu ove inovativne predstave smislili su sami izvođači - korisnici iz Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba

#InkluLAB
#InkluLAB (Arhiva)
Više o

predstave

,

Cekate Teatar

,

Daniil Harms: Sasvim neobični slučajevi

U petak, 12. svibnja 2023. s početkom u 18 sati u Centru za kulturu Trešnjevka bit će premijerno izvedena predstava "Daniil Harms: Sasvim neobični slučajevi" projekta #InkluLAB2

Premijera predstave oživljava i prezentira teme od interesa za same izvođače, te prikazuje njihove sposobnosti, kreativnost i humanost -  uz umjetnički i stručni doprinos Max Teatra koji ih je kvalitetno inkomponirao s književnim djelima Daniila Ivanoviča Harmsa, posebice "Pomalo neobični slučajevi". 

Premijernu izvedbu ove inovativne predstave smislili su sami izvođači - korisnici iz Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba, pod stručnim vodstvom Max Teatra i uz podršku nositelja projekta Radione - Udruga za razvoj 'uradi sam' kulture i Centra za kulturu Trešnjevka. Ulaz je besplatan!

Ne manje važno, ova predstava predstavlja kontinuirani razvoj u povećanju pristupačnosti kulturnih sadržaja osobama s invaliditetom, kojem Centar za kulturu Trešnjevka teži, i na čemu radi, zajedno s partnerima, u sklopu programa #InkluLAB, br.2: Hibridne umjetnosti, izvedbene prakse i taktilna senzorika likovnosti, financiran od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, u sklopu Poziva za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj. 

Posebno smo ponosni što već drugu godinu zaredom realiziramo #inkluLAB program s uvijek novom i inovativnom predstavom koja potiče i razvija umjetnost osoba s invaliditetom.

Ideja, sinopsis i režija: Martina Kostelac
Igraju: Božena Simatović, Evica Perković, Vedran Vranar, Mia Sertić, Samija Zaydan, Nataša Tisanić i Nives Rizman
Video: Tomislav Tukša

09.05.2023. 10:30:00
Novi komentar
nužno
nužno