Hrvatska
OPREZ!

HAKOM upozorava na prevare s određenih brojeva telefona

objavljeno prije 10 mjeseci i 26 dana

Zabilježen je novi pokušaj zlouporabe elektroničkih komunikacija i prevare korisnika putem telefona, a isti je spriječen u najkraćem mogućem roku, priopćili su iz HAKOM-a. Radi se… više »

KATASTROFA

Korupcija uništava Hrvatsku, ali borba protiv nje ne postoji

objavljeno prije 10 mjeseci i 26 dana

Kad se građane pita, korupcija je hrvatski problem broj jedan, ali borba protiv nje nikako da zaživi. Štoviše, stručnjaci s kojima smo razgovarali za Deutsche Welle uvjereni su… više »

REALNOST

Zakon pogoduje velikima, mali propadaju

objavljeno prije 10 mjeseci i 27 dana

Dodjela državnog poljoprivrednog zemljišta privatnim zakupcima ponovno uzburkava duhove u Hrvatskoj. Ovom prilikom, s početka godine, povod je novi Zakon o poljoprivredi - legislativni… više »

DANI KOMUNIKACIJA

Što Trump i Twitter imaju s Danima komunikacija

objavljeno prije 11 mjeseci i 4 dana

Festival Dani komunikacija koji će se održati od 12. do 15. travnja 2018. godine u Rovinju donosi primjere svjetskih kampanja koje su ostvarile veliki utjecaj na industriju, ali i na način na… više »

ZANIMLJIVO

Što Hrvati žele da djeca uče u školama?

objavljeno prije 11 mjeseci i 6 dana

Nije novost da je javnost nezadovoljna obrazovnim sustavom, ali čime su točno nezadovoljni, koje predmete bi uveli u škole, a koje izbacili istražio je portal EduCentar na 400… više »

PROGNOZA VREMENA

Stiže kišni tjedan, od minusa i dalje ništa

objavljeno prije 11 mjeseci i 15 dana

Umjereno do pretežno oblačno, ujutro u unutrašnjosti moguća magla. Duljih sunčanih razdoblja bit će na istoku Hrvatske, dok će na Jadranu te u predjelima uz Jadran, mjestimice biti… više »

PROVOKACIJE

Radikalizacija graničnog spora u Hrvatskoj

objavljeno prije 11 mjeseci i 16 dana

Arbitražna bura iz Piranskog zaljeva stigla je do Zagreba. Na sastanku održanom u Ministarstvu poljoprivrede u četvrtak istarski ribari su od države zatražili siguran i neometan ribolov u… više »

PROGNOZA VREMENA

Stižu nam oblaci, kiša i snijeg

objavljeno prije 11 mjeseci i 21 dan

Prognoza vremena za prvi tjedan Nove godine mnogima će neće baš svidjeti, iako će nakon mnogima vjerojatno neprospavane novogodišnje noći, oblačan i kišan prvi dan u… više »

ČESTITKE!!

Sretna vam Nova 2018., dragi naši!

objavljeno prije 11 mjeseci i 21 dan

Sretna vam Nova 2018. godina, drage naše čitateljice i čitatelji, a što vam sve možemo poželjeti stane u omanju enciklopediju, no ne i u običan čestitarski članak. Što se… više »

TULUMI

Dočeci Nove 2018. godine na gradskim trgovima

objavljeno prije 11 mjeseci i 22 dana

Doček Nove 2018. godine svaki je veći grad u Hrvatskoj tradicionalno organizirao na svojim trgovima, pa da vidimo gdje su pravi tulumi.... Biograd na Moru Zabranjeno pušenje, ali… više »

HMMM

Prognoza vremena za doček Nove godine

objavljeno prije 11 mjeseci i 23 dana

U nedjelju će diljem zemlje prevladavati oblačno vrijeme uz moguća kišna razdoblja. Zbog južnog i jugozapadnog vjetra i temperature će blago porasti, no isti će vjetrovi donijeti… više »

ZAPAMTITE :)

Savjeti HGSS-a za odlazak u planine

objavljeno prije 11 mjeseci i 23 dana

HGSS je osnovana 1950. godine kao interna služba Hrvatskog planinarskog saveza i  danas je prerasla u službu javnog karaktera koja brine o sigurnosti građana 24 sata dnevno, 365 dana u… više »

SPOR

Piranski zaljev: more burno, strasti mirne - zasad

objavljeno prije 11 mjeseci i 23 dana

Petak je u Piranskom zaljevu ipak protekao mirno i bez ozbiljnijih incidenata, ako pod takvima ne računamo ranojutarnji bliski susret hrvatske ribarske brodice i slovenskog policijskog broda.… više »

LOŠE, LOŠE...

Prijetnje smrću novinarima u Hrvatskoj

objavljeno prije 11 mjeseci i 24 dana

To je trebala bi biti jedna lijepa priča. Riječ je o televizijskoj reportaži o uspješnoj integraciji izbjeglog Nigerijca koji vodi mali restoran s afričkim specijalitetima u Zagrebu.… više »

LIJEPA PRIČA

Klikeraj - kreativan odgoj darovitih učenika

objavljeno prije 11 mjeseci i 27 dana

Klikeraj čini tim psihologa i nastavnika koji su okupljeni oko ideje poticanja dječjeg kognitivnog razvoja. Njihov rad bazira se na područje psihologije kreativnosti te odgoja i obrazovanja… više »