Hrvatska
ANALIZA

Isplati li se Hrvatskoj članstvo u NATO-u?

objavljeno prije 11 mjeseci i 28 dana

„Savez istih vrijednosti", „dugoročna stabilnost" i „pouzdano partnerstvo" ključni su pojmovi koje možemo izdvojiti iz izjava hrvatskog državnog vrha, a povodom prvog… više »

BRAVO

Preko 200 tona doniranog voća i povrća diljem Hrvatske u dvije godine

objavljeno prije 1 godinu

Dvije godine zaredom Kaufland Hrvatska provodi svoj društveno-odgovoran projekt Kaufland škola voća i povrća tijekom kojega javnim osnovnim školama svakoga tjedna donira… više »

KOMENTAR

Zašto je u Hrvatskoj lopovluk postao društveno prihvatljiv?

objavljeno prije 1 godinu

Slučajevi u kojima hrvatski političari bivaju uhvaćeni u sukobu interesa redaju se kao na traci na sjednicama Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa. No, nitko ne nudi, a kamo li da bi… više »

POČELO JE?

Sezona prosvjeda u Hrvatskoj

objavljeno prije 1 godinu

Pred zgradom Sveučilišta u Zagrebu u utorak (26.3.) će se okupiti protivnici dodjele počasnog doktorata Muzičke akademije gradonačelniku Milanu Bandiću. Prosvjed se održava pod motom… više »

HUMANITARNO

Djeci sa sindromom Down građani uz pomoć Zvijezde donirali 101.533,40 kuna

objavljeno prije 1 godinu

Čak 101.533,40 kuna prikupili su građani kupnjom Zvijezdina suncokretova ulja tijekom veljače i ožujka u sklopu kampanje #budiZvijezdapomoziDown. Tijekom kampanje prodano je 507.667… više »

ZDRAVLJE

Danas se obilježava hrvatski Dan migrene

objavljeno prije 1 godinu

Danas se obilježava hrvatski Dan migrene, a nedavno osnovana Udruga Migrena Hrvatska, prva udruga posvećena migreni, u sklopu kampanje Pričajmo o migreni nastavlja podizati svijest o… više »

#SPASIME

Priopćenje inicijative #SPASIME

objavljeno prije 1 godinu

Kako bi osigurale ispunjenje svojih zahtjeva, predstavnice inicijative #SPASIME u ponedjeljak 18. ožujka sastale su se s premijerom Andrejom Plenkovićem i resornim ministrima , a u srijedu… više »

SUKOB INTERESA

Političari ne vole da ih netko nadzire

objavljeno prije 1 godinu

Sukob interesa kod političara u Hrvatskoj je već stara i vrlo traumatična javna tema. Razni znani primjeri zloupotrebe položaja radi osobne - ili, posredno, privatne koristi nekoga drugog -… više »

UKLJUČITE SE!

Uskoro 2. Dani medijske pismenosti u Hrvatskoj

objavljeno prije 1 godinu

Ususret drugim Danima medijske pismenosti, koji će se održati u organizaciji Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a od 8. do 12. travnja 2019. godine, započeo je program „Djeca… više »

LOŠE...

Reforma lokalne samouprave ili povratak u devedesete

objavljeno prije 1 godinu

O reformi lokalne samouprave govori se već dulje od dva desetljeća, praktično od njezina ustroja devedesetih godina. No sustav, premda skup i disfunkcionalan, svih ovih godina ostao je… više »

PROBLEMI?

Kaptol nije razumio poruku iz Austrije

objavljeno prije 1 godinu

Nebrojeno je mnogo kritika bilo proteklih godina i desetljeća na račun intenzivnih (etno)desničarskih sklonosti vodstva Rimokatoličke crkve u Republici Hrvatskoj. Ipak, nijedna nije odjeknula… više »

8. 3.

Sretan Dan žena, najdraže naše!

objavljeno prije 1 godinu

Međunarodni Dan žena u zadnje je vrijeme nekako izgubio utrku za pozornost od raznoraznih uvoznih Valentinova, Halloweena i sličnih "praznika" posvećenih izvlačenju što veće… više »

HUMANITARNO

Podržite crowdfunding kampanju koja vraća smiješak na lica štićenicima Stančića

objavljeno prije 1 godinu

Lansirana je  crowdfunding kampanja Smiješak za Stančić kojom se prikupljaju sredstva za opremanje Centra za smještaj volontera s prenoćištem unutar kompleksa Centra… više »

KOZA!

Najveći pubkvizaški turnir u punom zamahu

objavljeno prije 1 godinu

Prošla je jedna petina trenutačno najvećeg hrvatskog pubkvizaškog natjecanja. Laško predstavlja: KOZa kvizaški kup u punom je zamahu - u veljači je uspješno… više »

PROSVJED

Iscrpljeni mediji i zastrašeni novinari

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

„Medijski prostor u Hrvatskoj karakterizira premreženost političkih i korporativnih interesa, netransparentnost vlasništva, marketing umjesto novinarstva. Novinarima se brani da… više »