Hrvatska
TULUMI

Dočeci Nove 2018. godine na gradskim trgovima

objavljeno prije 9 mjeseci i 26 dana

Doček Nove 2018. godine svaki je veći grad u Hrvatskoj tradicionalno organizirao na svojim trgovima, pa da vidimo gdje su pravi tulumi.... Biograd na Moru Zabranjeno pušenje, ali… više »

HMMM

Prognoza vremena za doček Nove godine

objavljeno prije 9 mjeseci i 27 dana

U nedjelju će diljem zemlje prevladavati oblačno vrijeme uz moguća kišna razdoblja. Zbog južnog i jugozapadnog vjetra i temperature će blago porasti, no isti će vjetrovi donijeti… više »

ZAPAMTITE :)

Savjeti HGSS-a za odlazak u planine

objavljeno prije 9 mjeseci i 27 dana

HGSS je osnovana 1950. godine kao interna služba Hrvatskog planinarskog saveza i  danas je prerasla u službu javnog karaktera koja brine o sigurnosti građana 24 sata dnevno, 365 dana u… više »

SPOR

Piranski zaljev: more burno, strasti mirne - zasad

objavljeno prije 9 mjeseci i 27 dana

Petak je u Piranskom zaljevu ipak protekao mirno i bez ozbiljnijih incidenata, ako pod takvima ne računamo ranojutarnji bliski susret hrvatske ribarske brodice i slovenskog policijskog broda.… više »

LOŠE, LOŠE...

Prijetnje smrću novinarima u Hrvatskoj

objavljeno prije 9 mjeseci i 28 dana

To je trebala bi biti jedna lijepa priča. Riječ je o televizijskoj reportaži o uspješnoj integraciji izbjeglog Nigerijca koji vodi mali restoran s afričkim specijalitetima u Zagrebu.… više »

LIJEPA PRIČA

Klikeraj - kreativan odgoj darovitih učenika

objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan

Klikeraj čini tim psihologa i nastavnika koji su okupljeni oko ideje poticanja dječjeg kognitivnog razvoja. Njihov rad bazira se na područje psihologije kreativnosti te odgoja i obrazovanja… više »

PRIPAZITE

Stop teroru petardama

objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan

Iako se pirotehnička sredstva smiju koristiti od 27. prosinca do 1. siječnja, i ove godine udruga Prijatelji životinja primila je tijekom prosinca brojne dojave građana koji se žale na… više »

DOBRO

Jesenski ugođaj na Božić

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

Božić je, naravno, u zimi, no vrijeme je jesensko - pretežno sunčano i iznadprosječno toplo; najviša temperatura između 7 i 12, a na Jadranu od 13 do 16 Celzijevih stupnjeva. Ujutro u… više »

VESELO!

Sretan vam Božić, dragi naši!

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

Stigao je još jedan Božić, vrijeme koje bismo trebali provesti u blagdanskoj atmosferi, okruženi obitelji i prijateljima... i biti po mogućnosti dobre volje. Iskreno, jedini razlog za… više »

LEZ OF THE YEAR

Tus Nua, fAKTIV i Ana Opalić proglašene 'lezbijkama godine'

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

Ovog je petka u zagrebačkom Jiggy baru održana 6. Lez Of The Year dodjela nagrada u organizaciji udruge Zbeletron. Nagrada se dodjeljuje djevojkama, ženama, organizacijama i inicijativama… više »

PROGNOZA VREMENA

Prognoza vremena za božićne blagdane

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

Prognoza vremena za blagdanski vikend nemilosrdna je - nema bijelog Božića, produženi vikend proteći će uz stabilne vremenske prilike i većinom sunčano vrijeme, ali na kopnu tek nakon magle,… više »

BRAVO

DRONacija za vatrogasce

objavljeno prije 10 mjeseci i 5 dana

Promatrajući godinu iza nas, složili smo se kako su je obilježili mnogi lijepi događaji. Ipak, ne možemo ne sjetiti se zastrašujuće sezone požara. Samo u razdoblju od 1. lipnja do 31.… više »

UDOMI ME!

Uljepšajte blagdane - udomite njušku!

objavljeno prije 10 mjeseci i 13 dana

Blagdani su dio godine kada želimo biti obitelj više od svega. Iako znamo da je tako čitavu godinu, nekako kroz mjesec prosinac nam to postaje jasnije i pokušavamo zaboraviti… više »

EH, DA...

Hrvatska se guši u strategijama, ali ih nema tko provesti

objavljeno prije 10 mjeseci i 15 dana

Hrvatska samo na nacionalnoj razini ima više od 200 raznih strategija i planskih dokumenata, dok se na regionalnoj i lokalnoj razini broj različitih strategija i razvojnih planova… više »

KORUPCIJA

Bi li Dubrovnik još uvijek imao zidine da ih je radio nečiji kum?

objavljeno prije 10 mjeseci i 17 dana

Hrvatski gradovi još su u 13. stoljeću imali zakone koji su imali kristalno jasne odredbe o borbi protiv sukoba interesa, pravu na pristup informacijama i sprečavanju onoga što… više »