Hrvatska
OPREZ

Policija pojačano nadzire vozače oko Martinja

objavljeno prije 9 mjeseci i 6 dana

Od 8. do 12. studenog 2019. godine, povodom narodnog običaja krštenja mošta (Martinja) i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna… više »

EHHH...

Hrvati sve manje vjeruju Crkvi?

objavljeno prije 9 mjeseci i 13 dana

U Hrvatskoj se u zadnjih dvadesetak godina smanjio broj ljudi koji redovito idu na misu u Crkvu. Značajno se smanjilo i povjerenje u nju kao instituciju, dok je osobna religioznost… više »

PITANJE

Zašto hrvatska vlada popušta pritiscima?

objavljeno prije 9 mjeseci i 14 dana

Kolebljivost aktualne hrvatske vlade gotovo da postaje već poslovičnom. No možda i ne bi bila tako upadljiva da popuštanju oko nekog stajališta u pravilu ne prethodi izrazito… više »

CIJEPITE SE!

Liječnici očekuju tešku sezonu gripe

objavljeno prije 9 mjeseci i 15 dana

S pojavom prvih slučajeva gripe na sjevernoj hemisferi zdravstveni stručnjaci kažu da, iako je teško predvidjeti težinu predstojeće sezone, postoje pokazatelji da bi ona mogla biti… više »

OPREZ

Od sutra morate imati upaljena svjetla tijekom dana

objavljeno prije 9 mjeseci i 16 dana

Hrvati će s upaljenim svjetlima preko dana morati voziti od 1. studenog do 31. ožujka, a ne tijekom zimskog računanja vremena kao prije. Novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama donio je… više »

ZAPAMTITE!

Zimsko računanje vremena počinje noćas u 3 sata

objavljeno prije 9 mjeseci i 21 dan

Ljetno računanje vremena prestaje u nedjelju rano ujutro sukladno Uredbi o ljetnom računanju vremena u 2018., 2019.,2020. i 2021. godini. Pomicanjem sata kazaljke jedan sat unatrag,… više »

URANILI...

Gašenje DVB-T MPEG-2 sustava od 25. svibnja 2020.

objavljeno prije 9 mjeseci i 26 dana

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) donijela je odluku o prihvaćanju zahtjeva Odašiljača i veza (OIV) za nešto raniji rok početka korištenja… više »

OPA :)

I fakulteti idu u štrajk

objavljeno prije 9 mjeseci i 29 dana

Sindikat znanosti i visokog obrazovanja najavio je u petak da će 24. listopada održati jednodnevni štrajk sa zahtjevom za povećanjem plaća dijelu članova s najnižim plaćama,… više »

PITANJE

Kome i zašto smetaju nudisti na Jadranu?

objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan

Pred kraj ovogodišnje sezone kupanja, kada se zbrajaju i oduzimaju rezultati turističkog ljeta, našoj redakciji su se javili ljubitelji nudističke plaže na Lokrumu koji već… više »

WTF?!

Novi kalendar blagdana i spomendana

objavljeno prije 10 mjeseci i 7 dana

Vlada želi nove blagdane (praznike, neradne dane, kako god to željeli zvati) kako bi se ulizala biračima prije novih izbora koje bi mogla izgubiti, pa su podnijeli prijedlog za javnu raspravu… više »

PRAZNICI

Sretan Dan neovisnosti, dragi naši

objavljeno prije 10 mjeseci i 9 dana

Dan neovisnosti zvuči kao neki američki praznik... no, ipak je naš, jer smo se na današnji dan pred 28 godina riješili Juge... barem na papiru. Hrvatski Sabor je… više »

BRAVO

Hrvatski institut Oikon postaje studijski centar za geoinformatiku za devet zemalja Jugoistočne Europe

objavljeno prije 10 mjeseci i 14 dana

Nakon što je u srpnju potpisao ugovor o suradnji sa Sveučilištem u Salzburgu, hrvatski je institut Oikon sada i službeno postao UNIGIS studijski centar za Hrvatsku i još… više »

GROZNO

Pravo na pobačaj u Hrvatskoj sve teže dostupno

objavljeno prije 10 mjeseci i 15 dana

Cijena prekida trudnoće na zahtjev je u Hrvatskoj posljednjih pet godina narasla za oko 500 kuna. Godišnje se u istoj zemlji, primarno uslijed nedostatka školske seksualne… više »

HMMM...

Borba protiv Fake Newsa: David protiv Golijata

objavljeno prije 10 mjeseci i 18 dana

Faktograf.hr i Raskrikavanje.rs, dva portala koja se u Hrvatskoj i Srbiji bave lažnim vijestima dijele sličnu misiju, razotkriti i pobiti laži i dezinformacije koje se poput požara… više »

BRAVO

#RokOtok ide dalje

objavljeno prije 11 mjeseci i 1 dan

Tek što je završio „najljepši događaj ljeta" - kako su ga opisali brojni ljudi iz javnog života Hrvatske, najavljen je njegov nastavak. Pripreme za novo izdanje… više »