Hrvatska
CRVENI KRIŽ

Upute kako pomoći građanima pogođenima potresom

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Sve građane koji su voljni volontirati i tako pomoći stradalima, podsjećamo kako je važno da se zbog vlastite sigurnosti i organiziranog djelovanja timova na terenu prijave u bazu volontera… više »

NE PUCAJTE!

Suzdržite se od pirotehnike

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

MUP je objavio priopćenje koje bi svi trebali poštovati ovih dana: "Zbog učestalih podrhtavanja tla, ljudskih stradavanja i materijalnih šteta svi smo suočeni sa strahom i… više »

MUP

MUP suspendirao propusnice

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

"Policija diljem RH ukida kontrolne punktove među županijama. Sustav e-propusnice je suspendiran", objavio je MUP. "Pridržavajte se epidemioloških mjera, smanjite brzinu kretanja… više »

STRAVA!

Stravičan potres u Petrinji, tresla se cijela zemlja

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Razoran potres s epicentrom kod Petrinje koji se u 12,19 sati osjetio diljem Hrvatske bio jačine 6,2, izvijestila je Seizmološka služba, napominjući da se očekuju vreće… više »

UNICEF

UNICEF donirao zaštitnu opremu

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Kako bi osigurao kontinuitet usluga i daljnju zaštitu najugroženijih skupina djece i njihovih obitelji tijekom pandemije, UNICEF je Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i… više »

POTRES

Potres probudio Zagrepčane

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Potres jačine 5.0, prema posljednjim mjerenjima, pogodio je šire zagrebačko područje, 13 km jugozapadno od  Siska. Jutros, 28. prosinca 2020. godine u 06 sati i 28 minuta… više »

OBAVIJESTI

Obavijest o izdavanju e-Propusnica

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Dostupan je sustav e-Propusnice koji omogućuje građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski… više »

SPAS?

Danas kreće cijepljenje protiv covida

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

U tim će se danima u svim državama članicama Europske unije odvijati ,,Europski dani cijepljenja'', kojima je cilj podizanje svijesti o važnosti cjepiva kao najsigurnijem načinu da se okonča… više »

SRETAN BOŽIĆ

Sretan Božić, ljudi...

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Sretan Božić... malo je bedasto uopće govoriti o Božiću i, zapravo, bilo kome o bilo čemu dok sjedimo zatvreni u svoja četiri zida i gledamo danononćno u televizore kao da će se ovog trena… više »

COOL

Prvo istraživanje o umjetnoj inteligenciji u Hrvatskoj

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

Za umjetnu inteligenciju čulo je 96% građana, njih 80% smatra da donekle ili u potpunosti razumije što je to točno, dok 20% nije sigurno i ne razumije značenje pojma u praksi. Kada… više »

HUMANITARNO

Sedma godina projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Projekt društvene odgovornosti "Neka odrastanje bude dječja igra" koju tvrtka Beiersdorf Hrvatska provodi u suradnji sa Savezom društava „Naša djeca" Hrvatske i ove… više »

NAPOKON

Spasonosni rast inicijativa solidarnosti

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Ovršeni građani u Hrvatskoj spadaju danas među društvene skupine koje su najteže pogođene općom ekonomskom krizom uslijed pandemije koronavirusa. U pravilu, ključna posljedica… više »

AJOJ

Hrvatima pali prihodi 10 posto u koroni

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Podaci koje su ovih dana objavili eurostatističari pokazuju da su upravo zaposleni u Hrvatskoj najveće žrtve koronakrize. Naime, prema procjenama Eurostata, dohoci zaposlenih u Hrvatskoj u… više »

BICIKLI

Sindikat bicikista poziva građane na što češće bicikliranje

objavljeno prije 2 mjeseca i 23 dana

Sindikat biciklista pokrenuo je kampanju pod nazivom "Dva kotača od zaraze su jača". Radi se o kampanji poticanja korištenja bicikla za sva nužna kretanja gradom, koja traje od danas… više »

PROMJENE

Velik rast online kupovine

objavljeno prije 2 mjeseca i 24 dana

"Zbog iznimno velikog rasta online trgovine tržišni inspektori Državnog inspektorata pojačano provode ciljane inspekcijske nadzore u pogledu zaštite potrošačkih prava pri… više »