Hrvatska
POČELO JE?

Sezona prosvjeda u Hrvatskoj

objavljeno prije 10 mjeseci i 7 dana

Pred zgradom Sveučilišta u Zagrebu u utorak (26.3.) će se okupiti protivnici dodjele počasnog doktorata Muzičke akademije gradonačelniku Milanu Bandiću. Prosvjed se održava pod motom… više »

HUMANITARNO

Djeci sa sindromom Down građani uz pomoć Zvijezde donirali 101.533,40 kuna

objavljeno prije 10 mjeseci i 11 dana

Čak 101.533,40 kuna prikupili su građani kupnjom Zvijezdina suncokretova ulja tijekom veljače i ožujka u sklopu kampanje #budiZvijezdapomoziDown. Tijekom kampanje prodano je 507.667… više »

ZDRAVLJE

Danas se obilježava hrvatski Dan migrene

objavljeno prije 10 mjeseci i 12 dana

Danas se obilježava hrvatski Dan migrene, a nedavno osnovana Udruga Migrena Hrvatska, prva udruga posvećena migreni, u sklopu kampanje Pričajmo o migreni nastavlja podizati svijest o… više »

#SPASIME

Priopćenje inicijative #SPASIME

objavljeno prije 10 mjeseci i 13 dana

Kako bi osigurale ispunjenje svojih zahtjeva, predstavnice inicijative #SPASIME u ponedjeljak 18. ožujka sastale su se s premijerom Andrejom Plenkovićem i resornim ministrima , a u srijedu… više »

SUKOB INTERESA

Političari ne vole da ih netko nadzire

objavljeno prije 10 mjeseci i 13 dana

Sukob interesa kod političara u Hrvatskoj je već stara i vrlo traumatična javna tema. Razni znani primjeri zloupotrebe položaja radi osobne - ili, posredno, privatne koristi nekoga drugog -… više »

UKLJUČITE SE!

Uskoro 2. Dani medijske pismenosti u Hrvatskoj

objavljeno prije 10 mjeseci i 14 dana

Ususret drugim Danima medijske pismenosti, koji će se održati u organizaciji Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a od 8. do 12. travnja 2019. godine, započeo je program „Djeca… više »

LOŠE...

Reforma lokalne samouprave ili povratak u devedesete

objavljeno prije 10 mjeseci i 21 dan

O reformi lokalne samouprave govori se već dulje od dva desetljeća, praktično od njezina ustroja devedesetih godina. No sustav, premda skup i disfunkcionalan, svih ovih godina ostao je… više »

PROBLEMI?

Kaptol nije razumio poruku iz Austrije

objavljeno prije 10 mjeseci i 22 dana

Nebrojeno je mnogo kritika bilo proteklih godina i desetljeća na račun intenzivnih (etno)desničarskih sklonosti vodstva Rimokatoličke crkve u Republici Hrvatskoj. Ipak, nijedna nije odjeknula… više »

8. 3.

Sretan Dan žena, najdraže naše!

objavljeno prije 10 mjeseci i 25 dana

Međunarodni Dan žena u zadnje je vrijeme nekako izgubio utrku za pozornost od raznoraznih uvoznih Valentinova, Halloweena i sličnih "praznika" posvećenih izvlačenju što veće… više »

HUMANITARNO

Podržite crowdfunding kampanju koja vraća smiješak na lica štićenicima Stančića

objavljeno prije 10 mjeseci i 27 dana

Lansirana je  crowdfunding kampanja Smiješak za Stančić kojom se prikupljaju sredstva za opremanje Centra za smještaj volontera s prenoćištem unutar kompleksa Centra… više »

KOZA!

Najveći pubkvizaški turnir u punom zamahu

objavljeno prije 10 mjeseci i 28 dana

Prošla je jedna petina trenutačno najvećeg hrvatskog pubkvizaškog natjecanja. Laško predstavlja: KOZa kvizaški kup u punom je zamahu - u veljači je uspješno… više »

PROSVJED

Iscrpljeni mediji i zastrašeni novinari

objavljeno prije 11 mjeseci i 2 dana

„Medijski prostor u Hrvatskoj karakterizira premreženost političkih i korporativnih interesa, netransparentnost vlasništva, marketing umjesto novinarstva. Novinarima se brani da… više »

ANALIZA

Hrvatski paradoks: kraći životni vijek, kasnije u mirovinu

objavljeno prije 11 mjeseci i 4 dana

Pomicanje roka za odlazak u starosnu mirovinu sa 65 na 67 godina, koje je u RH ozakonjeno prije tri mjeseca, posljednjih dana iznova je temom pojedinih hrvatskih političara. Ipak, mjera bi se… više »

ANALIZA

Od suvereniteta su Hrvatskoj ostali samo zastava, himna i teritorij

objavljeno prije 11 mjeseci i 5 dana

Hrvatska je desnica preko noći otkrila suverenizam. Stare nacionalističke ideje uoči skorih izbora za Europski parlament pokušavaju se biračima prodati na političkom tržištu u… više »

PRIČA IZ ŽIVOTA

Kada ćemo prestati biti inertni promatrači svojih života i zašto nikada…..

objavljeno prije 11 mjeseci i 12 dana

Stanovnik sam jedne vesele općine u Lijepoj našoj. Vesele, obzirom da ima puno dječice (što je u demografski unakaženoj državi pravo i divno čudo)... Dječice, čijim roditeljima… više »