Hrvatska
PRIKLJUČITE SE!

Reagirajte na nasilje svaki put, a prevenirajte sljedeći

objavljeno prije 6 mjeseci i 14 dana

U razredu od trideset učenika gotovo svaki od njih ima iskustvo tjelesne sile kao odgojnog postupka, dok je gotovo svaki drugi žrtva teških oblika fizičkog nasilja kao što su… više »

PROGNOZA

Stižu kiša i snijeg, pripremite zimsku opremu

objavljeno prije 6 mjeseci i 16 dana

Prognoza vremena najavljuje dolazak zimskih uvjeta - prodor hladnog i vlažnog zraka koji će u Gorskom kotaru donijeti i pola metra snijega, a kišu u ostatak zemlje. U ponedjeljak nas… više »

EHHH

Može li vlada natjerati Hrvate da više čitaju?

objavljeno prije 6 mjeseci i 17 dana

Studeni je u Hrvatskoj tradicionalno posvećen knjizi. To je mjesec u kojem se održava Interliber, poznati zagrebački sajam knjiga. Ovogodišnji Interliber protječe u sjeni najveće krize… više »

1. 11.

Blagdan Svih Svetih

objavljeno prije 6 mjeseci i 27 dana

Blagdan Svih svetih dan je kojim Katolička crkva slavi svece, ali i one koji su ostvarili ideal kršćanskoga života, a još nisu kanonizirani. Građani obilaze grobove svojih… više »

PROGNOZA VREMENA

Početak tjedna donosi niže temperature

objavljeno prije 7 mjeseci

Prognoza vremena pokazuje da, barem za sada, od uobičajenog ružnog jesenskog vremena nema još ništa.  Nedjelju će obilježiti južina, pad tlaka i brza promjena… više »

ZAPAMTITE :)

Pomicanje sata - zimsko računanje vremena počinje noćas

objavljeno prije 7 mjeseci i 1 dan

Zimsko računanje vremena počinje noćas, u nedjelju, 29. listopada, u 3 sata ujutro kaa završava ljetno računanje vremena pomicanjem sata za jedan sat unatrag. Ljetno… više »

I OPET...

Zimsko računanje vremena počinje ove nedjelje

objavljeno prije 7 mjeseci i 5 dana

Zimsko računanje vremena počinje u nedjelju, 29. listopada, pomicanjem kazaljke na satu za jedan sat unazad. U nedjelju u 3.00 sata, satove treba pomaknuti jedan sat unatrag. Zimsko računanje… više »

ANALIZE

Čovjek po mjeri otoka ili otoci po mjeri investitora?

objavljeno prije 7 mjeseci i 6 dana

Hrvatska sa 78 otoka, 524 otočića i 642 hridi i grebena (prema podacima hrvatske vlade) ima jednu od najrazvedenijih morskih obala u Europi, ali je uz Finsku i jedina europska zemlja koja ima… više »

PROGNOZA VREMENA

Stiže kiša, niske temperature, bura i - snijeg

objavljeno prije 7 mjeseci i 7 dana

Prognoza vremena za tjedan pred nama govori o pogoršanju i padu temperature koje će nastupiti već u nedjelju navečer i protegnuti se sve do polovice tjedna. Lagani pad tlaka i sve… više »

ZAPAMTITE

Europska noć bez nesreća je - noćas!

objavljeno prije 7 mjeseci i 8 dana

U noći sa subote na nedjelju u sedam hrvatskih gradova bit će održana međunarodna akcija Europska noć bez nesreća. Volonteri u odabranim noćnim klubovima će tražiti vozače koji će… više »

TRAKAVICA

Ivica Todorić mora u istražni zatvor, menadžeri na slobodi

objavljeno prije 7 mjeseci i 10 dana

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, istragom u slučaju Agrokor su obuhvaćeni i ranije pritvoreni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica… više »

PRIPAZITE!

Vatrogasci poručuju - oprez u sezoni grijanja

objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana

Dolaskom hladnijeg vremena započela je i sezona grijanja koja sa sobom nosi i niz opasnosti za građane. Zbog nestručnog rukovanja s pećima na kruta goriva ili s električnim grijalicama, zimi… više »

AGROKOR

Spektakl za narod sa nikakvim posljedicama?

objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana

Spektakularno je počeo drugi čin drame zvane Agrokor. Od ranog jutra su u ponedjeljak u Zagrebu tri stotine policajaca i istražitelja vršili pretrese i uhićivale dojučerašnje… više »

SLAŽETE SE?

Sigurnost djece na internetu trebao bi biti prioritet modernog društva

objavljeno prije 7 mjeseci i 12 dana

Na današnjem okruglom stolu, (O)siguran online, na temu sigurnosti djece na internetu, znanja i iskustva razmijenili su hrvatski stručnjaci te direktorica švedske vladine… više »

TEK SAD?

Uhićenja i pretresi kuća Agrokorovih moćnika

objavljeno prije 7 mjeseci i 13 dana

Akcija Agrokor krenula je rano jutros - policija je ušla u Kulmerove dvore, rezidenciju Ivice Todorića i obitelji, kao i u kuću Ivana Crnjca, bivšeg člana Agrokorove uprave i… više »