Hrvatska
Čije su plaže?

Vječni sukob kupača i koncesionara na hrvatskim plažama nastavlja se i ovog ljeta

objavljeno prije 5 mjeseci i 29 dana

Mogi su kupači na svojoj koži iskusili neugodnosti zbog krivo odabranog komadička plaže na kojem su se usudili prostrti svoju ležaljku. Nedavno je donesen novi Zakon o koncesijama s kojim… više »

KOMENTAR

Požari su pokazali odvojenost političkih elita od stvarnog života

objavljeno prije 6 mjeseci

Požari uz obalu su većinom stavljeni pod kontrolu, ali ono što je nakon vatre ostalo jest artikulirana srdžba građana prema političkim elitama. "Je li vas sram?", pitanje je koje su… više »

STANJE U PROMETU

Kolone, gužve i vrućina na cestama

objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti kao i u priobalju. Na autocestama su česti kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova pa vozačima… više »

dalekovod struja
PROBLEMI

Poskupljenja za hrvatske građane - bez opravdanja

objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana

Poskupljenja usluga velikog opsega u Hrvatskoj se uobičajeno događaju ili najavljuju pojedinačno, ali ponekad biva očito da je ipak posrijedi obuhvatniji val ili trend. Tako se nešto… više »

UNESCO

Sv. Nikola i zadarski bedemi zaštićena svjetska baština

objavljeno prije 6 mjeseci i 10 dana

Šibenska tvrđava sv. Nikole te fortifikacijski obrambeni sustav Zadra, u nedjelju su službeno upisani na UNESCO-ov popis zaštićene svjetske baštine na 41.… više »

STANJE U PROMETU

Gust promet prema moru i gužve na granicama

objavljeno prije 6 mjeseci i 11 dana

Promet je vrlo gust na cestama u smjeru mora, osobito na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva, pa vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Pojačan je promet i na… više »

STANJE U PROMETU

HAK-ova upozorenja za vozače na A1 i A3

objavljeno prije 6 mjeseci i 12 dana

Na autocesti A1 između čvorova Karlovac i Jastrebarsko u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom zbog izvlačenja cisterne i pretakanja goriva, javlja HAK. Opreznije treba voziti autocestom A3… više »

STANJE U PROMETU

Kilometarske kolone na naplatama i granicama

objavljeno prije 6 mjeseci i 18 dana

Promet je pojačan, povremeno vrlo gust, na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2 u smjeru mora, autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac, od graničnog… više »

PROGNOZA VREMENA

Vikend kiše, oluja i nižih temperatura

objavljeno prije 6 mjeseci i 19 dana

Prognoza vremena za vikend ne ide na ruku onima koji su ga odlučili provesti na otvorenom - kiše stižu već danas popodne i navečer, a nećemo ih se riješiti sve do ponedjeljka,… više »

PROBLEMI

Hrvatska ogorčena arbitražnom presudom

objavljeno prije 6 mjeseci i 20 dana

Malo tko u Hrvatskoj nije poslijepodne proveo pred TV-ekranom prateći dvosatni prijenos čitanja presude Stalnog arbitražnog suda u Hagu pred kojim su Hrvatska i Slovenija, reći će mnogi pod… više »

PLJAČKA

Cestarine poskupljuju u subotu

objavljeno prije 6 mjeseci i 21 dan

U subotu 1. srpnja poskupljuju cestarine zbog ljetnje tarife i to na cestama Hrvatskih autocesta i Autocesti Rijeka -Zagreb. Cestarine će do 30. rujna biti 10% skuplje u odnosu na… više »

PODACI

Čime se Hrvati vole drogirati

objavljeno prije 6 mjeseci i 22 dana

Ravnatelj Vladina Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Željko Petković izjavio je kako je marihuana droga koja se u Hrvatskoj najčešće zlorabi, prodaje i plijeni. 70% svih policijskih… više »

UPISI.HR

Počele prijave za upise u srednje škole

objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana

Počinju upisi u srednje škole putem stranice upisi.hr, a ovo je već peta generacija koja se upisuje elektroničkim putem. Demografska katastrofa već se jasno vidi - mjesta u srednjim… više »

NAJAVE?

Novi Ovršni zakon ide na ruku ovršenicima

objavljeno prije 6 mjeseci i 26 dana

Ovršni zakon definitivno se mijenja i mora biti izglasan prije 14. srpnja, tj. ljetne stanke u Saboru, a ovo su četiri ključne promjene: Jedina nekretnina u kojoj ovršenik… više »

PROGNOZA VREMENA

Toplinski val je opasan za zdravlje, evo prognoze

objavljeno prije 6 mjeseci i 27 dana

Toplinski val u kojem se nalazimo do kraja će tjedna dodatno dobiti na intenzitetu i može biti vrlo opasan po zdravlje ljudi, upozorava državna služba. Temperature bi u dijelovima zemlje… više »