Hrvatska
DA?

Hrvatski potrošači ne žele niti čuti o koron

objavljeno prije 3 mjeseca

Zemlja čije gospodarstvo uvelike ovisi o potrošnji, kako turista tako i još većim dijelom vlastitih građana, u velikim je problemima kada naiđe bilo kakva kriza koja ugrozi… više »

HUMANITARNO

UNICEF-ova Mliječna staza bilježi rekordan broj prijava

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Četvrta UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza zbog posebnih je mjera ove godine virutalna i nacionalna, a 12 dana prije početka utrke već je zabilježen rekordan broj sudionika. Tako je… više »

I DALJE...

U Hrvatsku i dalje želi ući na tisuće migranata

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Na putu Bihać- Bosanska Otoka- Bužim- Velika Kladuša nalazi se na stotine migranata koji ni sami ne znaju kamo će. Neki od njih se u grupama odmaraju u hladovini, neki pješače.… više »

AJOJ

Rekordni pad hrvatskog BDP-a u drugom kvartalu

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

Šest analitičara, koji su sudjelovali u anketi Hine, u prosjeku očekuje pad BDP-a za 13,9 posto na godišnjoj razini. Njihove procjene pada kreću se u širokom rasponu od… više »

ISPITI

Jesenski rok državne mature

objavljeno prije 3 mjeseca i 6 dana

Jesenski rok državne mature koji će se provoditi do 4. rujna. Pristupit će mu 5.450 učenika. Ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje Ivana Katavić kazala je kako… više »

PREVARE

Pazite na lažne akvizitere HZZO-a

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

HZZO u priopćenju ističe da se različiti trgovci i akviziteri lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim… više »

ZNATE LI?

Zašto slavimo blagdan Velike Gospe?

objavljeno prije 3 mjeseca i 11 dana

Velika Gospa je blagdan kad se katolički vjernici prisjećaju dogme svoje vjere da je Blažena Djevica Marija dušom i tijelom po završetku svoga zemaljskog života… više »

UPS!

Kako se riješiti stresa?

objavljeno prije 3 mjeseca i 12 dana

Stres - bilo da ga uzrokuje posao ili problemi u privatnom životu,može dovesti do bolesti i narušiti kvalitetu života. Stoga dok još nije kasno naučite se nositi sa… više »

UHO

Donacija platforme UHO

objavljeno prije 3 mjeseca i 13 dana

Putem prve digitalne platforme u Hrvatskoj za borbu protiv cyberbullyinga, UHO - Utočište Hrabrih Online, od pokretanja u listopadu prošle godine do danas zaprimljeno je… više »

KATASTROFA

Nezaposlenost u Hrvatskoj porasla za 32 posto

objavljeno prije 3 mjeseca i 15 dana

Tako je u srpnju, nakon dva mjeseca pada na mjesečnoj razini, ponovno zabilježen rast broja nezaposlenih, za 782 osobe u odnosu na lipanj ove godine. Početak kolovoza donosi također rast… više »

TAKO JE!

Žene uzvraćaju udarac

objavljeno prije 3 mjeseca i 20 dana

Jedno kratko, ali živopisno osobno svjedočanstvo o pretrpljenom seksističkom nasilju izazvalo je krajem prošlog mjeseca golemi interes korisnica i korisnika društvenih mreža u… više »

OLUJA

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti - 25. godišnjica Oluje

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

Oluja je počela 4. kolovoza, ciljanim udarima HV-a po svim crtama razgraničenja sa srpskim snagama, no ono što će uvijek ostati simbol Oluje je oslobađanje Knina i zastava od dvadeset… više »

HUMANITARNO

Studenac i Hrvatski Crveni križ pomažu djeci u potrebi

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

 Studenac i Hrvatski Crveni križ još jednom su udružili snage za pomoć najpotrebitijima, ovog puta na lokaciji Biograda na moru, Knina, Metkovića, Imotskog i Pule. Nakon… više »

PROJEKTI

Započeo projekt #EuropaKultura

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj predstavlja projekt #EuropaKultura, u kojem hrvatski umjetnici i umjetnice stvaraju i govore o svome stvaralaštvu, o tome kako su prilagodili svoj… više »

SIGURNO?

Hrvatska obala i dalje najsigurnija na Mediteranu

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Hrvatska obala i dalje je najsigurnija destinacija za goste iz EU na Mediteranu, pokazuju i posljednji podaci o broju novozaraženih i ukupno aktivnih slučajeva. Naime, u posljednja 24 sata,… više »