Hrvatska
BRAVO

Prosvjed "Stop femicidu" u Zadru

objavljeno prije 8 mjeseci i 3 dana

Glumci Tihana Lazović i Slavko Sobin iskazat će svoju podršku akciji „Stop femicidu" sudjelovanjem na zadarskom prosvjedu „Sigurnost žena je odgovornost države". Prosvjedi… više »

SRAMOTA

Sajamski dani - rupa u zakonu

objavljeno prije 8 mjeseci i 11 dana

Samo ćemo ovo ostaviti ovdje, nema komentara jer su nepotrebni... Zakonom je, kažu, predviđena i mogućnost prigodne prodaje na sajamskim manifestacijama, poput tradicionalnih vjerskih (npr.… više »

SEKSIZAM

Priručnik za sprječavanje i suzbijanje seksizma u medijima

objavljeno prije 8 mjeseci i 14 dana

Preuzmite Priručnik za sprječavanje i suzbijanje seksizma u medijima i oglašivačkoj industriji koji istražuje kako mediji i oglašivači doprinose perpetuiranju… više »

HRVATSKA

Turizam kao uzrok pada standarda građana

objavljeno prije 8 mjeseci i 18 dana

„Moje prognoze o padu standarda hrvatskih građana za 30 do 50 posto bile bi ispravne uz uvjet koji mi ekonomisti zovemo 'da se ostalo nije mijenjalo'. One bi se bile i ostvarile da EU,… više »

ANALIZA

Ratna pobjeda i tegoban mir

objavljeno prije 8 mjeseci i 19 dana

Uoči obilježavanja 28. godišnjice hrvatske vojno-redarstvene akcije Oluja, porazgovarali smo s dvojicom profesora zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti (FPZ) o naslijeđu te vojne… više »

ANALIZA

Neizvjesna plinska budućnost Hrvatske

objavljeno prije 10 mjeseci i 22 dana

Svaka promjena okolnosti na globalnom tržištu energenata neminovno rezultira dopunama raznih zaključaka o mjestu Hrvatske u tom delikatnom kontekstu. Strukturno je inače riječ o… više »

EH, DA...

Poplave u Hrvatskoj - rezultat nemara i ignoriranja struke

objavljeno prije 11 mjeseci i 7 dana

Katastrofalne poplave diljem Hrvatske proteklih dana iznova su povukla ključno problemsko pitanje o razini sustava zaštite od voda. No, po svemu sudeći, upit bi trebalo preokrenuti.… više »

HR TURIZAM

Nova sezona, problemi

objavljeno prije 11 mjeseci i 18 dana

Najave i očekivanja u osvit nove turističke sezone u Hrvatskoj kreću se uglavnom negdje oko rekordnih rezultata. Na temelju rezervacija te iskazanog agencijskog zanimanja pretpostavlja se da… više »

ZNATE LI?

Što zanima generaciju Z?

objavljeno prije 11 mjeseci i 29 dana

Rezultati istraživanja o klimatskim promjenama kažu kako 93% mladih smatra da su klimatske promjene veliki problem, a više od 50% ih se barem jednom tjedno informira o klimatskim… više »

ŠKOLA

Cirkus u školama pred kraj godine

objavljeno prije 1 godinu

Anketa provedena online dio je projekta Puls škole koji su zajedno pokrenuli tim znanstvenika s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i izdavač udžbenika Profill Klett uz… više »

OSVRT

Osnovna škola kao cjelodnevna škola – osvrt Mreže Cjeloživotno učenje

objavljeno prije 1 godinu

U trenutnom nacrtu  Eksperimentalnog programa Osnovna škola kao cjelodnevna škola Ministarstvo znanosti i obrazovanja ne stavlja dovoljan naglasak na taj… više »

BOLESTI

Projekt „Osnaži, pomaži – zajednica rakobornih“

objavljeno prije 1 godinu

U Hrvatskoj svake godine čak 25 tisuća osoba dobije dijagnozu raka, a u nošenju s ovom teškom dijagnozom i bolesti, tri od pet oboljelih treba barem inicijalnu psihološku… više »

AEM / UNICEF

Uskoro počinju šesti Dani medijske pismenosti

objavljeno prije 1 godinu

Šesti Dani medijske pismenosti, u organizaciji Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija te Ministarstva znanosti i obrazovanja,… više »

NOVOSTI

Kaufland priča priče tvog grada

objavljeno prije 1 godinu

Kaufland je u Hrvatskoj već poznat kao jedan od najposjećenijih trgovačkih lanaca u kojem se kupnja obavlja brzo, jednostavno i lako, a sada kupcima želi stvoriti još ljepše… više »

DA?

Novim porezima do pravednije Hrvatske?

objavljeno prije 1 godinu

Sve češće u Hrvatskoj spominje se mogućnost i potreba uvođenja poreza na turistički najam privatnih stanova i kuća, te poreza na nekretnine. Što se prvog tiče, oko njega su se… više »