Hrvatska
OZBILJNO?

Pandemija utječe na pušačke navike

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

U sklopu istraživanja o navikama konzumacije duhanskih proizvoda u Hrvatskoj uvodno smo odrasle potrošače upitali koriste li duhanske proizvode (cigarete, električne cigarete,… više »

UPS!

Početak peludne sezone

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Iako se peludne alergije vežu uz proljeće, već u siječnju počinju se javljati klasični simptomi pojačane bistre sekrecije u nosu, kihanje, suzenje i crvenilo očnih kapaka. Glavni uzročnici za… više »

NAJAVE

Virtualni Naturfašnik 2021

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Ove godine je sve drugačije pa je i naš NATURFAŠNIK nešto drugačiji. Ove godine Naturfašnik stvarate VI! Naime, očekujemo od vas da u toplini doma izradite svoje… više »

BICIKLI

Međunarodni dan zimskog bicikliranja na posao

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

Udruga "Sindikat biciklista" poziva građanke i građane Zagreba i Hrvatske da sutra, u petak 12. veljače, krenu biciklom na posao jer se obilježava Međunarodni dan zimskog bicikliranja na… više »

DAN CRVENIH HALJINA

Moždani udar može se spriječiti

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

U petak, 5. veljače, svečanim obilježavanjem u Hrvatskom glazbenom zavodu završila je zdravstveno-edukativna akcija Dan crvenih haljina kojom se podiže svijest javnosti o… više »

NARAVNO

Sramotno mala minimalna plaća u Hrvatskoj

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Na početku ove godine 21 država članica EU-a imala je institut minimalne plaće, koja je varirala od 700 eura na istoku do 1.500 eura na sjeverozapadu, definirana na nacionalnoj razini,… više »

PROVOKACIJE

Ne padajte na sitne provokacije

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

„Srbija je Hrvatskoj poslala milijun eura pomoći." „Veleposlanstvo Srbije doniralo je Majskim Poljanama 25 kontejnera." To su samo neki od naslova iz hrvatskih medija kojima se… više »

VIRTUALNO

Virtualni Terry Fox Run

objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana

Iako je protekla godina bila vrlo izazovna, pogotovo kada je riječ o masovnim okupljanjima i događanjima, velika Terry Fox zajednica nije se predala. Globalna pandemija zaustavila je… više »

HUMANITARNO

Dan crvenih haljina u petak u HGZ-u

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

U petak, 5. veljače odjenite nešto crveno i podržite akciju Dan crvenih haljina kojom se želi podići svijest javnosti o specifičnostima moždanog udara u žena. Svečano obilježavanje u… više »

MJERE

Koje su sve mjere do 15. veljače?

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Evo koje sve mjere ostaju na snazi najmanje do 15. veljače: zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu; na privatnim… više »

EHHH...

Kad ćemo konačno na kavu?

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

Lanac Starbucks je samo na domaćem, američkom tržištu već trajno zatvorio oko 400 svojih filijala, a slična sudbina čeka mnoge Starbuckse i na ostalim tržištima. Drugi po… više »

HRUP

Nulta stopa tolerancije prema svakom obliku uznemiravanja

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

"Svjedoci smo zbivanja i svjedočanstava koja se posljednjih dana pojavljuju u medijima, a koja se odnose na slučajeve raznih oblika nasilja i uznemiravanja, najčešće seksualnog. Kako… više »

HUMANITARNO

Humanitarni KRiP kviz večeras - online

objavljeno prije 3 mjeseca i 11 dana

Ionako naporna, izazovna i psihički iscrpljujuća godina 29. prosinca 2020. postala je neusporedivo gorom za tisuće i tisuće stanovnika Sisačko-moslavačke županije i šire. Iznimno jak… više »

UNICEF

UNICEF dostavio 13,5 tona zaštitnih cerada

objavljeno prije 3 mjeseca i 17 dana

U tijeku je distribucija zaštitne opreme koju je UNICEF žurno nabavio kako bi odgovorio na trenutnu krizu izazvanu razornim potresima koji su pogodili središnju Hrvatsku. Iz… više »

GROZNO

Petrinja se spustila 30 centimetara

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Nakon detaljne obrade i interferometrijske analize SAR snimaka sustava Sentinel-1, napravljena je karta pomaka tla koji su nastali kao posljedica niza razornih potresa koji su pogodili… više »