Hrvatska
NAPOKON

Niže cijene cestarina

objavljeno prije 11 mjeseci i 2 dana

Od 15. rujna, od ponoći sa subote na nedjelju, za motocikle i osobna vozila počinje primjena uobičajenih cijena cestarine na autocestama pod upravljanjem Hrvatskih autocesta d.o.o. (HAC) i… više »

STVARNO?

Svaki drugi roditelj odluku o izboru srednje škole prepušta svom djetetu

objavljeno prije 11 mjeseci i 7 dana

Bez sumnje, odabir srednje škole jedna je od najvažnijih, a samim time i najstresnijih odluka u životu svakog učenika. Srednjoškolsko obrazovanje često određuje smjer kojim ćemo… više »

ZVONO

Počinje škola, evo što se mijenja

objavljeno prije 11 mjeseci i 8 dana

Nešto više od 464 tisuće učenika hrvatskih osnovnih i srednjih škola krenut će u ponedjeljak, 9. rujna u novu školsku godinu, a više od 150 tisuća njih bit… više »

COOL

Veliki interes za hrvatske planine i Highlander Velebit

objavljeno prije 11 mjeseci i 14 dana

Kada svijet postane previše užurban, a život u betonskim džunglama bi najradije, barem na nekoliko dana, zamijenili onim u prirodi - Highlander Velebit pravi je događaj za to. Ovaj… više »

DOĐITE

Vjeruj u bajke, vjeruj u sebe, trči Ogulin Trail

objavljeno prije 11 mjeseci i 14 dana

Još su 2 dana preostala do zatvaranja prijava za najbajkovitiju utrku hrvatske trkačke scene, šesti po redu Ogulin Trail, a ujedno i 9. kolo Trail lige centrale Hrvatske -… više »

ANALIZA

Je li Hrvatska postala nesigurnija zemlja?

objavljeno prije 11 mjeseci i 20 dana

Hrvatski mediji objavili su početkom ljeta neuobičajeno visok broj vijesti o teškim kriminalnim djelima. O ubojstvima, pokušajima ubojstva, teškim razbojništvima,… više »

FESTIVALI

Bučnica fest i LegendFest za vikend u Zagorju

objavljeno prije 11 mjeseci i 26 dana

U Zagorskim Selima u nedjelju će održati 5. Bučnica fest, dan prije dvor Veliki Tabor ugostit će 2. LegendFest, kulturno - turističku manifestaciju kojom se želi predstaviti i promovirati… više »

STANJE U PROMETU

Kolone, zastoji, sudari - uobičajena nedjelja na cestama

objavljeno prije 11 mjeseci i 29 dana

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, u priobalju, kao i na autocestama A3 Bregana-Lipovac i A2 Zagreb-Macelj u smjeru zapada. Povremeno se… više »

BLAGDANI

Velika Gospa ili svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije

objavljeno prije 1 godinu

Velika Gospa ili svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije tradicionalno se obilježava 15. kolovoza i kao državni blagdan, a diljem Hrvatske će mnoštvo vjernika… više »

EHHH...

Hrvatske zablude s ustaškim simbolima

objavljeno prije 1 godinu

Uz sve nacionalno-ideološke rasprave koje redovno drmaju Hrvatskom, naročito u fazama pojačane socijalne i demografske neizvjesnosti, početkom kolovoza opet je aktualizirano pitanje… više »

STANJE U PROMETU

Kolone i gužve obilježavaju subotu

objavljeno prije 1 godinu

Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama te na zagrebačkoj obilaznici (A3). Povremeno se vozi u kolonama uz zastoje. Vozačima… više »

OPREZNO

Nove kazne u prometu - kako ćete izgubiti vozačku

objavljeno prije 1 godinu

Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisano je povećanje novčanih kazni do 20 tisuća kuna za počinitelje osam prekršaja koji su prepoznati kao uzročnici najtežih stradavanja u… više »

VELIK DAN...

Dan domovinske zahvalnosti - prisjećanje

objavljeno prije 1 godinu

Dan domovinske zahvalnosti obilježava se zbog simbolično najvećeg uspjeha Hrvatske vojske - drugoga dana Oluje, vojno-redarstvene akcije koja je započela 4. kolovoza 1995. godine s… više »

KAZNE

Pazite kako vozite po autocesti - kazne i 2 tisuće kuna

objavljeno prije 1 godinu

Izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koje su stupile na snagu 1. kolovoza, među ostalim definiran je i sigurnosni razmak između vozila na autocestama od dvije sekunde,… više »

OBLJETNICA

Na današnji dan pred 24 godine počela je Oluja

objavljeno prije 1 godinu

Oluja, vojno-redarstvena operacija i najveći trijumf hrvatske vojske u Domovinskom ratu počela je na današnji dan, 4. kolovoza 1995. godine . Hrvatska vojska i specijalne… više »