Hrvatska
PROGNOZA VREMENA

Danas je vrhunac toplotnog vala, slijedi osvježenje

objavljeno prije 9 mjeseci i 20 dana

Prognoza vremena pokazala se vrlo nezahvalnom disciplinom ovoga ljeta, jer su do sada sve priče o osvježenjima završile kratkotrajnim pljuskovima ili olujama u nekim dijelovima zemlje,… više »

PROGNOZA VREMENA

Prvo pakao, a zatim grmljavinska nevremena

objavljeno prije 9 mjeseci i 24 dana

Prognoza vremena je luda, baš kao i vrijeme - prvi dio dana u cijeloj će zemlji biti sunčan, vruć i vrlo vruć. Uz lokalni razvoj oblaka poslijepodne će u unutrašnjosti… više »

WOW!

Toplinski val Lucifer ne posustaje

objavljeno prije 9 mjeseci i 25 dana

Toplinski val, kao rijetko koji u znanoj povijesti mjerenja, većinom čak i rekordan, nastavlja se i tijekom vikenda, ponegdje i početkom novoga tjedna, ali uz ipak, u većini Hrvatske, ne… više »

STANJE U PROMETU

Kolone i gužve u udarnom vikendu

objavljeno prije 9 mjeseci i 25 dana

Zbog vrlo gustog prometa kolone su na slijedećim cestama:A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 5 km, na naplati Demerje oko 1 km, u smjeru mora nema dužih… više »

5.KOLOVOZA

Sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

objavljeno prije 9 mjeseci i 25 dana

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza simbolički se veže za slom srpske pobune u Hrvatskoj i oslobođenje većeg dijela okupiranog teritorija. Oslobođenje Knina dogodilo se… više »

STANJE U PROMETU

HAK najavio stravične gužve za vikend

objavljeno prije 9 mjeseci i 26 dana

Ovog vikenda, prvog u kolovozu na našim prometnicama ponovno nas očekuju ljetne gužve na koje smo već dosad navikli, a njih će dodatno otežati vrlo visoke temperature koje nas prate… više »

4. 8.

Oluja je počela na današnji dan

objavljeno prije 9 mjeseci i 26 dana

Oluja, završna vojno-redarstvena akcija Domovinskog rata počela je na današnji dan, 4. kolovoza u ranim jutarnjim satima, s poznatim ishodom - nakon četiri godine okupacije… više »

PRIPAZITE

Jučer oluja, danas crveni alarm

objavljeno prije 9 mjeseci i 27 dana

Danas će prevladavati sunčano te vruće i vrlo vruće vrijeme. Kako javlja DHMZ, u poslijepodnevnim satima, ponajprije u gorju, postoji vrlo mala mogućnost za lokalne nestabilnosti uz poneki… više »

OPREZ!

Kobne temperature u zaleđu Šibenika

objavljeno prije 9 mjeseci i 28 dana

Za sljedećih su nekoliko dana najavljeni novi temperaturni rekordi. Šibenik i zaleđe bit će najtopliji u Hrvatskoj, a živa na termometrima, meteorolozi predviđaju, popest će se i do 41… više »

PROGNOZA VREMENA

Pakleni tjedan pred nama

objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan

Pred nama je najvrući tjedan ovog ljeta i temperature koje će rasti preko 40 Celzijevih stupnjeva. U Hrvatskoj će danas biti pretežno ili djelomice sunčano te vrlo toplo i vruće, s… više »

STANJE U PROMETU

Kolone u pokretu na autocestama

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

Pojačan je promet na većini cesta iz smjera unutrašnjosti prema moru. Na ulasku na autocestu A1 u Lučkom nema zastoja, ali se u koloni u pokretu vozi na cijeloj dionici između Zagreba… više »

PRESUDA

Hrvatska je ipak bila nadležna za "svoje" izbjeglice

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

Ma koliki kaos vladao za vrijeme navale izbjeglica prema Europi, on nije smio uzrokovati promjenu u temeljnim europskim sporazumima, mišljenje je Europskog suda u Luksemburgu… više »

Porazne brojke

Broj žrtava utapanja u prvoj polovici godine viši nego lani

objavljeno prije 10 mjeseci i 6 dana

Ljetne vrućine mame nas u vodu, ali često pritom zaboravljamo da za vrijeme kupanja moramo biti oprezniji nego inače. Prema podacima MUP-a broj žrtava utapanja u Hrvatskoj je ove godine… više »

WOW!

Samo 57 posto Hrvata vjeruje u - evoluciju?

objavljeno prije 10 mjeseci i 8 dana

Kreacionizam bi se uskoro mogao prozvati novim baukom koji kruži Hrvatskom, jer podaci agencije Ipsos puls pokazuju prilično nevjerojatnu istinu - tek 57 posto Hrvata vjeruje u teoriju… više »

STANJE U PROMETU

Kolone, sudari i nesnosne gužve na cestama

objavljeno prije 10 mjeseci i 8 dana

Na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti kao i u priobalju promet je pojačan. Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na autocestama su… više »