Hrvatska
HAK

Kad se ne isplati putovati zbog gužvi

objavljeno prije 8 mjeseci i 14 dana

Hrvatski autoklub pripremio je Kalendar gustoće prometa prema kojem možete mirno planirati godišnji odmor i izbjeći višesatna čekanja u kolonama na užarenim… više »

EH, DA ...

Hrvatsko novinarstvo nije slobodno

objavljeno prije 8 mjeseci i 16 dana

Činjenica da je situacija gotovo identična i u svim drugim europskim tranzicijskim državama te da i u nekim razvijenim demokracijama sloboda medija slabi, nije utješna. Za Hrvatsku,… više »

HND

Zoran Šprajc novinar godine

objavljeno prije 8 mjeseci i 17 dana

HND je urednika i voditelja RTL Direkta Zorana Šprajca proglasilo novinarem godine jer je jedan "od najutjecajnijih komentatora hrvatske svakodnevnice". Nagradu za pisano… više »

1. SVIBNJA

Sretan vam Međunarodni praznik rada

objavljeno prije 8 mjeseci i 20 dana

Međunarodni praznika rada odavno je u našoj zemlji postao dan tijekom kojega se može optrčati par proslava koje organiziraju političari, zgrabiti par tanjura graha s kobasama i… više »

GRANICE

Hrvatska ne smije prihvatiti arbitražnu odluku

objavljeno prije 8 mjeseci i 20 dana

Arbitraža granice između Hrvatske i Slovenije, iz koje se Hrvatska zbog arbitražnog skandala prije dvije godine naprasno povukla, vraća se na velika vrata u hrvatsko-slovenske odnose. Nakon… više »

STANJE U PROMETU

Gužve na granicama i vjetar obilježili početak vikenda

objavljeno prije 8 mjeseci i 21 dan

Zbog pojačanog prometa na autocesti A6 Rijeka-Zagreb povremeni su zastoji na izlazu Oštrovica iz smjera Zagreba prema Crikvenici i Krku. Zbog opasnosti od naleta na psa na autocesti A1… više »

KRIZA VLASTI

Plenković se rješava balasta

objavljeno prije 8 mjeseci i 22 dana

Iza Hrvatske je izuzetno turbulentan kraj tjedna - iz vlade su eliminirani Mostovi ministri koji su još ujutro govorili da ih iz ministarstava može izbaciti samo parlamentarna većina,… više »

RAZMIŠLJANJA

Oprez s privatizacijom komunalnih usluga

objavljeno prije 8 mjeseci i 22 dana

Vladin nacrt izmjena Zakona o komunalnom gospodarstvu, predstavljen sredinom ovog mjeseca, trebao bi u poslovanje uslugama poput javnog prevoza ili vodoopskrbe uvesti izvjesne nove modele… više »

PROGNOZA VREMENA

Prognoza za prvomajski vikend

objavljeno prije 8 mjeseci i 23 dana

Nakon u dijelovima zemlje kišnog petka, u subotu nas očekuje prestanak oborina i djelomično razvedravanje. U nedjelju će biti pretežno sunčano a temperature će porasti. U ponedjeljak,… više »

RSF

Hrvatski mediji su sve neslobodniji...

objavljeno prije 8 mjeseci i 24 dana

Napad na medije, lažne informacije, pritisak i trijumf moćnika poput američkog i turskog predsjednika Donalda Trumpa i Tayyipa Erdogana - "nikada sloboda tiska nije bila u tolikoj opasnosti",… više »

PRIKLJUČITE SE

Hrvatska pomaže djeci Afrike; krenula je humanitarna akcija 70x1

objavljeno prije 8 mjeseci i 26 dana

Prijatelji Malog Doma u Africi Vas pozivaju da se pridružite akciji 70 X 1, koja za cilj ima prikupljanje sredstava za kupnjuškolskog  autobusa za St. Francis Secondary… više »

BAREM NEŠTO

Hrvatska je među najsigurnijim zemljama svijeta

objavljeno prije 8 mjeseci i 28 dana

Terorizam i kriminal su na vrhuncu. Sigurnost je sve češće prva na listi pri izboru zemlje u kojoj želimo provesti godišnji odmor.  Za očekivati je da o… više »

DAN PLANETA ZEMLJE

Marš za znanost 22.4. i u Hrvatskoj

objavljeno prije 8 mjeseci i 29 dana

Marš za znanost inicijativa je koja se rodila dan nakon Trumpove inauguracije 21. siječnja kada je održan Marš žena čiji su se sudionici zalagali za građanska prava. U… više »

SAVJETI

Granični prijelazi - kako izbjeći gužve

objavljeno prije 8 mjeseci i 29 dana

MUP je danas preporučio putnicima, državljanima zemalja EU, EEG i Švicarske da koriste druge granične i pogranične prijelaze prema popisu koji su objavili na svojim stranicama. Iz… više »

PROGNOZA VREMENA

Stiže promjena vremena i drastičan pad temperature?

objavljeno prije 9 mjeseci i 3 dana

Prognostički modeli su usuglašeni: pred nama je pravi prodor hladnog zraka sa sjeveroistoka kontinenta iz Rusije koji donosi drastičan pad temperature, piše Istramet. Iako jača… više »