Hrvatska
PODACI

Čime se Hrvati vole drogirati

objavljeno prije 8 mjeseci i 25 dana

Ravnatelj Vladina Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Željko Petković izjavio je kako je marihuana droga koja se u Hrvatskoj najčešće zlorabi, prodaje i plijeni. 70% svih policijskih… više »

UPISI.HR

Počele prijave za upise u srednje škole

objavljeno prije 8 mjeseci i 26 dana

Počinju upisi u srednje škole putem stranice upisi.hr, a ovo je već peta generacija koja se upisuje elektroničkim putem. Demografska katastrofa već se jasno vidi - mjesta u srednjim… više »

NAJAVE?

Novi Ovršni zakon ide na ruku ovršenicima

objavljeno prije 8 mjeseci i 29 dana

Ovršni zakon definitivno se mijenja i mora biti izglasan prije 14. srpnja, tj. ljetne stanke u Saboru, a ovo su četiri ključne promjene: Jedina nekretnina u kojoj ovršenik… više »

PROGNOZA VREMENA

Toplinski val je opasan za zdravlje, evo prognoze

objavljeno prije 9 mjeseci

Toplinski val u kojem se nalazimo do kraja će tjedna dodatno dobiti na intenzitetu i može biti vrlo opasan po zdravlje ljudi, upozorava državna služba. Temperature bi u dijelovima zemlje… više »

EH, DA ...

Počelo je dugo, vrelo ljeto

objavljeno prije 9 mjeseci i 1 dan

Ljeto je, astronomski, počelo danas u 6:24 sati. Ušli smo u to godišnje doba u punom zamahu, s temperaturama preko 30°C. Hoće li nam biti dugo i toplo te zašto se… više »

NE BAŠ...

Koliko stvarno piju Hrvati?

objavljeno prije 9 mjeseci i 2 dana

Alkoholna pića su svugdje oko nas, dostupna u svakoj trgovini ili proizvedena u dvorištu prvog susjeda, pa ne čudi da se o Hrvatima misli kao o narodu sklonom piću... no izgleda da to… više »

UFF

Slovenci uveli olakšanu kontrolu granica

objavljeno prije 9 mjeseci i 2 dana

Slovenija je Europskoj komisiji posredovala obavijest o mogućem odstupanju od sistematske granične kontrole u razdoblju do 30. rujna, te odredila granične prijelaze, gdje se takav nadzor, uz… više »

EH, DA ...

Zašto se vara na ispitima?

objavljeno prije 9 mjeseci i 2 dana

Svi dobro znamo da u školama i na fakultetima mnogi učenici i studenti varaju na ispitima koristeći različite metode kako bi dobili dobre ocjene. Koliko je varanje raširena… više »

STANJE U PROMETU

Bura i nesreće ometaju promet

objavljeno prije 9 mjeseci i 4 dana

Zbog najavljene bure, na autocestama A1, A6 Rijeka-Zagreb te Jadranskoj magistrali moguće su zabrane prometa za pojedine skupine vozila. Zbog manje protočnosti prometa na obilaznim cestama… više »

SAVJETI

Zaštitite svoj dom od provalnika

objavljeno prije 9 mjeseci i 4 dana

Dolaskom toplijih dana sve više vremena provodimo izvan svoga doma i uživamo u prirodi. No, jesmo li svjesni da nismo jedini koji naše izbivanje od kuće smatraju korisnim?… više »

NAPOKON

e-Građani napokon se privode svrsi

objavljeno prije 9 mjeseci i 5 dana

Od ponedjeljka, 19. lipnja, putem sustava e-Građani moći ćete zatražiti dobivanje uvjerenja kojim se potvrđuje se da se protiv osobe pred općinskim i županijskim sudom ne vodi postupak… više »

KOMENTAR

Postoji li opasnost od terorizma u Hrvatskoj?

objavljeno prije 9 mjeseci i 6 dana

„Teroristička prijetnja Hrvatskoj je realna", riječi su Pavla Kalinića, politologa koji se bavi sigurnošću i pročelnika zagrebačkoga Gradskog ureda za upravljanje u hitnim… više »

BLAGDAN

Tijelovo - što je to i zašto ga slavimo

objavljeno prije 9 mjeseci i 7 dana

Blagdan Tijelova katolički vjernici obilježavaju devetog četvrtka nakon Uskrsa. Za Katoličku crkvu svetkovina je spomen na ustanovljenje euharistije na Veliki četvrtak na posljednjoj večeri.… više »

PROGNOZA VREMENA

Prognoza vremena za produženi vikend

objavljeno prije 9 mjeseci i 8 dana

Prognoza vremena za produženi vikend nije pretjerano naklonjena onima koji su ga zamislili provesti u prirodi, jer lako se može dogoditi da se nađete mokri do gole kože. Naime, nakon žestokih… više »

MDA...

Rekonstrukcija vlade: jesu li birači izigrani?

objavljeno prije 9 mjeseci i 12 dana

Nakon godine dana rada, Plenkovićeva vlada je rekonstruirana sa 7 novih ministara. Neki od njih su promovirani s mjesta državnih tajnika, neki su samo promijenili ministarstvo kojem su na… više »