Hrvatska
IZBORI

Birališta su otvorena, pa svi na izbore!

objavljeno prije 10 mjeseci i 10 dana

U 7 SATI diljem zemlje otvorena su birališta. Hrvatska bira predsjednika između 11 kandidata. Do 19 sati otvoreno je ukupno 6533 biračkih mjesta, od čega je 6409 u Hrvatskoj te… više »

BRAVO

Donacija Huaweija i Marina Čilića

objavljeno prije 10 mjeseci i 13 dana

 Predstavnici tvrtke Huawei Technologies d.o.o. zajedno s ambasadorom brenda Marinom Čilićem, danas su u sklopu projekta "1000 dreams" korisnicima udruge ZAMISLI uručili 200 komada… više »

NIJE LOŠE

Kako Hrvati govore engleski?

objavljeno prije 10 mjeseci i 24 dana

Izvrsno znanje stranog jezika nije prioritet Amerikancima, ako je suditi po rezultatima posebne studije koju je proveo američki Pew Research Center. Studija, objavljena prošle… više »

ANKETA

Što članovi Hrvatske Mense misle o štrajku?

objavljeno prije 11 mjeseci i 5 dana

Tijekom prethodnog vikenda provedeno je ispitivanje stavova članica i članova Hrvatske Mense povodom štrajka prosvjetnih radnika koji traje već mjesec dana. Odgovore na… više »

PRESUDA

Dario Juričan opet je Milan Bandić

objavljeno prije 11 mjeseci i 6 dana

Milan Bandić ponovno je Milan Bandić - Upravni sud poništio je rješenje Ministarstva uprave koje mu je zabranilo da to ime koristi. Na početku sage, redatelj Dario Juričan… više »

PROSVJED

Plan Vlade: bušenjem Jadrana protiv klimatskih promjena

objavljeno prije 11 mjeseci i 9 dana

Poruka je to koju su danas ispred Vlade RH uputili aktivisti i aktivistkinje Zelene akcije i Greenpeacea. Na performansu su upriličili potpisivanje Plana između premijera Plenkovića i Darth… više »

GODIŠNJICA

Vukovarske ratne traume u raljama politike

objavljeno prije 11 mjeseci i 13 dana

Organiziranim paljenjem svijeća brojni hrvatski gradovi pridružili su se sinoć obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. 18. studenoga 1991. godine smatra se najtragičnijim datumom… više »

ISTRAŽIVANJE

Treba li nadoknađivati sate izgubljene zbog štrajka?

objavljeno prije 11 mjeseci i 17 dana

Štrajk prosvjetnih radnika u Hrvatskoj nedavno je ušao u svoj šesti tjedan i, ako je suditi po trenutnoj situaciji, još uvijek mu se ne nazire kraj. Međutim, dok… više »

OPREZ

Policija pojačano nadzire vozače oko Martinja

objavljeno prije 11 mjeseci i 21 dan

Od 8. do 12. studenog 2019. godine, povodom narodnog običaja krštenja mošta (Martinja) i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna… više »

EHHH...

Hrvati sve manje vjeruju Crkvi?

objavljeno prije 11 mjeseci i 29 dana

U Hrvatskoj se u zadnjih dvadesetak godina smanjio broj ljudi koji redovito idu na misu u Crkvu. Značajno se smanjilo i povjerenje u nju kao instituciju, dok je osobna religioznost… više »

PITANJE

Zašto hrvatska vlada popušta pritiscima?

objavljeno prije 1 godinu

Kolebljivost aktualne hrvatske vlade gotovo da postaje već poslovičnom. No možda i ne bi bila tako upadljiva da popuštanju oko nekog stajališta u pravilu ne prethodi izrazito… više »

CIJEPITE SE!

Liječnici očekuju tešku sezonu gripe

objavljeno prije 1 godinu

S pojavom prvih slučajeva gripe na sjevernoj hemisferi zdravstveni stručnjaci kažu da, iako je teško predvidjeti težinu predstojeće sezone, postoje pokazatelji da bi ona mogla biti… više »

OPREZ

Od sutra morate imati upaljena svjetla tijekom dana

objavljeno prije 1 godinu

Hrvati će s upaljenim svjetlima preko dana morati voziti od 1. studenog do 31. ožujka, a ne tijekom zimskog računanja vremena kao prije. Novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama donio je… više »

ZAPAMTITE!

Zimsko računanje vremena počinje noćas u 3 sata

objavljeno prije 1 godinu

Ljetno računanje vremena prestaje u nedjelju rano ujutro sukladno Uredbi o ljetnom računanju vremena u 2018., 2019.,2020. i 2021. godini. Pomicanjem sata kazaljke jedan sat unatrag,… više »

URANILI...

Gašenje DVB-T MPEG-2 sustava od 25. svibnja 2020.

objavljeno prije 1 godinu

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) donijela je odluku o prihvaćanju zahtjeva Odašiljača i veza (OIV) za nešto raniji rok početka korištenja… više »