Hrvatska
KOMENTAR

Treba li hrvatski turizam obraniti od – turista?

objavljeno prije 10 mjeseci i 9 dana

Glavna ekonomska aktivnost Hrvatske u 21. stoljeću je nedvojbeno turizam, no to nažalost podrazumijeva i neke poprilično nekritički postavljene odnose. U prvom redu je posrijedi činjenica da… više »

STANJE U PROMETU

HAK upozorava na gužve koje kreću već danas

objavljeno prije 10 mjeseci i 10 dana

S početkom predstojećeg vikenda počinju ljetni praznici u dijelu Njemačke i Nizozemske, a mnogi su na put krenuli već u četvrtak navečer te se značajan priljev vozila prema Hrvatskoj očekuje… više »

Čije su plaže?

Vječni sukob kupača i koncesionara na hrvatskim plažama nastavlja se i ovog ljeta

objavljeno prije 10 mjeseci i 11 dana

Mogi su kupači na svojoj koži iskusili neugodnosti zbog krivo odabranog komadička plaže na kojem su se usudili prostrti svoju ležaljku. Nedavno je donesen novi Zakon o koncesijama s kojim… više »

KOMENTAR

Požari su pokazali odvojenost političkih elita od stvarnog života

objavljeno prije 10 mjeseci i 11 dana

Požari uz obalu su većinom stavljeni pod kontrolu, ali ono što je nakon vatre ostalo jest artikulirana srdžba građana prema političkim elitama. "Je li vas sram?", pitanje je koje su… više »

STANJE U PROMETU

Kolone, gužve i vrućina na cestama

objavljeno prije 10 mjeseci i 16 dana

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti kao i u priobalju. Na autocestama su česti kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova pa vozačima… više »

dalekovod struja
PROBLEMI

Poskupljenja za hrvatske građane - bez opravdanja

objavljeno prije 10 mjeseci i 16 dana

Poskupljenja usluga velikog opsega u Hrvatskoj se uobičajeno događaju ili najavljuju pojedinačno, ali ponekad biva očito da je ipak posrijedi obuhvatniji val ili trend. Tako se nešto… više »

UNESCO

Sv. Nikola i zadarski bedemi zaštićena svjetska baština

objavljeno prije 10 mjeseci i 22 dana

Šibenska tvrđava sv. Nikole te fortifikacijski obrambeni sustav Zadra, u nedjelju su službeno upisani na UNESCO-ov popis zaštićene svjetske baštine na 41.… više »

STANJE U PROMETU

Gust promet prema moru i gužve na granicama

objavljeno prije 10 mjeseci i 23 dana

Promet je vrlo gust na cestama u smjeru mora, osobito na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva, pa vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Pojačan je promet i na… više »

STANJE U PROMETU

HAK-ova upozorenja za vozače na A1 i A3

objavljeno prije 10 mjeseci i 24 dana

Na autocesti A1 između čvorova Karlovac i Jastrebarsko u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom zbog izvlačenja cisterne i pretakanja goriva, javlja HAK. Opreznije treba voziti autocestom A3… više »

STANJE U PROMETU

Kilometarske kolone na naplatama i granicama

objavljeno prije 11 mjeseci

Promet je pojačan, povremeno vrlo gust, na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2 u smjeru mora, autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac, od graničnog… više »

PROGNOZA VREMENA

Vikend kiše, oluja i nižih temperatura

objavljeno prije 11 mjeseci i 1 dan

Prognoza vremena za vikend ne ide na ruku onima koji su ga odlučili provesti na otvorenom - kiše stižu već danas popodne i navečer, a nećemo ih se riješiti sve do ponedjeljka,… više »

PROBLEMI

Hrvatska ogorčena arbitražnom presudom

objavljeno prije 11 mjeseci i 1 dan

Malo tko u Hrvatskoj nije poslijepodne proveo pred TV-ekranom prateći dvosatni prijenos čitanja presude Stalnog arbitražnog suda u Hagu pred kojim su Hrvatska i Slovenija, reći će mnogi pod… više »

PLJAČKA

Cestarine poskupljuju u subotu

objavljeno prije 11 mjeseci i 3 dana

U subotu 1. srpnja poskupljuju cestarine zbog ljetnje tarife i to na cestama Hrvatskih autocesta i Autocesti Rijeka -Zagreb. Cestarine će do 30. rujna biti 10% skuplje u odnosu na… više »

PODACI

Čime se Hrvati vole drogirati

objavljeno prije 11 mjeseci i 4 dana

Ravnatelj Vladina Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Željko Petković izjavio je kako je marihuana droga koja se u Hrvatskoj najčešće zlorabi, prodaje i plijeni. 70% svih policijskih… više »

UPISI.HR

Počele prijave za upise u srednje škole

objavljeno prije 11 mjeseci i 5 dana

Počinju upisi u srednje škole putem stranice upisi.hr, a ovo je već peta generacija koja se upisuje elektroničkim putem. Demografska katastrofa već se jasno vidi - mjesta u srednjim… više »