Hrvatska
MENSA

MENSA testira, imate li hrabrosti?

objavljeno prije 9 mjeseci i 1 dan

Hrvatska Mensa obilježit će međunarodni Dan inteligencije testiranjima inteligencije u četiri najveća hrvatska grada, Zagrebu, Splitu i Rijeci u subotu 26. rujna, a u Osijeku 27. rujna.… više »

VAŽNO

Upute HZJZ-a o školama

objavljeno prije 9 mjeseci i 7 dana

Uputama HZJZ objašnjava smiju li djeca i, ako da onda kako, izlaziti iz učionice tijekom odmora, te druge detalje školskog života. HZJZ svoje je upute objavio na svojim… više »

ZAKONI

Novinari pred hrvatskim sudovima

objavljeno prije 9 mjeseci i 7 dana

Protiv novinara i medija u Hrvatskoj se u ovom trenutku vodi preko 900 sudskih procesa s ukupnim odštetnim zahtjevom od približno 68 milijuna kuna. Strukovni apeli da se tim povodom… više »

ŠKOLA

Počela je škola, što ih čeka?

objavljeno prije 9 mjeseci i 8 dana

Danas je prvi dan škole... i nikada u povijesti nije bilo čudnije nego danas. Covid-19 okovao je svijet i sve se pokušava vratiti u neku normalu, no naravno da u Hrvatskoj sve… više »

UPOZORENJE!

Pazite na mailove Ministarstva zdravstva!

objavljeno prije 9 mjeseci i 9 dana

Trenutno je aktivna phishing kampanja vezana uz COVID-19, a napadač se predstavlja kao Ministarstvo zdravlja. "From" polje je lažirano te glasi Ministarstvo zdravlja Hrvatska . U privitku… više »

AKCIJA

Odgovornost je seksi

objavljeno prije 9 mjeseci i 9 dana

4. rujna, u Hrvatskoj se obilježio Svjetski dan spolnog zdravlja putem kampanje „NemaMaženjaBezPaženja" u sklopu Nacionalnog projekta Živjeti zdravo, koji vodi prof.dr.sc. Sanja… više »

AKCIJA

Nove sjajne tarife - po starom

objavljeno prije 9 mjeseci i 14 dana

Nakon ljetne stanke, došlo je vrijeme za povratak školskim, studentskim ili radnim obvezama. Početak školske godine donosi i ponovno prolaženje onih „slatkih" muka… više »

LOŠE...

Prijeti tsunami ovrha, kako spasiti stvar?

objavljeno prije 9 mjeseci i 15 dana

Vlada definitivno više neće produljivati mjeru zamrzavanja ovršnih postupaka, što znači da se u listopadu i studenom očekuje pravi tsunami ovrha, navodi dnevnik. Prema… više »

PROBLEMI

Hrvatska pred izazovom regulacije rada od kuće

objavljeno prije 9 mjeseci i 17 dana

Opet se zaoštrilo na liniji tzv. socijalnog dijaloga u Hrvatskoj. Radnici i poslodavci ogledaju se na pitanju regulacije rada kod (ili „od" - zavisno o korisniku fraze) kuće,… više »

UPS!

Najveći pad BDP-a u povijesti Hrvatske

objavljeno prije 9 mjeseci i 18 dana

Procjena pokazuje da je tromjesečni BDP u drugom tromjesečju 2020. realno manji za 15,1% u odnosu na isto tromjesečje 2019. Sezonski prilagođeni tromjesečni BDP u odnosu na prethodno… više »

COOL

Festival slobode na Trgu Bana Jelačića

objavljeno prije 9 mjeseci i 19 dana

Festival je nastao kao odgovor na aktualna zbivanja u proteklih nekoliko mjeseci, odnosno od trenutka pojave bolesti COVID-19, tijekom kojih smo svjedočili nametanju presedanskih mjera kojima… više »

DA?

Hrvatski potrošači ne žele niti čuti o koron

objavljeno prije 9 mjeseci i 20 dana

Zemlja čije gospodarstvo uvelike ovisi o potrošnji, kako turista tako i još većim dijelom vlastitih građana, u velikim je problemima kada naiđe bilo kakva kriza koja ugrozi… više »

HUMANITARNO

UNICEF-ova Mliječna staza bilježi rekordan broj prijava

objavljeno prije 9 mjeseci i 22 dana

Četvrta UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza zbog posebnih je mjera ove godine virutalna i nacionalna, a 12 dana prije početka utrke već je zabilježen rekordan broj sudionika. Tako je… više »

I DALJE...

U Hrvatsku i dalje želi ući na tisuće migranata

objavljeno prije 9 mjeseci i 22 dana

Na putu Bihać- Bosanska Otoka- Bužim- Velika Kladuša nalazi se na stotine migranata koji ni sami ne znaju kamo će. Neki od njih se u grupama odmaraju u hladovini, neki pješače.… više »

AJOJ

Rekordni pad hrvatskog BDP-a u drugom kvartalu

objavljeno prije 9 mjeseci i 23 dana

Šest analitičara, koji su sudjelovali u anketi Hine, u prosjeku očekuje pad BDP-a za 13,9 posto na godišnjoj razini. Njihove procjene pada kreću se u širokom rasponu od… više »