Hrvatska
EH, DA ...

Novi ministri prošli s tankom većinom

objavljeno prije 9 mjeseci i 12 dana

Izglasano je povjerenje novim ministrima tijesnom većinom od 78 glasova (zastupnika ima 151, "za" mora glasati najmanje 76), uz podršku HDZ-a, manjina, petero HNS-ovaca,… više »

KOMENTAR

Urušavanje ustavnosti u Hrvatskoj

objavljeno prije 9 mjeseci i 14 dana

Sa svakom novom političkom krizom u Hrvatskoj zazivaju se ustavne promjene, pri čemu se, u pravilu, zagovaraju izmjene kojima bi se rješavali samo akutni proceduralni problemi. Takvom… više »

LJUBIMCI

Na more ili u planine, zajedno je zabavnije!

objavljeno prije 9 mjeseci i 15 dana

S ljetom stižu i godišnji odmori, što je ujedno i tema akcije „Udomljavanje je fora", nastale u organizaciji Grada Zagreba i azila Dumovec u suradnji s Prijateljima… više »

ANALIZA

Brojka nevažećih listića veća za 40 posto!!?

objavljeno prije 9 mjeseci i 15 dana

U prvome krugu lokalnih izbora za gradonačelnika Grada Splita 21. svibnja 2017.g. glasovalo je prema glasačkim listićima 68.838 birača, što je 45,49 posto ukupnog broja birača upisanih… više »

KRENULO...

Počele su državne mature

objavljeno prije 9 mjeseci i 16 dana

Danas je počela državna matura u školskoj godini 2016./2017., i to  ispitima iz psihologije i informatike. U ljetnom roku ispitima će pristupiti oko 31 tisuća… više »

PARADOKS?

Zašto Hrvati simpatiziraju (i biraju) optužene političare?

objavljeno prije 9 mjeseci i 18 dana

Prije šest godina Ivan Čehok bio je politički mrtvac. Morao je dati ostavku na čelno mjesto u Varaždinu kako bi izašao iz pritvora nakon što je USKOK protiv njega… više »

DRUGI KRUG

Izlaznost do 11.30 sati ispod 15 posto

objavljeno prije 9 mjeseci i 18 dana

U nedjelju u 7 sati otvoreno je nešto manje od 4.500 biračkih mjesta na kojima osam županija i Grad Zagreb koji ima status grada-županije, 54 grada i 102 općine u drugom krugu biraju… više »

IDEMO!

Otvorena birališta, svi na drugi krug izbora!

objavljeno prije 9 mjeseci i 18 dana

Drugi krug lokalnih izbora je počeo, birališta su otvorena i sve što sad treba napraviti jest - izaći na izbore i zaokružiti kandidata koji vam se najviše sviđa! Hrvati… više »

PRIDRUŽITE SE

Natječaj za podršku: Reach for Change i Tele2

objavljeno prije 9 mjeseci i 20 dana

Zaklada Reach for Change i Tele2 objavljuju novi natječaj za projekte u području prava i potreba djece 'Budi promjena'. Cilj natječaja je pronaći i podržati iznimne… više »

POZIV

Tri razloga za posjetiti prvi Staropramen Burger tour

objavljeno prije 9 mjeseci i 27 dana

Datumi su sljedeći - 2. i 3. lipnja Rijeka, a 9. i 10. lipnja Pula ugostit će majstore u pravljenju burgera iz Submarinea, odličan glazbeni program, a žeđ će gasiti praško pivo… više »

IDEMO!

Izlaznost birača bolja nego na prošlim lokalnim izborima

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

Odaziv birača na lokalnim izborima do 11.30 sati iznosi 15,98 posto, javilo je Državno izborno povjerenstvo, što je više nego prije četiri godine. U Zagrebu je do 11:30 na… više »

IZBORI 2017

Lokalni izbori su počeli, svi na birališta!

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

Lokalni su izbori - u 7 sati otvorena su birališta, njih više od 6.600. Pravo glasa ima oko 3.720.000 građana. Među više od 47.500 kandidata bira se 20 župana, 127… više »

STVARNOST

Hrvatski turizam ostaje bez radnika

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

Hrvatska je suočena s još jednim paradoksom: unatoč jednoj od najviših stopa nezaposlenosti u Europskoj uniji, Hrvatsku ugrožava kronični nedostatak kvalificirane radne snage, i… više »

(NE)SLOBODE

Zagreb Pride: Ne pristajemo na mračno doba

objavljeno prije 10 mjeseci i 6 dana

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije i otvorenja Mjeseca ponosa, udruga Zagreb Pride izrazila je zabrinutost stanjem ljudskih prava LGBTIQ osoba u Hrvatskoj. Ovom… više »

UPUTE

Kako se glasa na lokalnim izborima 21. svibnja

objavljeno prije 10 mjeseci i 7 dana

Lokalni izbori u Hrvatskoj održat će se u nedjelju, 21. svibnja 2017. Hrvatski građani birat će općinske načelnike, gradonačelnike i župane, kao i njihove zamjenike. Birat će i članovi… više »