Hrvatska
KADA?

Kada će se vratiti - normalno?

objavljeno prije 11 mjeseci i 7 dana

Iako se tržište rada u Hrvatskoj polako oporavlja, prema mišljenju građana do potpune normalizacije će proći još dosta vremena. Rezultati su to ankete koju je proveo… više »

ODLIČNO

Ruđerovci su lansirali online izdanje Otvorenog dana

objavljeno prije 11 mjeseci i 8 dana

Po uzoru na aktualnu kampanju #ostanimoodgovorni kao i mjere koje su na snazi, znanstvenici Instituta Ruđer Bošković (IRB) ove godine Otvoreni dan (ODI2020) sele u domove i… više »

PREPORUKE

Preporuke o kulturnim zbivanjima

objavljeno prije 11 mjeseci i 9 dana

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) radi sprječavanja širenja zaraze koronavirusom objavio je preporuke za održavanje umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija… više »

SJAJNO!

Krka zove izletnike

objavljeno prije 11 mjeseci i 9 dana

Tisuće posjetitelja pohrlile su u naše nacionalne parkove, prvog vikenda nakon što su ublažene mjere. Mnogi su se zaželjeli prirode, a privukle su ih i promidžbene cijene te… više »

POMOĆ

Globalna inicijativa vrijedna 2 milijuna dolara

objavljeno prije 11 mjeseci i 11 dana

Više od 2 milijuna dolara za izravnu pomoć kreativnoj industriji osigurano je kroz globalnu inicijativu #SAVETHENIGHT koju je uslijed pandemije koju je izazvao COVID-19… više »

PLAVI TELORON

Pomozimo da Plavom telefonu ne odzvoni!

objavljeno prije 11 mjeseci i 13 dana

Plavom telefonu, prvoj i najstarijoj liniji pomoći u Hrvatskoj, prijeti gašenje zbog nedostatkafinancijskih sredstva. Zbog toga smo pokrenuli crowdfunding kampanju čiji je cilj… više »

DAN PLANET ZEMLJE

Budi dio pozitivnih promjena

objavljeno prije 11 mjeseci i 13 dana

Situacija u kojoj se trenutno nalazi cijeli svijet itekako nam pokazuje da mnoge lokalne odluke imaju globalni odjek. I dok smo u krizi uvelike orijentirani na primarne potrebe i hranu,… više »

VIJESTI

Spasite i glazbu

objavljeno prije 11 mjeseci i 14 dana

Odbor za evente udruge Glas poduzetnika upućuje danasministarstvima kulture, turizma i gospodarstva prijedlog četiri hitne mjere ključne zaopstanak hrvatske event industrije ugrožene prije… više »

COOL

Investicija od 3 milijuna eura za tehnološku tvrtku

objavljeno prije 11 mjeseci i 15 dana

Venture capital fond Lead Ventures, specijaliziran za investiranje u scale-up kompanije,  ulaže novih 3 milijuna eura u CEE regiju.  Ovaj fond rizičnog poslovanja sa… više »

TRAJE DUŽE

Produženi rokovi za realizaciju projekata u sklopu inicijative WiFi4EU

objavljeno prije 11 mjeseci i 15 dana

Zbog okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa diljem Europe, Izvršna agencija za inovacije i mreže (INEA), u dogovoru s Europskom komisijom, odlučila je odobriti produljenje… više »

RAZMIŠLJANJA

Dobra strana korone

objavljeno prije 1 godinu

U grčkom korijenu riječi kriza stoji i značenje - obrat, nova prilika, šansa. Pandemija korona virusa izazvala je obilje pesimizma, negativnih ekonomskih trendova, ali i veliki val… više »

USKRS

Danas je Uskrs, najveći kršćanski blagdan

objavljeno prije 1 godinu

Spomen Kristova uskrsnuća slavi se svečanim misama, koje u većim gradovima predvode nadbiskupi i biskupi, a zbog izvanredne situacije izazvane pandemijom koronavirusa i nemogućnosti vjernika… više »

ČESTITKA

Sretan Uskrs, drage supatnice i supatnici

objavljeno prije 1 godinu

Drage naše čitateljice i čitatelji, sretan vam Uskrs.... jer ne znamo što bismo vam drugo rekli. #ostanidoma se podrazumijeva, iako i to više nema onakav odjek kao na… više »

USKRS

Veliki petak je danas, kakvi su običaji

objavljeno prije 1 godinu

Veliki petak je kršćanski spomendan Isusove muke i smrti. Slavi se u petak prije Uskrsa. Zajedno s Velikim četvrtkom i Velikom… više »

IDU DALJE

Škola za život - ocjene tek nakon Uskrsa

objavljeno prije 1 godinu

Sljedeći tjedan nastave na daljinu bit će tjedan ponavljanja i planiranja, a ocjenjivanje i vrednovanje trebalo bi početi nakon Uskrsa u skladu s uputama koje će škole dobiti sutra,… više »