Hrvatska
KATASTROFA

Hrvatska ne poštuje mlade, zato i demografski tone

objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci

„Planiram poslati djecu na studiranje u inozemstvo", kaže Julijana Adamović, socijalna pedagoginja iz Vukovara, majka sina srednjoškolca i kćeri osnovnoškolke. Kaže,… više »

BRAVO

Ksenija Pajić u kampanji za pse

objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci

Bliže se vrući dani i vrijeme ljetnih godišnjih odmora, što znači da počinje i kampanja Prijatelja životinja „Obitelj na more, a pas na ulicu?!" u sklopu koje će u… više »

15. LIPNJA

Danas je Dan svjesnosti o zlostavljanju starijih osoba

objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci

Zlostavljanje starijih osoba definira se kao jednokratni ili ponovljeni čin ili nedostatak odgovarajućeg djelovanja, koje se pojavljuje u bilo kojem odnosu u kojem se očekuje povjerenje, koji… više »

KATASTROFA

Hrvatskim umirovljenicima prijeti siromaštvo

objavljeno prije 2 godine

Hrvatske mirovine manje su nego u ostalim državama članicama EU, no najveća prijetnja nalazi se u budućnosti u kojoj postoji rizik da će, zbog starenja stanovništva,… više »

OPREZ!

Danas izuzetno visoke temperature, upaljen Meteoalarm

objavljeno prije 2 godine

Prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za utorak najavljuje pretežno sunčano, vrlo toplo već od jutra, danju vruće i sparno Lokalno su mogući pljuskovi i grmljavina,… više »

AKCIJA

Kampanja Foto Njuške - besplatno fotkanje napuštenih životinja

objavljeno prije 2 godine

FOTO njuške je kampanja koju su pokrenuli volonteri organizacije Helping Animals, a cilj je besplatno pofotkati životinje koje traže dom. Dobra fotka puno znači i većina Udruga i… više »

VREMENSKA PROGNOZA

Još malo vrućina, pa stiže osvježenje

objavljeno prije 2 godine

Par dana osvježenja (uz, doduše, velike oluje i štete) prošlo je brzo i temperature su se vratile u blizinu trideset stupnjeva, no i to neće baš tako dugo trajati.… više »

NOVI ZAKON

Uber uveo velike promjene

objavljeno prije 2 godine

Uber je uveo mnoge, velike promjene u svoj rad zbog usklađivanja s novim Zakonom o cestovnom prometu. Naime, iz kompanije javljaju da su njihovi vozači prošli kroz proces prilagodbe te… više »

SITUACIJA

Ribarstvo u mreži proturječnih interesa

objavljeno prije 2 godine

Nedavno obnovljeni projekt Hrvatske gospodarske komore (HGK) „Riba Hrvatske - Jedi što vrijedi" pokazao je kako industrija ribarstva u RH pri svom razvoju sama nema mnogo izbora… više »

DOĐITE

Predavanje o zaraznim i nametničkim bolestima

objavljeno prije 2 godine

U četvrtak, 24.svibnja u večernjim satima Kinološka Udruga Malinoisa iz Zadra organizira predavanje "Prevencija zaraznih i nametničkih bolesti" na prostorima kluba u Privlaci.… više »

BRAVO

Kaufland donira namirnice i sprječava bacanje hrane

objavljeno prije 2 godine

Količina hrane koja se danas proizvodi, a istovremeno i baca, vrlo je visoka. Prema podatcima koji su 15. svibnja 2017. objavljeni na stranicama Europskog parlamenta, svake se godine baci 1,3… više »

KOMENTAR

Hrvati znaju raditi u Njemačkoj, ne znaju u Hrvatskoj?

objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec

S dolaskom toplijeg dijela godine u Hrvatskoj se iznova sve više aktualizira problem nedostatka radne snage u određenim djelatnostima. Prvenstveno je riječ o turizmu, građevinarstvu i… više »

PROGNOZA VREMENA

Vrijeme za vikend - ćudljivo

objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec

Prognoza vremena za vikend nije baš pretjerano naklonjena ljubiteljima svježeg zraka, jer kako kaže Vakula - tijekom vikenda će biti dosta sunčanog vremena, ali još i povremenih… više »

SVAĐE

Nepriznavanje diploma iz Srbije i BiH: Puno vike nizašto?

objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec

Informacija da se diplome stečene u Srbiji i BiH više neće moći nostrificirati u Hrvatskoj, jer ne udovoljavaju traženim kriterijima, potekla je iz jedne zagrebačke… više »

PRODUŽENI VIKEND

Pakao na cestama i naplatnim kućicama

objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec

Stanje u prometu na početku produženog vikenda je očekivano - gužve i cirkus na naplatnim kućicama i dionicama autocesta na kojima se obavljaju radovi. Pred naplatnim postajama Lučko iz… više »