Hrvatska
SPAS?

Danas kreće cijepljenje protiv covida

objavljeno prije 28 dana i 14 sati

U tim će se danima u svim državama članicama Europske unije odvijati ,,Europski dani cijepljenja'', kojima je cilj podizanje svijesti o važnosti cjepiva kao najsigurnijem načinu da se okonča… više »

SRETAN BOŽIĆ

Sretan Božić, ljudi...

objavljeno prije 1 mjesec

Sretan Božić... malo je bedasto uopće govoriti o Božiću i, zapravo, bilo kome o bilo čemu dok sjedimo zatvreni u svoja četiri zida i gledamo danononćno u televizore kao da će se ovog trena… više »

COOL

Prvo istraživanje o umjetnoj inteligenciji u Hrvatskoj

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Za umjetnu inteligenciju čulo je 96% građana, njih 80% smatra da donekle ili u potpunosti razumije što je to točno, dok 20% nije sigurno i ne razumije značenje pojma u praksi. Kada… više »

HUMANITARNO

Sedma godina projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Projekt društvene odgovornosti "Neka odrastanje bude dječja igra" koju tvrtka Beiersdorf Hrvatska provodi u suradnji sa Savezom društava „Naša djeca" Hrvatske i ove… više »

NAPOKON

Spasonosni rast inicijativa solidarnosti

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Ovršeni građani u Hrvatskoj spadaju danas među društvene skupine koje su najteže pogođene općom ekonomskom krizom uslijed pandemije koronavirusa. U pravilu, ključna posljedica… više »

AJOJ

Hrvatima pali prihodi 10 posto u koroni

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Podaci koje su ovih dana objavili eurostatističari pokazuju da su upravo zaposleni u Hrvatskoj najveće žrtve koronakrize. Naime, prema procjenama Eurostata, dohoci zaposlenih u Hrvatskoj u… više »

BICIKLI

Sindikat bicikista poziva građane na što češće bicikliranje

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Sindikat biciklista pokrenuo je kampanju pod nazivom "Dva kotača od zaraze su jača". Radi se o kampanji poticanja korištenja bicikla za sva nužna kretanja gradom, koja traje od danas… više »

PROMJENE

Velik rast online kupovine

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

"Zbog iznimno velikog rasta online trgovine tržišni inspektori Državnog inspektorata pojačano provode ciljane inspekcijske nadzore u pogledu zaštite potrošačkih prava pri… više »

OGLAŠIVAČI

Godine solidnog rasta narušene koronavirusom

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Mreža neovisnih oglašivačkih agencija iz srednje i istočne Europe weCAN objavila je svoje 6. godišnje izvješće koje sadržava detaljnu analizu oglašavanja u 15… više »

HUMANITARNO

Nova humanitarna akcija Udruge Nismo same

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Udruga Nismo same od 1. prosinca 2020. do 26. veljače 2021. provodi svoju osmu po redu humanitarnu akcija kojom prikupljamo sredstva za naš projekt taksi prijevoza na kemoterapiju žena… više »

HRVATSKA

Pobačaj – svjetonazorsko ili javnozdravstveno pitanje?

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

„Izbjegavanje odgovora premijera Andreja Plenkovića na pitanje o zabrani pobačaja u Poljskoj svojevrstan je politički odgovor, a šutnja može značiti da takve odluke podržavamo i… više »

PAZITE SE

Sabor tankom većinom izglasao kazne, kreću sutra

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Za izmjenu i dopunu Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti glasalo je 129 zastupnika, od kojih je 76 bilo za, a 53 protiv. Time se uvode promjene koje daju prostora za… više »

HUMANITARNO

Nova božićna priča Udruge za sindrom Down Zagreb i Zvijezde

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

I ovih blagdana Udruga za sindrom Down Zagreb i Zvijezda pripremili su božićnu ediciju Zvijezdina suncokretova s jedinstvenom limitiranom etiketom. Duh Božića oslikao je štićenik… više »

Je li prerano za božićne dekoracije? / Pixabay
TUŽNO

Počinje došašće, vrijeme iščekivanja Božića

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

U došašća prevladavaju iščekivanje, nada, budnost i čežnja pa vjernici bdiju kako bi prepoznali Boga koji dolazi. Starozavjetni proroci i Isusovo rođenje U prvome dijelu… više »

PANDEMIJA

Sve mjere na jednom mjestu

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

S obzirom na epidemiološku situaciju i mogući prijenos bolesti COVID-19, sve osobe na području Republike Hrvatske obvezne su pridržavati se stroge mjere fizičkog distanciranja, svih… više »