Hrvatska
COOL

Sretan Međunarodni dan tolerancije

objavljeno prije 3 mjeseca i 16 dana

Ovim moćnim citatom iz jednog od nagrađenih dječjih radova želimo najaviti jubilarnu desetu godinu suradnje škola i Foruma za slobodu odgoja povodom obilježavanja i slavljenja… više »

GUME

U nedjelju stupaju na snagu zimski uvjeti na cestama

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

U Hrvatskoj je zimska oprema obvezna na zimskim dionicama javnih cesta od 15. studenoga tekuće godine do 15. travnja iduće godine. Obvezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste… više »

OPREZNO

Nove prevare, sad je pošta na redu

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

HAKOM je ovih je dana zaprimila veći broj prijava korisnika o pokušajima internetskih prijevara (eng. phishing) u kojima lažni davatelj poštanskih usluga putem elektroničke… više »

ZANIMLJIVO

Stižu obiteljske mirovine?

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Sada je sustav obiteljske mirovine uređen tako da se može naslijediti 70 posto mirovine preminulog člana obitelji, ali istodobno preživjeli član obitelji, a uglavnom je riječ o udovicama,… više »

HUMANITARNO

Neka Božić bude svima

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Humanitarna udruga FB Humanitarci Zagreb i ove godine organizira veliku humanitarnu akciju "Neka Božić bude svima". Njihova najveća i najzahtjevnija akcija je skoro svakome već poznata,… više »

OPREZ ;)

Tisuću novih kamera na autocestama

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Nove super-kamere snimat će hrvatske autoceste. Više od 1000 digitalnih s visokom rezolucijom prema planu bi trebalo biti postavljeno do kraja godine. Projekt instalacije digitalnih… više »

KAZNE

Od danas morate imati kratka svjetla i po danu

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

Zakon kaže da od 1. studenoga treba imati upaljena i kratka svjetla tijekom cijelog dana na automobilu. Ono što je još važnije, ako to ne napravite, automobil će s… više »

SVI SVETI

Katolici danas slave blagdan Svih svetih

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

Blagdan je Svih svetih, dan kojim Katolička crkva slavi kanonizirane svece te one koji su ostvarili ideal kršćanskoga života, a nisu kanonizirani. Svi sveti slave se 1. studenoga, a… više »

STVARNO?

Hrvati se ne bi cijepili...

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

U trenucima dok se diljem svijeta provode završna, klinička ispitivanja cjepiva protiv novog koronavirusa, a optimističnije prognoze ukazuju da bismo cjepivo namijenjeno za masovnu… više »

DVBT

Novi signal kreće u utorak

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Uskoro će završiti prelazak na novi DVB-T2 sustav, a odašiljači će se gasiti prema devet digitalnih regija od 27. listopada do 12. studenoga, izvijestila je u petak… više »

PRIPAZITE

Ojačajte imunitet i spremni dočekajte zimu

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Jaki smo onoliko koliko je jak naš imunološki sustav, stoga je važno osvijestiti da nije dovoljno samo ga „podizati" preko noći, već je na imunitetu važno raditi cijelu… više »

HRVATSKA

Poziv za donaciju deset dronova vatrogasnim društvima

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Tele2 je objavio javni poziv svim vatrogasnim postrojbama za donaciju deset bespilotnih letjelica u sklopu društveno odgovornog projekta DRONacija. Na poziv se mogu javiti sva… više »

GRIPA

Počelo je cijepljenje protiv gripe

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Hrvatski zavod za javno zdravstvo ove godine je naručio četverovalentno cjepivo protiv sezonske gripe koje će kao i dosadašnjih godina biti besplatno za osobe koje imaju povećani rizik… više »

COOL

Hrvatska dobila Muzej lažnih vijesti

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Osnivanjem Muzeja lažnih vijesti (mlv.hr) kao mjesta za informiranje i poučavanje, Institut za nove medije i e-demokraciju (InMed) omogućit će da se na jednom mjestu doznaju… više »

VJERNOST

Kaufland predstavio K Card

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Kupovina kakva je bila nekada Uz Kaufland i zvijezde K Card kampanje, Dijanu Vidušin i Hrvoja Kečkeša nakratko smo se vratili u živopisne osamdesete godine prošloga… više »