Hrvatska
EH, DA ...

Danas je prvi dan škole, pazite na prvašiće!

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Prvi dan škole uvijek je stresan i za roditelje i za djecu, naročito za one kojima klinci prvi put odlaze u školu. Već tradicionalno javi se i policija sa savjetima za vozače,… više »

DOĐITE

Tisućljeća kulinarstva - radionica u Arheološkom parku u Budinjaku

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Javna ustanova Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje održat će radionice „Tisućljeća kulinarstva" 9. i 10. rujna 2017. godine u Arheološkom parku u Budinjaku. Cijena… više »

PROGNOZA VREMENA

Stiže pogoršanje i snažan vjetar

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Nedjelja je dan promjene, jer iako će biti sunčano, vruće i vrlo vruće, bit će i nestabilnije, što na kopnu može rezultirati prolaznim pljuskovima. Jače pogoršanje sprema nam se… više »

STRAŠNO

Dalmacija i dalje nemilice gori

objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana

Požari i dalje bijesne Dalmacijom, pa prenosimo stanje na terenu prema izvješću Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Zadarska županija Aktivan je požar… više »

DUZS

Požari opet haraju Dalmacijom

objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana

Požari su se rasplamslali Dalmacijom potpomognuti burom, no stvarno je teško reći da nisu pometnuti... Stanje je najteže kod Benkovca gdje gori na nekoliko lokacija. Gorjelo je na… više »

PROGNOZA VREMENA

Vikend donosi olujno osvježenje

objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana

Prognoza vremena za vikend neće pretjerano usrećiti one koji su ga odluili provesti u prirodi, jer nas očekuje prodor vlažnog zraka koji će donijeti olujna nevremena i pad temperature. U… više »

GLUPIRANJE

Olako odustajanje hrvatske vlade od nekih projekata

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

Tjedne u špici turističke sezone, pa tako i godišnjih odmora, Vlada Republike Hrvatske provela je u znaku odustanaka od nekih svojih najvažnijih projekata. Ili, u najmanju ruku,… više »

TAKO TREBA

Pravobraniteljica traži zaštitu nestale djece

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić pozvala je u četvrtak medije da pri medijskom izvještavanju o nestaloj djeci zaštite njihovu privatnosti i njihovu dobrobit, te… više »

KASNO MARKO...

Informatika napokon postaje obavezni predmet

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uskoro će predstaviti cjelovit model usmjeren na unaprjeđenje informatičkog kurikuluma u hrvatskim školama, najavila je pomoćnica ministrice… više »

15. KOLOVOZA

Blagdan je Velike Gospe

objavljeno prije 5 mjeseci i 4 dana

Velika Gospa ili svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije, ujedno je i državni blagdan, koji se tradicionalno obilježava 15. kolovoza i diljem Hrvatske kada će mnoštvo vjernika… više »

STANJE U PROMETU

Snažan vjetar, nesreće, kiša i kolone na cestama

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Zbog prometne nesreće u tunelu Brezik na autocesti A1 između čvorova Perušić i Otočac u smjeru Zagreba iz sigurnosnih razloga promet se prekida kroz tunel Grič, a kolona je oko 11 km.… više »

PROGNOZA VREMENA

Prognoza za vikend - kratkotrajno osvježenje

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Prognoza vremena za vikend nije loša, ako ste planirali iskoristiti povezivanje vikenda s Velikom Gospom i otići na more - osvježenje koje će danas donijeti val nestabilnosti bit će… više »

PROGNOZA VREMENA

Toplotni val pri kraju, stižu oluje

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Kiše i grmljavine, gdjegod i olujnog nevremena, bit će danas, te osobito u subotu, koja će diljem Hrvatske biti osjetno hladnija od dosadašnjeg dijela tjedna, te vjetrovitija,… više »

PROGNOZA VREMENA

Danas je vrhunac toplotnog vala, slijedi osvježenje

objavljeno prije 5 mjeseci i 8 dana

Prognoza vremena pokazala se vrlo nezahvalnom disciplinom ovoga ljeta, jer su do sada sve priče o osvježenjima završile kratkotrajnim pljuskovima ili olujama u nekim dijelovima zemlje,… više »

PROGNOZA VREMENA

Prvo pakao, a zatim grmljavinska nevremena

objavljeno prije 5 mjeseci i 12 dana

Prognoza vremena je luda, baš kao i vrijeme - prvi dio dana u cijeloj će zemlji biti sunčan, vruć i vrlo vruć. Uz lokalni razvoj oblaka poslijepodne će u unutrašnjosti… više »