Hrvatska
COOL

Veliki presjek veganskog pokreta u 2018. godini

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

Prošla godina donijela je rekordan broj potrošača veganskih namirnica, smanjenje prodaje proizvoda životinjskoga podrijetla i niz oborenih rekorda vezanih za veganstvo. U 2018.… više »

'AJDE..

Božićna čestitka vozačima – jeftinije gorivo

objavljeno prije 6 mjeseci i 1 dan

Jeftiniji dizel i benzin moglo bi se nazvati božićnom čestitkom vozačima, a ovaj put pojeftinjenje je malo veće jer su dizel i benzin pojeftinili za isti iznos. Tako je litra Eurosuper 95… više »

PRIČA DANA

Pomoć iz Hrvatske zlostavljanoj i napuštenoj djeci u Africi

objavljeno prije 6 mjeseci i 2 dana

Milka, 12-godišnja zlostavljana djevojčica imala je svega 15 kilograma kada su je dvije volonterke iz Zagreba, Lea Lesjak i Nikolina Boro susrele u Keniji. Za nju kao HIV pozitivno… više »

SRETAN BOŽIĆ!

Sretan Božić najdražim čitateljicama i čitateljima

objavljeno prije 6 mjeseci i 2 dana

Sretan Božić, drage naše čitateljice i čitatelji, ma gdje bili... kod mame i tate na purici s mlincima ili u dalekoj Irskoj s ekipom koju ste pronašli u tuđini... Znamo, Fejs… više »

ANALIZA

Sudbina demokracije u Hrvatskom saboru

objavljeno prije 6 mjeseci i 6 dana

Nedavna krizna situacija u Hrvatskom saboru, kad je ujedinjena opozicija prekinula sjednicu zbog (ne)izglasavanja promijenjenog Zakona o poljoprivredi, otvorila je niz pitanja. Medijska… više »

INICIJATIVA

Zaustavimo ozljeđivanje ljudi i životinja

objavljeno prije 6 mjeseci i 8 dana

Doba je godine kada skrbnici pasa i mačaka strepe od petardi i razmjenjuju savjete kako sa što manje štetnih posljedica za kućne ljubimce preživjeti za njih ovaj najgori dio… više »

UDOMI ME!

Počela kampanja: Ljubav se ne kupuje

objavljeno prije 6 mjeseci i 14 dana

Započela je kampanja Mreže za zaštitu životinja obilježena jumbo plakatima koji će tijekom božićnih blagdana u više od 20 gradova Hrvatske podsjećati na važnost udomljavanja.… više »

AKCIJA

Završena peta godina održavanja NIVEA projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“

objavljeno prije 6 mjeseci i 22 dana

Završena je peta godina održavanja projekta društvene odgovornosti „Neka odrastanje bude dječja igra" kojem je glavna tema bila pripovijedanje pod nazivom… više »

UDOMI ME!

Nacionalna blagdanska kampanja za udomljavanje pasa: Ljubav se ne kupuje

objavljeno prije 7 mjeseci

U predblagdansko vrijeme, kada mnogi odlučuju što će darovati svojim najbližima, Mreža za zaštitu životinja poručuje svima da to nikako ne budu životinje, već da, ako žele… više »

uzimanje tableta može biti opasno
TUŽNO

Zašto se u Hrvatskoj ubijaju starci?

objavljeno prije 7 mjeseci i 3 dana

Statističari ovu crnu stopu izražavaju kao broj samoubojstava na 100.000 stanovnika i ona je prošle godine u skupini starijih od 65 godina iznosila 28 , dok je u općoj populaciji bila… više »

EHHH...

Zašto u Hrvatskoj biraju korumpirane političare?

objavljeno prije 7 mjeseci i 5 dana

Što je političar korumpiraniji, to mu je veća šansa da ostane na vlasti, rečenica je koja je glasno odjeknula na skupu o korupciji održanom ovih dana u Zagrebu, a izrekao ju je… više »

PROGNOZA VREMENA

Visoke temperature, kiša i vjetar se nastavljaju

objavljeno prije 7 mjeseci i 23 dana

Prognoza vremena za nadolazeći tjedan i dalje spada u kategoriju vjerovali ili ne - nastavljaju se visoke temperature, jako jugo i kiše, kao da smo i dalje u rujnu. Početak idućeg… više »

PRIKLJUČITE SE!

Zagorkin kamp za žene starije od 55 godina

objavljeno prije 7 mjeseci i 24 dana

Zagorkin kamp, niz radionica namijenjenih ženama starijima od 55 godina iz Like, Zagorja i Zagreba uključujući one koje žive u samačkim kućanstvima, nezaposlenima i umirovljenicama, održat će… više »

SJEĆANJE

Blagdan Svih Svetih - jedan od najmasovnijih

objavljeno prije 7 mjeseci i 26 dana

Blagdan Svih svetih obilježava se diljem zemlje i svijeta. Katolička crkva danas slavi sve svece, one već kanonizirane i one koji još nisu. Za katolike 1. studenoga nije dan za tugu i… više »

PROGNOZA VREMENA

Nastavlja se južina uz obilne kiše

objavljeno prije 8 mjeseci

Prognoza vremena za sljedećih nekoliko dana nije baš sjajna - nastavlja se neuobičajeno toplo vrijeme kao posljedica južine. Početkom tjedna i dalje vjetrovito i kišovito, u… više »