Hrvatska
LEZ OF THE YEAR

Tus Nua, fAKTIV i Ana Opalić proglašene 'lezbijkama godine'

objavljeno prije 5 mjeseci i 4 dana

Ovog je petka u zagrebačkom Jiggy baru održana 6. Lez Of The Year dodjela nagrada u organizaciji udruge Zbeletron. Nagrada se dodjeljuje djevojkama, ženama, organizacijama i inicijativama… više »

PROGNOZA VREMENA

Prognoza vremena za božićne blagdane

objavljeno prije 5 mjeseci i 5 dana

Prognoza vremena za blagdanski vikend nemilosrdna je - nema bijelog Božića, produženi vikend proteći će uz stabilne vremenske prilike i većinom sunčano vrijeme, ali na kopnu tek nakon magle,… više »

BRAVO

DRONacija za vatrogasce

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Promatrajući godinu iza nas, složili smo se kako su je obilježili mnogi lijepi događaji. Ipak, ne možemo ne sjetiti se zastrašujuće sezone požara. Samo u razdoblju od 1. lipnja do 31.… više »

UDOMI ME!

Uljepšajte blagdane - udomite njušku!

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

Blagdani su dio godine kada želimo biti obitelj više od svega. Iako znamo da je tako čitavu godinu, nekako kroz mjesec prosinac nam to postaje jasnije i pokušavamo zaboraviti… više »

EH, DA...

Hrvatska se guši u strategijama, ali ih nema tko provesti

objavljeno prije 5 mjeseci i 16 dana

Hrvatska samo na nacionalnoj razini ima više od 200 raznih strategija i planskih dokumenata, dok se na regionalnoj i lokalnoj razini broj različitih strategija i razvojnih planova… više »

KORUPCIJA

Bi li Dubrovnik još uvijek imao zidine da ih je radio nečiji kum?

objavljeno prije 5 mjeseci i 18 dana

Hrvatski gradovi još su u 13. stoljeću imali zakone koji su imali kristalno jasne odredbe o borbi protiv sukoba interesa, pravu na pristup informacijama i sprečavanju onoga što… više »

INICIJATIVA

Slobodna nedjelja iz trećeg pokušaja?

objavljeno prije 5 mjeseci i 21 dan

Dugogodišnji franjevački aktivist i borac za neradnu nedjelju fra Bože Vuleta uopće nije impresioniran činjenicom da je Ustavni sud već dvaput, 2004. i 2009. godine, ukidao zabranu… više »

EH, DA...

Hrvati previše puše i piju, pa zato žive kraće

objavljeno prije 6 mjeseci i 2 dana

Hrvatska je sa 1.241 eurom po stanovniku i 7,4 posto izdvajanja iz BDP-a na samom dnu ljestvice država EU po izdvajanjima za zdravstvo. U osvrtu na stanje zdravlja, Europska komisija istiće… više »

STANJE U PROMETU

Snijeg zameo Liku i Gorski kotar

objavljeno prije 6 mjeseci i 2 dana

Zima je tu, barem u nekim dijelovima Hrvatske koje je noćas i jutros zameo snijeg. Za sav promet zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Otočac i Perušić u smjeru Dubrovnika,… više »

PROGNOZA VREMENA

Stiže snijeg i hladnoća - pripremite se

objavljeno prije 6 mjeseci i 3 dana

Promjena vremena koja se najavljuje već danima stiže nam sutra - kiša, osjetno zahlađenje, jaka bura, a u gorju i novi snježni pokrivač. Danas će prevladavati promjenljivo, ponegdje i… više »

NAPOKON

Krenule kontrole mikročipiranja pasa

objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana

S novim Zakonom o zaštiti životinja, između ostalih, nastupila je na snagu i obaveza izvršenja kontrole mikročipiranja pasa, odnosno sve lokalne zajednice dužne su do 30. lipnja… više »

STVARNO?!

Novo potapanje Like umjesto njezina modernog razvoja?

objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike RH sredinom je ovog mjeseca privelo kraju proces javne rasprave o Studiji utjecaja na okoliš projekta Hrvatske elektroprivrede… više »

Black Friday
JESTE LI ZNALI

Odakle potječe famozni "Black Friday"?

objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana

Donedavno nismo imali pojma da "Crni petak" uopće postoji, no u današnje doba fino mastimo brk mogućnostima i akcijama koje pruža taj fenomen preuzet iz, pogađate, Amerike. Postoji… više »

BRAVO

Reach for Change i Tele2 izabrali ovogodišnje pobjednike

objavljeno prije 6 mjeseci i 10 dana

Na jučer održanom svečanom proglašenju dobitnika Tele2 i Zaklade Reach for Change, projekti 1, 2 i 3 dobili su ukupno 540.000,00 kn. Osim financijske podrške, odabranim… više »

ŠTO REĆI?

Mladi Hrvati pale se na cajke jer su neobrazovani i nekulturni?!

objavljeno prije 6 mjeseci i 12 dana

Nedavno istraživanje EUROSTAT-a pokazalo je kako je Hrvatska u samom začelju EU-a po „konzumaciji" kulturnih dobara. Istraživanje je bilo povodom konferencije za novinare Hrvatske… više »