Glazba
GLEDAJTE

Andrea Bocelli za Uskrs u praznoj katedrali

objavljeno prije 5 mjeseci i 16 dana

Talijanski tenor Andrea Bocelli nastupit će u nedjelju na Uskrs u Milanskoj katedrali, koja će biti prazna, a nastup će se prenositi preko YouTuba. "Prije nekoliko dana sam pozvao Bocellija.… više »

MJUZA

Dubioza svaki tjedan svira online

objavljeno prije 5 mjeseci i 17 dana

Najpopularniji bosanski bend Dubioza Kolektiv svakog ponedjeljka iz karantene putem interneta održava koncerte za obožavatelje koji su zbog koronavirusa u istoj situaciji. Kao i većina… više »

GLAZBENI ZAVOD

Umjetnici neće zaboraviti HGZ

objavljeno prije 5 mjeseci i 17 dana

Godine 1969. pijanistica Sretna Meštrović svirala je Mozarta na pozornici velike dvorane Hrvatskog glazbenog zavoda u Gundulićevoj ulici. „Bio sam tamo, u maminom trbuhu. Bio sam… više »

ONLINE

Gledajte koncerte Ansambla LADO iz vlastitog doma

objavljeno prije 5 mjeseci i 18 dana

Iako ništa ne može zamijeniti izravan kontakt umjetnika i publike, Ansambl LADO i dalje ostaje povezan s ljubiteljima tradicijske umjetnosti tijekom trajanja pandemije koronavirusa. Na… više »

NOVOSTI

Oridano Gypsy Jazz Band - Swing King

objavljeno prije 5 mjeseci i 19 dana

Kao krunu svih navedenih godina proživljenih na brojnim uspješnim live nastupima, sastav predstavlja svoju najnoviju autorsku kompoziciju koja za cilj ima odati počast čuvenom… više »

NOVA STVAR

Hladno pivo i Online friends poručuju „Ovo će proći“

objavljeno prije 5 mjeseci i 19 dana

Snažna, istinita, potresna, ali opet i pjesma koja daje nadu i tjera nas da svi zajedno izdržimo, jer - „ Ovo će proći"!  Ime je to nove pjesme Hladnog piva koja nas uči… više »

SJAJNO!

EXIT i Sea Star pozivaju sve da pomognu sugrađanima u akciji Super Susjed!

objavljeno prije 5 mjeseci i 20 dana

 "Ni vremena nisu tako bed, kad pokuca Super Susjed", uvodne su riječi videa kojim EXIT i Sea Star festivali pozivaju mlade da se aktivno uključe u pomaganje sugrađanima. U ova… više »

NAJAVE

Ferragosto JAM 13 ugošćuje JeboTon Feštival

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

S optimizmom da će do početka kolovoza epidemiološka situacija u Hrvatskoj biti povoljnija te da će se festival moći održati po planu, Ferragosto JAM izlazi s novitetom… više »

NAJAVE

Antene iz karantene - Letu štuke

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

U doba izolacije, kada svi pokušavamo što više ostati kod kuće i izlaziti samo kada je nužno, i našim glazbenicima je teško snimiti nove pjesme i spotove,… više »

COOL

Alternativa Eurosongu želi ujediniti Europu u doba pandemije

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

Program "Europe Shine a Light" prema britanskoj pobjedničkoj pjesmi iz 1997. emitirat će se diljem Europe 16. svibnja u 19 sati po srednjeeuropskom vremenu, objavila je Europska televizijska… više »

WOW!

OperaVision dva puta tjedno besplatno streama najbolje opere

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

U odgovoru na aktualnu pandemiju koronavirusa, online platforma OperaVision pokrenula je program u sklopu kojega će tijekom travnja dva puta tjedno omogućiti besplatan stream popularnih opera… više »

ZANIMLJIVO

Konačno je dovršena Beethovenova 10. simfonija

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

Ljubitelji klasične glazbe morat će se strpiti još neko vrijeme da bi čuli cjelovitu verziju Beethovenove nedovršene 10. simfonije, kompletirane uz pomoć umjetne inteligencije.… više »

FESTIVALI

Fibra najavljuje nova imena!

objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana

Kao što je ranije najavljeno, Fibra, festival alternativne urbane glazbe, održat će se u Ljetnom kinu Bačvice, 3. i 4. srpnja 2020. godine! Već najavljenim izvođačima - Pips, Chips… više »

NOVOSTI

Journey Brothers - Stay at home session

objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana

Tomislav Malagurski i Slaven Špoljarić, poznatiji na sceni kao duo Journey Brothers, vrijeme samoizolacije su odlučili provesti za kreativnost. Svojim fanovima su tako poklonili… više »

BRAVO

Spotify pokrenuo Covid-19 Music Relief

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

Tvrtka Spotify priopćila je da je pokrenula projekt pomoći glazbenicima, COVID-19 Music Relief, kako bi se prikupila sredstva za njih u jeku pandemije koronavirusa koja je zaustavila… više »