Glazba
EXIT

U susret proslavi 20 godina Exita

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Prije godinu dana, emitiranjem do tad neobjavljenog, legendarnog nastupa grupe Faithless na glavnoj pozornici festivala 19. ožujka 2020. godine, lansiran je specijalan Exitov online program… više »

KONCERTI

Najava koncerta - Đuro Tikvica & Domagoj Gušćić

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

Muzička akademija poziva Vas na koncert Đure Tikvice i Domagoja Gušćića na kojem će biti izvedene skladbe za dva klavira i za klavir četveroručno! Koncert će se održati u ponedjeljak,… više »

Mary May, Jonathan I PipsChips&Videclips u Bunkeru

objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan

Mary May, Jonathan i PipsChips&Videclips stižu krajem travnja, odnosno početkom svibnja u samoborski Bunker na koncerte za koje će u prodaju biti pušteno po 70 ulaznica.… više »

NAJAVA

Koncert "Superwoman" Lela & Joe Kaplowitz feat. Valerija Nikolovska

objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan

Lela & Joe Kaplowitz su američko-hrvatski jazz par koji zadnjih 10 godina obogaćuje hrvatsku glazbenu scenu. Ovaj dinamični dvojac osvaja publiku svojim nekonformističkom pristupom glazbi… više »

COOL

Objavljen je 'Healing Sounds'

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

Na inicijativu Nenada Barića i Jana Kinčla kao pokretača projekta uz izdavačku podršku etikete PDV, domaći producenti okupili su se, priloživši svoje kompozicije za ovu prigodu.… više »

BIENALLE

Muzički biennale Zagreb 2021. godine

objavljeno prije 2 mjeseca i 23 dana

31. MBZ ponudit će bogatu paletu suvremene glazbe i njezine goruće relevantne teme i potvrditi kreativnost sada živućih protogonista scene suvremene glazbe, najavila je u srijedu na online… više »

GLAZBA

Nova pjesma u izvedbi popularnog sastava Cry Babies

objavljeno prije 2 mjeseca i 23 dana

Pored skulptura i klasične i naravno sokolarstva, suvremeni hrvatski umjetnik, akademski kipar i akademski glazbenik Vitold Košir djeluje i kao rock glazbenik sa svojim popularnim… više »

GLAZBA

Simfonijski orkestar HRT-a uz Enrica Dinda i Ivana Krpana

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Koncert Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem šefa dirigenta Enrica Dinda održat će se u Laubi bez publike, uz izravni prijenos na Trećem programu Hrvatskoga radija i Trećem… više »

GLAZBA

Pokušajmo spasiti glazbu

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Od 19. ožujka u 19h do 21. ožujka u 19h, u trajanju od 48 sati, putem Paarti online platforme, održat će se povijesni prvi humanitarni prijenos uživo iz 13 najboljih svjetskih klubova,… više »

GLAZBA

Jazz u Močvari: Sunrise Sessions - Part 4

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

Nastavljamo s Močvarnim izdanjima Sunrise Sessionsa! U subotu 20.3., za vas će nastupiti Toni Starešinić (klavijature), Luka Čapeta (gitara), Zvonimir… više »

NAJAVE

Glazba glasnija od potresa - koncert u HGZ-u

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

Jedinstveni glazbeni događaj na godišnjicu potresa koji je zadesio Zagreb okuplja vrsne umjetnike koji svojim ranojutarnjim nastupom žele podsjetiti na taj strašan događaj, ali… više »

NAJAVE

Edo Maajka u novom OGT live sessionu

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Majka svih repera, Edo Maajka, kao gost nove epizode OGT Live Sessiona dao je novo značenje tjednu pred nama. Predzadnji OGT session snimljen je u Kulušiću novije generacije, Vintage… više »

KONCERTI

Koncert sopranistice Evelin Novak u nedjelju u HNK-u

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Sopranistica Evelin Novak, članica ansambla Državne opere Unter den Linden Berlin, nastupit će u nedjelju, 21. ožujka, u HNK u Zagrebu uz Orkestar Mladih Glazbenika, kojim će ravnati… više »

NAGRADE

Dobitnici nagrade Oktavijan

objavljeno prije 3 mjeseca

Osim što je dodjela održana izvan uobičajenog festivalskog okruženja Dana hrvatskog filma ili Pulskog filmskog festivala, novost su dvije dodatne kategorije - za dugometražni… više »

NAJAVE

Koncert Gudačkog kvarteta Sebastian u dvorani HGZ-a i online

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Gudački kvartet Sebastian svira koncert u velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u ponedjeljak, 15. ožujka 2021., u 20 sati. Kako u dvoranu može ući vrlo mali broj posjetitelja direktni… više »