Glazba
NAJAVE

Zagrebačka filharmonija svira Bacha u Tvornici kulture

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Orkestar Zagrebačke filharmonije nastupit će u petak, 12. ožujka, u Tvornici kulture, gdje će izvesti neke od najljepših skladbi razdoblja baroka, tri od ukupno šest… više »

EHHH...

Godinu dana bez koncerata

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

Prošlo je točno godinu dana od objave Svjetske zdravstvene organizacije o početku pandemije koronavirusa koja je najsnažnije pogodila koncertnu industriju. Koncerti i glazbeni… više »

KONCERTI

Koncert Branimira Norca "Otvoriti krletku" u MM centru

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

Otvoriti krletku koncertni je je projekt klarinetista, multiinstrumentalista i kompozitora Branimira Norca koji će se održati 19. i 20. ožujka u MM centru (Studentski… više »

NAJAVE

Đorđe Stanetti: Bach i Messiaen

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

Tako razgovor započinje pijanist Đorđe Stanetti, najavljujući svoj koncert naslovljen jednostavno - Bach i Messiaen. Đorđe Stanetti debitirao je uz Zagrebačku i Beogradsku filharmoniju već sa… više »

NAJAVE

Peti Magic Box koncert

objavljeno prije 3 mjeseca i 5 dana

Magic Box u petom izdanju online koncerta u subotu, 27. ožujka, još jednom predstavlja aktualne glazbenike i glazbene projekte domaće scene koji ni u vrijeme svjetske pandemije nisu… više »

GRAMMY

Grammy odgođeni, evo tko će nastupati

objavljeno prije 3 mjeseca i 6 dana

Svečanost dodjele nagrada prvobitno je planirana za 31. siječnja, no zbog porasta broja novozaraženih koronavirusom u Los Angelesu odgođena je za 14. ožujka. Ceremonija će biti emitirana na… više »

NAJAVE

Transhistria Deconstructed vol. 2 live stream dueta

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

Nakon zimske pauze sutra slijedi drugi koncert iz livestream serije pod nazivom "Tamara Obrovac Transhistria deconstructed", duet sa kontabasistom Žigom Golobom koji će se održati u nedjelju… više »

KONCERTI

IAMDDB u Tvornici kulture 13. prosinca

objavljeno prije 3 mjeseca i 8 dana

Pravim imenom Diana De Brito, IAMDDB kombinira bezvremenski jazz i soul pod utjecajem Nat King Colea i Erykah Badu, pomiješan s modernim trapom i R'n'B-om. Fuzijom različitih žanrova… više »

NAJAVE

Opeth u Tvornici kulture 26. rujna 2022

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

Legende švedskog progresivnog metala i jedan od najznačajnijih bandova svih žestokih glazbenih žanrova posljednja tri desetljeća, veliki Opeth, pomaknuli su svoju europsku turneju… više »

FESTIVALI

Outlook festival otkriva prvi val imena

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

Outlook, najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture, ovo će se ljeto nakon desetljeća provedenog na tvrđavi Punta Christo u Puli i jednogodišnje pauze prošlog… više »

GLAZBA

United We Stream: Playground Hustle i Plastic Knives

objavljeno prije 3 mjeseca i 10 dana

Berlinska inicijativa United We Stream Balkan, uz potporu Goethe-Instituta, pokrenula je stream gradskih lokacija u regiji: Zagreb, Osijek, Rijeku, Ljubljanu, Sarajevo, Beograd i Podgoricu.… više »

DALEKO...

Skunk Anansie u Domu sportova 11. ožujka 2022.

objavljeno prije 3 mjeseca i 11 dana

Grupa Skunk Anansie preselila je cijelu europsku turneju, pa tako i zagrebački koncert na sljedeću godinu. Novi susret s hrvatskom publikom dogodit će se 11. ožujka 2022. u Domu sportova.… više »

FESTIVALI

Dimensions festival objavio finalna imena

objavljeno prije 3 mjeseca i 11 dana

S pogledom u budućnost i ljeto koje nam stiže Dimensions festival je zaokružio svoju ovogodišnju postavu s novim imenima, a to su DJ Bone, DJ Masda, Peach, Mala, Shackleton,… više »

KONCERTI

Andrija u Začaranoj Močvari

objavljeno prije 3 mjeseca i 11 dana

ANDRIJA (Kutina) Web: Bandcamp, Instagram, Youtube "Život je prekratak da bi se čekalo..." Zvuče li vam te riječi imalo poznato? To se pitao i… više »

NAJAVE

M.O.R.T. u novom OGT live sessionu

objavljeno prije 3 mjeseca i 12 dana

Sinjska punk blues grupa M.O.R.T. pobrinula se za dozu poetičnog ludila i početak tjedna je zadužila za novu epizodu OGT Live Sessiona snimljenu u kući dobre glazbe, Vintage Industrial baru.… više »