Glazba
OPERA

Jules Massenet: Pepeljuga - online opera

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

U ožujku 2020. godine preko stotinu studenata uprizorilo je operu Pepeljuga Julesa Masseneta i postiglo izvanredan uspjeh! Pepeljuga je nastala kao koprodukcija Muzičke akademije, Akademije… više »

NAJAVE

J.R. August na Ljetnoj pozornici Tuškanac

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Jedan od naših najznačajnijih autora novije generacije, sjajni J.R. August dolazi, u subotu 5. lipnja, s bandom i zborom na vjerojatno najljepši zagrebački koncertni prostor na… više »

NAJAVE

Brkovi na pulskom Kaštelu 8. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Brkovi su proteklih mjeseci bili zaposleni prvo objavom novog singla, a onda i izuzetno uspješnim online koncertom. Upravo taj singl ,„Bagra sa ekrana", dodatno je zagrijao… više »

KONCERTI

Hladno pivo na pulskom Kaštelu 1. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Na prvi istarski nastup nakon puno mjeseci bend stiže nakon svirke na još jednoj tvrđavi i to onoj u Šibeniku. Koncert na tvrđavi sv. Mihovila rasprodan je za nekoliko dana, a… više »

GLAZBA

Nova postava electronic jazz benda Trokut

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Budući da se izvorni član Filip Pavić (električna gitara) posvetio samostalnoj karijeri, na njegovo mjesto dolazi Luka Čapeta (Mary May, Duetto Chapetlewsky, Edo Maajka). Najveća je novost i… više »

KONCERTI

Plastic Knives - trostruki koncert u Močvari

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

PLASTIC KNIVES (Zagreb) Web: Facebook, Bandcamp, Youtube Nedavno smo ih mogli vidjeti na live streamu, a sada ćemo ih gledati i live! Plastic Knives 7. i 9.5. u Močvari.… više »

NAJAVE

Discohernia - promocija albuma "Promjena stanja" u Močvari

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Točno godinu dana od Facebook live sessiona ponovno ugošćujemo Discoherniu, zagrebački psychedelic breakbeat punk bend! Aljoša, Cak, Stipe i Beuc ovaj put dolaze… više »

KONCERTI

Koncert za Dan Europe

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Dan Europe koji se širom Europske unije obilježava 9. svibnja, bit će prigodno obilježen u zagrebačkoj Tvornici kulture i ove godine, a građani će događanje moći pratiti putem… više »

EPK

Završni koncertni maraton projekta EPK u Rijeci

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Zbog epidemioloških mjera, publika nije mogla biti na koncertu, ali je mogla pratiti događanje od 19.30 do 23.30 sati putem video streama. Uz nastupe grupa The SIIDS, My Buddy Moose,… više »

NAJAVE

Mark Mrakovčić u CirkoBalkana šatoru

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Naravno, najvjerniji pratioci scene znaju da je Mark Mrakovčić zagrebački glazbenik i producent koji je do sada surađivao s velikim brojem glazbenika (Lovely Quinces, Mašinko, Them… više »

EXIT 2.0

Stiže još ekipe na EXIT

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Vijest kako je gradonačelnik Novog Sada potvrdio da će proslava dva desetljeća EXIT festivala biti održana ove godine izazvala je oduševljenje festivalskih fanova širom svijeta,… više »

NAJAVE

Jazz.hr/proljeće MBZ Open air

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

U sezoni u kojoj Jazz.hr obilježava 30 godina djelovanja, festival se ovoga proljeća odvija u suradnji s 31. muzičkim biennalom Zagreb pod nazivom Jazz.hr/proljeće MBZ Open… više »

NAJAVE

Brego BBX feat. Vandalis & Gnomad u Močvari

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Filip Borelli aka Brego hrvatski je novomedijski umjetnik koji se bavi istraživanjem interakcije između svjetlosti, zvuka, pokreta i glazbe. Ovaj put udružuje se s Vandom… više »

GLAZBA

Klasika u parku

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Centar za kulturu Novi Zagreb predstavlja novi ciklus klasične glazbe - „Klasika u parku". Vođeni željom da donesemo klasičnu glazbu bliže našim građanima, iskoračili smo van… više »

KONCERTI

Orguljski romantizam u Bersi

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

U utorak, 27. travnja 2021. u 19 sati, u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu održat će se sedmi koncert Orguljskog… više »