Glazba nema prethodne stranice
GLAZBA

"Dernjava" Pipsa po prvi put na vinilu

objavljeno prije 14 sati i 29 minuta

„Dernjava" će biti prvi album Pipsa na vinilu, uz naslovnicu koji se direktno naslanja na originalno izdanje, a ne na primjerice drugo, prošireno. Jednostruka ploča na A strani… više »

GLAZBA

Solistički recital Sabrine Zelić

objavljeno prije 17 sati i 31 minutu

Muzička akademija u Zagrebu poziva Vas na solistički recital klaviristice Sabrine Zelić u utorak, 1. prosinca 2020. u 19.30 u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa! Na koncertu u sklopu ciklusa… više »

NAJAVE

Glazbeni festival 'Piano3'

objavljeno prije 1 dan i 18 sati

Unatoč nepovoljnim uvjetima i 'korona utegu' oko vrata, pod umjetničkom palicom istaknutog pijanista i glazbenog pedagoga Srđana F. Čaldarovića, u Zagrebu će se od 26. do 28. studenog… više »

NAGRADE

Laureatkinje 33. Nagrade Ivo Vuljević

objavljeno prije 3 dana i 15 sati

Nagrada Ivo Vuljević za 2020. Hrvatske glazbene mladeži pripala je harmonikašici Martini Jembrišak i pijanistici Miji Pečnik i to jednoglasnom odlukom žirija, a nagrada će… više »

NAJAVE

Zagrebačka filharmonija u petak svira Rahmanjinova i Brahmsa

objavljeno prije 5 dana i 10 sati

Orkestar Zagrebačke filharmonije nastupit će u petak, 20. studenoga, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog pod ravnanjem Slovenca Simona Krečiča s repertoarom Sergeja Rahmanjinova i… više »

GLAZBA

Prvi ovosezonski koncert ciklusa Vivat academia - Vivat violoncello

objavljeno prije 6 dana i 8 sati

Violončelist Branimir Pustički okupio je svoje studente i oformio ansambl s kojim će održati koncert naslovljen Vivat violoncello! Ansambl violončela uz Pustičkog čine Lucija Pejković, Tonko… više »

STVARNO?

Glazba podupire dva milijuna radnih mjesta

objavljeno prije 6 dana i 14 sati

Glazbeni sektor podupire dva milijuna radnih mjesta i pridonosi gospodarstvu u iznosu od 81,9 milijardi eura godišnje u 27 država članica EU-a i Ujedinjenog Kraljevstva (EU28), navodi… više »

SJAJNO!

Virtualni spektakl klasične glazbe

objavljeno prije 7 dana i 9 sati

Još jedan koncert iz ciklusa Lisinski subotom približiti ćemo gledateljima koji nažalost ne mogu biti s nama u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Ograničen broj posjetitelja… više »

NAJAVE

Poseban koncert Zbora HRT-a u ciklusu Sfumato

objavljeno prije 8 dana i 9 sati

Drugi ovosezonski koncert iz ciklusa Sfumato Zbora HRT-a održat će se u utorak 17. studenoga u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu u posebnim uvjetima - bez… više »

NAJAVE

Peglica i Komandos 17.11. u Močvari

objavljeno prije 8 dana i 13 sati

PEGLICA I KOMANDOS (Zagreb) Peglica i Komandos skupina je neobičnih mladića. Lagodno su živjeli na svom planetu Kefteru, dok na njega nije sletio Komandos u peglici i zamolio ih za pomoć oko… više »

NAJAVE

Recital Srđana Čaldarevića

objavljeno prije 8 dana i 15 sati

Kao krunu svog dugogodišnjeg uspješnog djelovanja i proslave 25 godina umjetničke karijere, ugledni zagrebački glazbenik i pijanist Srđan Filip Čaldarović, održat će solistički… više »

NAJAVE

Glazbeni Knap: Gudački kvartet Porin

objavljeno prije 9 dana i 12 sati

U četvrtak, 19. studenog, na rasporedu je prvi koncert u sezoni 20/21 ciklusa Glazbeni Knap Centra kulture na Peščenici, a nastupit će jedan od najznačajnijih hrvatskih komornih… više »

NAJAVE

Letsglitchit: Radionica obrnute sonifikacije

objavljeno prije 11 dana i 12 sati

Sonifikacija je proces pretvaranja nečega u zvuk. Obrnuta sonifikacija je proces uređivanja zvuka kao nečega drugoga. Naučite kako raditi bizarne audio efekte u svojim uređivačima slika uz… više »

MOČVARA

Etno spektakl u Močvari: Veja i Zoran Majstorović

objavljeno prije 11 dana i 16 sati

Klub Močvara je u sklopu programa Vrelo zvuka tijekom cijele 2020. održavao zanimljive etno/world music koncerte, a sada smo vam pripremili pravu poslasticu - vraća nam se Veja, a prvi put… više »

NAJAVE

Jazz u Močvari - Tanja Pongrac Kvartet.

objavljeno prije 12 dana i 10 sati

U petak 13.11. za vas smo pripremili večer bluesa i jazz standarda kao jedan dobar uvod za prepuštanje vikendu i improvizaciji života. Uz Pongrac/Luić/Veselinović/Rupena kvartet,… više »