« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
SAVJETI

Skinite one zadnje kilograme koji vas muče

Na kraju svake dijete ili programa skidanja kilograma ostane onaj zadnji kilogram-dva koji jednostavno ne želi otići ... do sada

Još samo ta jedna, zadnja kilica da ode ...
Još samo ta jedna, zadnja kilica da ode ... (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

tjelovježba

,

vježbanje

,

mršavljenje

,

zeleni čaj

,

savjeti

,

proteini

,

katehin

,

skidanje kilograma

,

ubrzavanje metabolizma

Dijeta nas izmuči i jedva čekamo da završi, no uvijek postoji onih par zadnjih kilograma, jedan do dva, koji nikako ne žele otići. Stoga, evo par savjeta koje ste možda propustili kako bi vam olakšali ispunjenje vaših ciljeva.

Za početak, jedite proteine jer tijelo troši puno više energije na njihovu probavu, što će ubrzati vaš metabolizam i pomoći vam u skidanju kilograma. Kako je za njihovu probavu potrebno više vremena, duže ćete biti siti. Uz sve to, proteini grade mišiće i dat će vam dovoljno energije za vježbanj - znači riba i piletina neka budu u glavnim obrocima.

Jesti treba redovito i niti slučajno ne preskakati obroke kako bi na taj način pokušali skinuti te zadnje kilograme. Na taj način usporavate metabolizam, tijelo počinje štediti energiju i nema ništa od skidanja kilograma. 

Kad smo već kod vježbanja, u zadnjim danima dijete usredotočite se na vježbe snage. Zašto? Mišići sagorijevaju kalorije i kad mirujete, pa što ih imate više, tijelo će vam trošiti više energije. Matematika je jednostavna - pola kilograma mišića više, do 50 kalorija potrošenih u danu više, i to samo sjedenjem. Ukratko - trbušnjaci, sklekovi, dizanje utega vježbe su za vas.

Pijte dovoljno tekućine, naročito vode kako bi tijelo ostalo hidrirano, a ispijanje hladne tekućine također ubrzava metabolizam. Kad vam je dosta vode, popijte zeleni čaj koji sadrži katehin, spoj koji ubrzava metabolizam. Dvije do četiri šalice dnevno potaknut će sagorijevanje više kalorija pri fizičkim aktivnostima, a katehin djeluje i na potrošnju masnih naslaga.

16.05.2014. 11:23:00
Novi komentar
nužno
nužno