« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
FIT U JESEN

Jeste li dobili ili izgubili kilograme preko ljeta?

Ljetni mjeseci za neke su idealna prilika za gubljenje kilograma, dok se drugi s godišnjeg vraćaju ugodno popunjeni

Fit u jesen
Fit u jesen (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

zdrava prehrana

,

ljepota

,

vježbanje

,

mršavljenje

,

ljeto

,

debljanje

,

gubljenje kilograma

,

fizička aktivnost

,

jesen

Lee Mullins iz Londona, koja vodi kliniku Bodyism, otkriva zašto su neke žene ljeti vitkije, dok druge na godišnjem odmoru marljivo prikupljaju kilograme.

Zašto ljeti gubimo kilograme?

"Ljetni mjeseci najbolje su vrijeme u godini za zdravlje. Na godišnjem smo odmoru što znači da imamo općenito manje stresa te više vremena za zdrave i redovite obroke. Inače smo skloni preskočiti doručak ili ručak pa se prejesti za večeru. Ljeti jedemo puno redovitije", objašnjava Lee Mullins.

Drugi važan faktor je izloženost tijela suncu. U umjerenim količinama, tijelo na suncu apsorbira vitamin D koji jača imunološki sustav. Također, smanjena razina stresa omogućuje nam da više spavamo, a dobar san u trajanju od 7-8 sati daje tijelu priliku da se učinkovitije regenerira.

>>Zašto je godišnji odmor dobar za naše zdravlje?

Zašto se debljamo za vrijeme godišnjeg?

"Ključ je u pravilnom načinu odmaranja. Nije isto jeste li za vrijeme godišnjeg planinarili, plivali ili ležali u hladu. Žene koje tijekom godišnjeg vježbaju, a na godišnjem se ne kreću dovoljno vrlo često se kući vraćaju 'ugodno popunjene'", tvrdi Lee Mullins.

Nadalje, upravo iz razloga što imamo više vremena za obroke, ponekad pojedemo više nego što nam treba. Opasnost je i u alkoholu koji sadrži šećer i toksine. Pritom su najopasniji kokteli, a najbolja čaša crnog vina. Pozornost treba obratiti i na hidrataciju, dakle, treba piti puno vode i prirodnih ledenih čajeva.

>>Alkohol deblja više nego što smo mislili

Najbolji savjeti za zdravu jesen?

"Doručak može odrediti kako ćemo se osjećati tijekom dana. Voće, jogurt i orašasti plodovi daju nam energiju i dobar osjećaj, dok bijeli kruh ili kroasan postižu upravo suprotno", glavni je savjet voditeljice Bodyisma.

Piše: Romina McGuinness, Metro World News
29.08.2012. 16:45:00
Novi komentar
nužno
nužno