Život
SJAJNO!

Centar za digitalnu pismenost Udruge slijepih otvara vrata

objavljeno prije 17 dana i 8 sati

Nove tehnologije predstavljaju nove mogućnosti i nove standarde života. Standardi života u skladu s digitalnim dobom su uskraćeni za gotovo 1200 naših članova od kojih je velik broj… više »

AJOJ :)

Muškarci se stvarno boje pametnih žena

objavljeno prije 17 dana i 20 sati

Istraživanja su pokazala da žene uopće nisu izbirljive poput muškaraca. Kada oni daju nekoj ženi 4 za izgled i 2 za inteligenciju skoro je sigurno da je neće htjeti vidjeti ponovo,… više »

PROBLEMI?

Kada prijatelji nisu dovoljno dobra pomoć?

objavljeno prije 17 dana i 21 sat

Prijatelji i članovi obitelji nerijetko glume rame za plakanje ili psihologa, no to nije baš uvijek učinkovito. Stoga, vrijedi navesti osam razloga zbog kojih je bolje porazgovarati sa… više »

PRIČA IZ ŽIVOTA

Sve što jesmo je prašina na vjetru

objavljeno prije 17 dana i 23 sata

Kako vratiti ono što je prošlo?zašto?!Zašto uvijek moram imati zanimaciju mozga, mašte i neku obvezu, samo da sam u pokretu? Najgore je biti… više »

BRAVO

Tim Emoji pobjednik hackathona na HACK IT DAYZ

objavljeno prije 18 dana i 4 sata

Završio je treći po redu HACK IT DAYZ Hrvatskoga Telekoma koji se 24. i 25. studenoga održao u prostoru Algebra LAB-a, a poznati su i pobjednici ovogodišnjega izazova. Glavnu… više »

UPOZORENJE

Uskoro će nam nedostajati inzulina?

objavljeno prije 18 dana i 7 sati

Dijabetes ili šećerna bolest postala je prava globalna epidemija koja je utjecala na rekordnu potražnju za inzulinom, no deseci milijuna oboljelih neće ga uspjeti dobiti u prijeko… više »

SAVJETI

6 savjeta za brzo punjenje mobitela

objavljeno prije 18 dana i 8 sati

Baterija je najosjetljiviji dio pametnog telefona - trošimo je nemilice, a vremena za punjenje "nikad nemamo" jer nam telefon mora stalno biti u ruci... pa kako ga onda brzo napuniti?… više »

DEČKI, POZOR!

Četiri osobine koje morate imati za više seksa

objavljeno prije 18 dana i 20 sati

Muškarci i njihove priče o tome kako žele više seksa mogu se riješiti vrlo jednostavno, pokazalo je istraživanje provedeno na Queensland University of Technology Naime,… više »

ISTINA

Prijateljstva su čvršća od veza

objavljeno prije 18 dana i 21 sat

Prijatelje se bira za cijeli život, baš kao i partnere, no izgleda da su prijateljske veze puno čvršće od onih ljubavnih. Naravno, pritom mislimo na stvarna prijateljstva, ne… više »

GENI...

Što nasljeđujemo od kojeg roditelja?

objavljeno prije 19 dana i 6 sati

Sigurno se pitate kako će vam izgledati dijete, pa evo nekoliko znanstvenih činjenica o tome što zapravo nasljeđujemo od roditelja - čije su oči, a čija visina. Inteligencija -… više »

PRIPAZITE

Sedam najčešćih oblika internetskih prevara

objavljeno prije 19 dana i 8 sati

Internetske prevare sve su učestalije, a oni koji su stalno online vjerojatno dobivaju barem jedan sumnjivi mail dnevno... pa evo kako vas sve pokušavaju prevariti. CEO ili… više »

EH, DA...

Loša veza vodi u - bolest

objavljeno prije 19 dana i 20 sati

Nestabilna veza u kojoj jedna osoba ne prepoznaje potrebe one druge, navodi ljude na sumnjui u sebe i stalnu brigu čine li nešto pogrešno. Općenito, mogli bismo reći… više »

MA DA?

5 problema koje uzrokuje previše spavanja

objavljeno prije 19 dana i 21 sat

Najbolje je spavati 7 do 8 sati tijekom noći, to vjerojatno znaju svi. No, znate li da se ne preporučuje spavati duže od osam sati? Previše spavanja, kao i nedostatak sna, može… više »

NOVOSTI

Hack IT Dayz u Algebrinom LAB-u

objavljeno prije 20 dana

Više od 200 sudionika okupit će se 24. i 25. studenoga u inovacijskom LAB-u Otvorenog učilišta Algebra, a svi s istim ciljem - tražit će se najbolje rješenje za buduće… više »

SAVJETI

Prirodni afrodizijaci koji trebaju završiti u vašem ručku

objavljeno prije 20 dana i 4 sata

Nekad je dovoljno malo rasplamsati libido i strasti kako bi vaš seksualni život ponovno procvao. U tom može pomoći hrana koja radi kao prirodni afrodizijak. Donosimo vam namirnice koje… više »