Život
INICIJATIVA

Mreža telefonskih linija za pomoć i podršku

objavljeno prije 9 dana i 13 sati

Zbog epidemije korona virusa i potresa koji je pogodio Zagreba i sjeverne županije, Hrvatska psihološka komora i Hrvatsko psihološko društvo uspostavili… više »

ZARADA

Rad od kuće povećao potražnju za IT opremom

objavljeno prije 9 dana i 17 sati

U nastojanjima da se zaustavi širenja koronavirusa u svijetu, sve više zaposlenika radi od kuće, pa raste potražnja za prijenosnim računalima i mrežnom periferijom, kao i… više »

OPREZNO

Muški problemi u seksu

objavljeno prije 10 dana i 5 sati

Muškarci imaju problema u seksu češće nego što mislimo - svaki treći, po nekim procjenama, prilično često ne može normalno obaviti seksualni odnos. Najčešći… više »

EH, DA... :)

Kako muškarci štete svom izgledu

objavljeno prije 10 dana i 7 sati

Muškarci su poznati po tome da baš i ne drže pretjerano do svog izgleda kao žene, ali činjenica je da je dobar izgled katkada pokazatelj dobrog zdravlja i pravilnog držanja svih… više »

INFORMACIJE

Što je to imunitet krda?

objavljeno prije 10 dana i 12 sati

Pandemija bolesti koju izaziva koronavirus u fokus javnosti ponovno je dovela fenomen nazvan 'imunitet krda' koji bi mogao imati ulogu u njezinu raspletu. Što je imunitet krda? -… više »

JEDVA...

Može li korona srušiti Internet?

objavljeno prije 10 dana i 17 sati

Neki europski telekomunikacijski operateri prijavili su probleme s prijavom na mrežu otkako milijuni rade od kuće zbog pandemije koronavirusa, zbog čega je povećano korištenje… više »

HE HE

Seks u doba korone

objavljeno prije 11 dana i 5 sati

Po pitanju vođenja ljubavi u vrijeme koronavirusa, kad je ljudima rečeno da izbjegavaju socijalizaciju, profesor medicine pri britanskom sveučilištu 'East Anglia' Paul Hunter,… više »

STVARNO?

Društvene mreže i veze pravo su minsko polje

objavljeno prije 11 dana i 7 sati

Društvene mreže znatno su utjecale na ljubavne odnose, a sa sobom su donijele i nova pravila ponašanja. Veze i brakovi još uvijek se prilagođavaju digitalnom dobu pa… više »

STRAŠNO!!

Cvjeta trgovina krivotvorenim lijekovima

objavljeno prije 11 dana i 13 sati

Ukupna vrijednost krivotvorenih farmaceutskih proizvoda kojima se trguje diljem svijeta iznosi gotovo 4,03 milijarde EUR. U okviru studije provedena je analiza podataka o carinskim zapljenama… više »

PREPORUKE

Kako se ponašati u zatvorenim prostorima tijekom epidemije

objavljeno prije 11 dana i 14 sati

Stožer za civilnu zaštitu Republike Hrvatske objavio je preporuke za kućanstva koje se odnose na to kako se ponašati u zatvorenim prostorima tijekom epidemije koronavirusa.… više »

PRIPAZITE

Doba karantene – doba obiteljskog nasilja

objavljeno prije 11 dana i 16 sati

Škola je mjesto gdje se uči i druži. Za neku djecu, pak, to je i sigurno mjesto, zaštićena zona - zapravo za onu djecu koja dolaze iz nestabilnih obitelji u kojima su izložena… više »

SJAJNO!

Stožer civilne zaštite pokrenuo Community na Viberu

objavljeno prije 11 dana i 17 sati

Kao rezultat kontinuiranih nastojanja da se spriječi širenje koronavirusa i bolesti COVID-19 na teritoriju Republike Hrvatske, Stožer civilne zaštite pokrenuo je Community na… više »

WOW!

3 činjenice o ljudskoj seksualnosti

objavljeno prije 12 dana i 7 sati

Na stranicama TED-a Christopher Ryan pozabavio se nekim od najčešćih mitova i priložio istraživanja koja su pokazala da se ne radi o istini. Njegov je cilj, kako sam… više »

ZAPAMTITE!

Na kojim se površinama koronavirus najdulje zadržava

objavljeno prije 12 dana i 13 sati

Rezultati istraživanja pokazali su da se tragovi virusa na plastici i čeliku mogu zadržati i do tri dana nakon prvotne kontaminacije. Virus je na kartonskoj površini preživio jedan… više »

SERVIS

Aktivirao se Facebook Safety Check

objavljeno prije 12 dana i 17 sati

Snažan potres zatresao je Zagrreb nakon 6 sati ujutro. EMSC javlja kako je potres jačine 5,3 stupnja. Epicentar je bio u Remetama, Markuševcu. Novi potres zatresao je Zagreb u 7 sati.… više »