Život
MA DA?

Kako očevi utječu na ljubavni odabir kćeri?

objavljeno prije 14 dana i 8 sati

Koliko očevi, prisutni i odsutni, utječu na odgoj kćeri? Roditeljstvo uključuje ponašanja, mehanizme i misli koji se nesvjesno razvijaju kod djece tijekom odrastanja. I na… više »

MA DA?

Francuzi dokidaju američki monopol u cloudu?

objavljeno prije 14 dana i 13 sati

Francuska je zadužila tehnološke tvrtke Dassault Systemes i OVH da pripreme planove za prekid dominacije američkih kompanija u području računalstva u oblaku, izjavio je u četvrtak… više »

STVARNO?

Zašto trebamo biti zahvalni u životu?

objavljeno prije 14 dana i 15 sati

Zahvalnost je jedna od onih stvari na koju većina ljudi podiže obrve, pogotovo kad im netko počne govoriti o tome da bi trebali biti zahvalni na svemu što imaju - automatski ga… više »

SAZNAJEMO

Svjetski dan vida 2019.

objavljeno prije 14 dana i 17 sati

Važnost dobrog vida svakog čovjeka u svim prilikama, svakoj životnoj dobi, socijalnim skupinama od iznimne je važnosti, što se posebno ističe tijekom listopada, kada se obilježava… više »

NAGRADE

Otkriven žiri 2020 Sony World Photography Awardsa

objavljeno prije 14 dana i 20 sati

Međunarodno priznato natjecanje, na koje su prijave besplatne, predstavlja veliku mogućnost fotografima svih razina diljem svijeta da budu viđeni, ocjenjeni i nagrađeni. Žiri u 2020. godini… više »

HE HE

3 savjeta za brži orgazam

objavljeno prije 15 dana i 8 sati

Orgazam ima neke mitske konotacije - ako ga žena ne doživi tijekom seksa, oboje se poslije toga osjećaju loše. Muškarcima će to biti znak da nisu dovoljno vješti da bi… više »

ZNATE LI?

O čemu ovisi sreća u vezi?

objavljeno prije 15 dana i 10 sati

Sreća u vezi nešto je što svi želimo, pa pokušavamo pronaći kompatibilnu osobu prema znaku horoskopa, sklonostima, karakteru... no, znanstvenici tvrde da ona zapravo… više »

ZNATE LI?

Koliko nam stvari zaista treba u životu?

objavljeno prije 15 dana i 12 sati

Materijalizam i konzumerizam zavladali su svijetom, tu dvojbe nema - svi mi imamo mali milijun stvari koje nam zakrčuju domove, no ne pada nam ni na kraj pameti da ih se odreknemo jer, eto,… više »

DOKAZANO

Crna smrt krenula je iz Rusije

objavljeno prije 15 dana i 12 sati

Crna smrt pokosila je 60 posto stanovništva Europe u 14. stoljeću, šireći se brzinom munje od obala Crnog mora do središnje Europe, a posljednje istraživanje je pokazalo… više »

ZANIMLJIVO

Razni jezici prenose jednaku količinu informacija

objavljeno prije 15 dana i 16 sati

Govornici španjolskog jezika možda brže izgovaraju riječi, ali sporiji govornici kineskoga za isto vrijeme dobiju jednaku količinu informacija. To je zaključak međunarodne skupine… više »

BRAVO

Schneider Electric pokazao ekološku svijest

objavljeno prije 15 dana i 20 sati

Tvrtka Schneider Electric, je na Tjednu klime 2019. u New Yorku objavila da drastično pojačava svoje nastojanje u postizanju ugljične neutralnosti s tri nove aktivnosti skraćivanjem roka za… više »

MA DA?

Negativne emocije ne moraju nužno biti loše

objavljeno prije 16 dana i 8 sati

Znate ono kad u prostoriju uđe osoba koja nije dobre volje i za koju znate da je u teškoj fazi života... obično ubije atmosferu i svi se najednom osjećaju loše. No, nakon nekog… više »

PRIPAZITE

Toksične veze doslovno nas ubijaju

objavljeno prije 16 dana i 10 sati

Toksična ili nezdrava veza može postojati među bračnim parovima, osobama koje se druže, čak i onima koji više nisu par, piše portal The San Diego Unio-Tribune. "Toksični… više »

NOVOSTI

XPG predstavlja PCIe Gen3x4 M.2 2280 SSD uređaj SX8100

objavljeno prije 16 dana i 20 sati

ADATA Technology, proizvođač DRAM modula visokih performansi, proizvoda s NAND flashom i dodataka za mobilne uređaje, predstavlja svoj PCIe Gen3x4 M.2 2280 SSD pod nazivom XPG SX8100.… više »

EH, DA... :)

3 znaka da izlazite s lošim ljubavnikom

objavljeno prije 17 dana i 8 sati

Koliko ste puta izašli s nekim likom koji je na prvu izgledao i zvučao sjajno, samo da bi se onda razočarali kad vas odvede u krevet?.  No, postoje jasni znakovi koji pokazuju… više »