Život
KOLEKTIVNA SVIJEST

Beatlesi omogućili proučavanje pamćenja

objavljeno prije 11 godina

Prema britanskom znanstvenom istraživanju objavljenom u ponedjeljak koje je šest mjeseci izvođeno na 3.000 osoba 69 nacionalnosti pokazalo je kako su Beatlesi oblikovali pamćenje… više »

ROKERI ZAPRAVO NJEŽNI

Glazbeni ukus definira osobnost

objavljeno prije 11 godina

Tako barem tvrdi profesor Adrian North sa škotskog sveučilišta Heriot-Watt koji je proučavao međusobnu povezanost osobnosti i izbora glazbe. "Ljudi često svoj identitet… više »

du du du, nema nam pomoći?

Divovski ubrzivač čestica LHC neće ugroziti čovječanstvo

objavljeno prije 11 godina

Golemi ubrzivač hadronskih čestica (LHC), najveći na svijetu, koji bi 10. rujna trebao biti pušten u pogon na francusko-švicarskoj granici, ne predstavlja nikakvu opasnost za… više »

Zapad bi se morao bolje pripremiti za cyber napade

objavljeno prije 11 godina

Zemlje na Zapadu morale bi se bolje pripremiti za buduće cyber napade na svoje informatičke mreže, poput onih što su se dogodili u Estoniji i u Gruziji, upozorili su u četvrtak… više »

CHROME - sigurno surfanje

Google napokon izdaje web browser

objavljeno prije 11 godina

Godinama se šuškalo, no Google je tek sada došao do beta verzije svog preglednika Chrome. Vijest je procurila preko beta-testera, koji su dobili strip u kojem se… više »

U EU 600 sumnjivih slučajeva tretmana botoxom

objavljeno prije 11 godina

Europska agencija za lijekove (EMEA) je utvrdila da je više od 600 osoba koje su dobivale injekcije botoxa imalo ozbiljnih tegoba, a u 28 slučajeva su pacijenti umrli, piše… više »

'Kaj su jeli naši stari' u Vrbovcu

objavljeno prije 11 godina

Otvarajući priredbu "Kaj su jeli naši stari" premijer je ukazao na značaj očuvanja tradicije jer, kako je rekao, u Europskoj uniji svi narodi imaju šanse samo ukoliko… više »

Kvaliteta sna s godinama je manja

objavljeno prije 11 godina

Muškarci i žene u osamdesetim i devedesetim godinama manje spavaju i imaju lošiju kvalitetu sna od nešto mlađih osoba treće životne dobi, no to ne znači da se tijekom… više »

Vijesti s putovanja

objavljeno prije 11 godina

London - Karneval u londonskom Notting Hillu, s milijun posjetitelja jedan od najvažnijih u Europi, obilježilo je nasilje. Četrdesetak osoba bacalo je boce i druge predmete na policajce,… više »

Vatikan: Soba s pogledom na Papu

objavljeno prije 11 godina

Kada nešto radimo, a ne ispunimo sva očekivanja, često nas dočeka uzrečica: To ti je isto kao da ideš u Rim, a ne vidiš Papu. Tako je vidjeti Papu za posjeta glavnom… više »

Povijesni biser na ušću Cetine

objavljeno prije 11 godina

Za rujanski odmor predlažemo vam posjet Omišu, gradiću srednje Dalmacije na idealnom položaju između Splita i Makarske. Smješten u kanjonu prelijepe rijeke Cetine, taj gradić je… više »

Najgora nuspojava u svijetu sporta

objavljeno prije 11 godina

Svako sportsko natjecanje ima i svoju tamnu stranu: doping. Olimpijske igre u Pekingu aktualizirale su ponovno korištenje nedopuštenih tvari za kojima neki sportaši… više »

Strah od starenja

Sanjam i ‘peglam’ bore

objavljeno prije 11 godina

Na tržištu je odnedavno jastuk koji, zahvaljujući posebnoj tkanini, uspješno ‘pegla’ bore. Istraživači su napravili jastučnicu koja sadrži okside bakra, a koja je… više »

Uskoro stižu mobiteli za gluhe i nagluhe

objavljeno prije 11 godina

Gluhi i nagluhi u SAD-u uskoro bi mogli razgovarati preko telefona znakovnim jezikom, točnije, vidjeli bi jedni druge na zaslonima mobitela. Tim znanstvenika iz Washingtona … više »

ON - LINE

Tek trećina Hrvata koristi internet

objavljeno prije 11 godina

Hrvatska je po korištenju Interneta tako ispod prosjeka Europe koja u populaciji starijoj od 15 godina ima 47 posto korisnika. U GfK-u navode i primjere Austrije (67 posto), Njemačke… više »