Život
HAPPY END

Božićno čudo za psa koji je progutao štap veličine svog tijela

objavljeno prije 11 godina

Veterinarka je ubrzo uz pomoć rentgena ustanovila da je životinja progutala cijelu dječju igračku, tj. drveni čarobni štapić. Asleigh, koja je Pip dobila za 18 rođendan kaže kako je… više »

Sretan vam Božić, dragi čitatelji

objavljeno prije 11 godina

Nadamo se da ćete ove blagdane iskoristiti za druženje s obitelji i prijateljima, barem na kratko zaboraviti na politiku, crnu kroniku, žute vijesti i ostale stvari koje nas svakodnevno… više »

PREDVIĐANJE POTRESA

Sunce i mjesec 'tresu' San Andreas?

objavljeno prije 11 godina

Plimne struje paralelne s dijelom rasjeda San Andreas koji se proteže središnjom Kalifornijom mogle bi biti odgovorne za dio podrhtavnja koja nisu uzrokovana vulkanskom… više »

CORDYCEPS

Gljive pomažu u liječenju raka

objavljeno prije 11 godina

Znanstvenici sa Sveučilišta u Nottinghamu otkrili su da gljive mogu pomoći i liječenju raka. Tim stručnjaka istraživao je lijek kordicepin koji se dobivao iz rijetke vrste divlje… više »

BEZ ZEZANJA

Igrice na Facebooku smanjuju produktivnost na poslu

objavljeno prije 11 godina

Društvene mreže poput Facebooka ili MySpacea već utječu na produktivnost zaposlenika, a još uvijek se vrlo malo govori o popularnim društvenim igricama na tim mrežama… više »

LJUDSKI MOZAK

Otkriven mehanizam pomoću kojeg mozak stvara pamćenje

objavljeno prije 11 godina

Znanstvenici s američkog Sveučilišta u Kaliforniji vjeruju da su otkrili jedan od mehanizama koji mozgu omogućuju formiranje pamćenja. Već se dugo zna da su sinapse, mjesta gdje… više »

RASIZAM ILI POGREŠKA?

HP-ove kamere ne registriraju crnce

objavljeno prije 11 godina

Na snimci se pojavljuju crni Desi i bijela Wanda. Kada je Wanda ispred monitora kamera se pomiče i zoomira njezino lice. No, kada se ispred monitora pojavi Desi, kamera uopće ne reagira.… više »

25.12.

Božićni TV program

objavljeno prije 11 godina

Na sam Božić tradicionalno će se prikazivati "Sam u kući" i božićni klasici, a TV kuće su se potrudile sastaviti program koji će uz male ekrane privući sve članove obitelji. Nudi se… više »

ZAPJEVAJTE!

Najljepše božićne pjesme

objavljeno prije 11 godina

Gdjegod da uđete u blagdansko vrijeme čuju se božićne pjesme. Iako vjerojatno pričate kako vam idu na živce uhvatite se kako cupkate nogama i pjevušite uz smiješak jednu od… više »

KRAĐA PATENTA

Microsoft će morati platiti 290 milijuna dolara odštete

objavljeno prije 11 godina

Sud u SAD-u zabranio je prodaju verzija Word 2003 i Word 2007 nakon 11. siječnja 2010. Kopije koje su prodane prije ovog datuma nisu zahvaćene odlukom suda. Loudon Owen, predsjednik i4i… više »

ISKUSTVO ŽIVOTA

Pao s 1800 metara i preživio

objavljeno prije 11 godina

Boole je naime radio na snimanju dokumentarca o padobrancima koji izvode slobodan pad. Snimalo se iznad Kamčatke u Rusiji, područja poznatog kao ˝zemlja leda i vatre˝, jer ima više od… više »

Noovee godineee ...

Metro portal je podijelio ulaznice za Novu godinu - pogledajte gdje se još može na doček!

objavljeno prije 11 godina

Vodimo vas u Močvaru, Boogaloo, Purgeraj, Tvornicu, Saloon, Shambalu, Sax!, KSET, Piranhu, Gjuro 2, Londoner, Aquarius, Mediku te The River pub i Terminal u Rijeci. Recesija, kriza i harač… više »

BLAGDANSKA GRIPA

Alergična je na Božić

objavljeno prije 11 godina

No još od malena, Lisa Smith strahuje od ove tradicije - ne zato što je Grinch, već zbog misteriozne bolesti koju joj donosi. Svake godine u vrijeme Božića Lisa pati od… više »

SAMI MORATE PAZITI

Geni nisu krivi što vaše lice izgleda staro

objavljeno prije 11 godina

Američki znanstvenici proveli su istraživanje u kojem su pokazali da geni nemaju nikakve veze s borama na našim licima. Autori studije objavljene u časopisu Archives of Dermatology… više »

SEX, YOUTUBE I MJ

Najtraženiji internetski pojmovi maloljetnih surfera

objavljeno prije 11 godina

Gotovo predvidljivo, sex, porn i Michael Jackson među najtraženijim su internetskim pojmovima, bar prema izvješću Symantecove OnlineFamily.Norton usluge. Naravno, rezultati se odnose… više »