Život
NAGRADNJAČA IZ SNOVA

Nagradni natječaj: pošalji ludu fotku s partija i osvoji mobitel

objavljeno prije 11 godina

Čim se na nekom partyju dogodi nešto smiješno, zabavno ili jednostavno neuobičajeno, uvijek se sa strane nađe par mobitela i fotkića koji to zabilježe za povijest. Pa kad već… više »

PASSWORD

Twitter blokirao 370 glupih lozinka

objavljeno prije 11 godina

Ukupno 370 rizičnih lozinka s početkom novog desetljeća više se ne smije koristiti prilikom otvaranja računa na Twitteru. Društvena mreža tako je reagirala na hakerski napad… više »

ZABORAVITE VIAGRU

Zvučnim valovima do fantastičnog seksa

objavljeno prije 11 godina

Bezbolna terapija zapravo stimulira razvoj novih krvnih sudova u genitalnom području. Mali eksperiment tijekom kojeg je 20 muškaraca koji inače uzimaju Viagru ili slične lijekove za… više »

KEPLER

NASA-in teleskop snimio dva misterija u svemiru

objavljeno prije 11 godina

"Lovac novih planeta", odnosno teleskop Kepler snimio je dva objekta koji su prevrući da bi bili planeti i premali da bi bili zvijezde. Teleskop, koji je lansiran u ožujku prošle… više »

SOFTVER SA SELA

Tko je genij koji je izmislio Google Chrome?

objavljeno prije 11 godina

U prosincu 2009. godine Googleov Chrome je pretekao Safari i postao treći najpopularniji pretraživač. No, Chrome nije stvoren u poznatom Googleplexu - oživio je u jednoj staji u Danskoj. Rad… više »

PREDRASUDE, PREDRASUDE...

Sve istine i laži o starenju

objavljeno prije 11 godina

U cijeloj Europi, pa tako i u Hrvatskoj, stanovništvo tijekom posljednjih desetljeća stari, a takav će se trend sigurno nastaviti. No, iako je starenje povezano s mnogim neugodnostima… više »

MORSKI PRIJATELJI

Delfini su inteligentni skoro poput ljudi

objavljeno prije 11 godina

Delfini su zapravo najbistrija bića na svijetu poslije ljudi, čime su potisnuli čimpanze na treće mjesto. Stručnjaci tako tvrde da bi ih se trebalo tretirati kao osobe, nakon istraživanja… više »

SUPARNIK iPHONE-u

Google lansira Nexus One

objavljeno prije 11 godina

Unatoč sve većem iščekivanju mobitela za koji se pretpostavljalo kako će biti u stanju prekinuti dominaciju iPhonea na tržištu, nikakvi službenih priopćenja za javnost nije… više »

SOCIAL TRANCE

Budite dio masovne hipnoze preko Facebooka i Twittera

objavljeno prije 11 godina

Chris Hughes zamolio je preko Facebooka i Twittera više od 6000 ljudi da budu dobrovoljci. Tvrdi da oni koji se podvrgnu njegovoj hipnozi neće biti u mogućnosti ustati sa svojih… više »

POZADINSKA BUKA

Televizija negativno utječe na sposobnost govora djece

objavljeno prije 11 godina

Istraživanje je otkrilo da skoro četvrtina dječaka te svaka sedma djevojčica razvije problem u govoru, često zbog pozadinske buke koju stvara televizor radi čega bebe i mala djeca… više »

MIT RAZOTKRIVEN

G-točka je izmišljotina?

objavljeno prije 11 godina

Smatraju kako je ona rezultat ženske mašte poduprte časopisima te seksualnim terapeutima. Dodaju da je ovaj mit mnoge muškarce i žene obeshrabrio u pogledu njihovih seksualnih… više »

POZITIVAN UČINAK

Vježbajte i usporite starenje

objavljeno prije 11 godina

Istraživači su se fokusirali na telomere, zaštitne kape na kromosomima koje stanice DNK čine stabilnima, no skraćuju se tijekom starenja. Otkrili su kako se telomere manje skraćuju u… više »

ISKUŠANE METODE

Šamar od djeteta čini uspješnog čovjeka?

objavljeno prije 11 godina

Istraživanje je zaključilo da djeca koja su bila fizički disciplinirana, u dobi od 2 do 6 godina, kao tinejdžeri pokazivali su bolje rezultate na svim područjima. Samo u slučajevima kada se… više »

ZAGREB

Petina brucoša ima seksualna iskustva s istim spolom

objavljeno prije 11 godina

Istraživanje profesora Aleksandra Štulhofera "Promjene u seksualnosti mladih" koje je provedeno na uzorku zagrebačkih brucoša pokazuje da mladi sve više koriste kondome,… više »

VODA I ŽIVOT?

Počinje sedma godina svemirskih istraživanja na Marsu

objavljeno prije 11 godina

Misija koja je trebala trajati samo tri mjeseca, danas kreće u svoju sedmu godinu - roveri Spirit i Opportunity NASA-i će i dalje slati jedinstvene slike s Marsa i tražiti odgovor na pitanje… više »