Život

Skijaše ove godine čekaju skupa skijališta

objavljeno prije 11 godina

Ljetna sezona polagano je iza nas, zahlađenje nas je natjeralo da isto učinimo i s haljinicama koje sada zamjenjujemo kaputićima i kišobranima, a godišnje odmore će mnogi… više »

A IONAKO SE TOPI

Flaširani ledenjak

objavljeno prije 11 godina

Potražnja za flaširanom pitkom vodom u svijetu stalno raste te bi vrijednost te proizvodnje na međunarodnom tržištu mogla dosegnuti 445 milijardi danskih kruna do 2011.,… više »

KOLUMNA

Tri glavna uzroka bračne nevjere

objavljeno prije 11 godina

Stručnjaci za bračna pitanja izjavljuju da se danas suočavaju sa znatnim porastom iznevjerenih ljudi. Prema jednom nedavnom istraživanju provedenom u SAD-u, više od 50 posto udanih… više »

svi na net!

Satelitski internet za siromašne

objavljeno prije 11 godina

Novi je internet za zemlje u razvoju nazvan O3b Networks, trebao bi omogućiti pristup internetu stanovnicima zemalja u razvoju koje inače nemaju velikih izgleda da dobiju pristup brzom… više »

KOLEKTIVNA SVIJEST

Beatlesi omogućili proučavanje pamćenja

objavljeno prije 11 godina

Prema britanskom znanstvenom istraživanju objavljenom u ponedjeljak koje je šest mjeseci izvođeno na 3.000 osoba 69 nacionalnosti pokazalo je kako su Beatlesi oblikovali pamćenje… više »

ROKERI ZAPRAVO NJEŽNI

Glazbeni ukus definira osobnost

objavljeno prije 11 godina

Tako barem tvrdi profesor Adrian North sa škotskog sveučilišta Heriot-Watt koji je proučavao međusobnu povezanost osobnosti i izbora glazbe. "Ljudi često svoj identitet… više »

du du du, nema nam pomoći?

Divovski ubrzivač čestica LHC neće ugroziti čovječanstvo

objavljeno prije 11 godina

Golemi ubrzivač hadronskih čestica (LHC), najveći na svijetu, koji bi 10. rujna trebao biti pušten u pogon na francusko-švicarskoj granici, ne predstavlja nikakvu opasnost za… više »

Zapad bi se morao bolje pripremiti za cyber napade

objavljeno prije 11 godina

Zemlje na Zapadu morale bi se bolje pripremiti za buduće cyber napade na svoje informatičke mreže, poput onih što su se dogodili u Estoniji i u Gruziji, upozorili su u četvrtak… više »

CHROME - sigurno surfanje

Google napokon izdaje web browser

objavljeno prije 11 godina

Godinama se šuškalo, no Google je tek sada došao do beta verzije svog preglednika Chrome. Vijest je procurila preko beta-testera, koji su dobili strip u kojem se… više »

U EU 600 sumnjivih slučajeva tretmana botoxom

objavljeno prije 11 godina

Europska agencija za lijekove (EMEA) je utvrdila da je više od 600 osoba koje su dobivale injekcije botoxa imalo ozbiljnih tegoba, a u 28 slučajeva su pacijenti umrli, piše… više »

'Kaj su jeli naši stari' u Vrbovcu

objavljeno prije 11 godina

Otvarajući priredbu "Kaj su jeli naši stari" premijer je ukazao na značaj očuvanja tradicije jer, kako je rekao, u Europskoj uniji svi narodi imaju šanse samo ukoliko… više »

Kvaliteta sna s godinama je manja

objavljeno prije 11 godina

Muškarci i žene u osamdesetim i devedesetim godinama manje spavaju i imaju lošiju kvalitetu sna od nešto mlađih osoba treće životne dobi, no to ne znači da se tijekom… više »

Vijesti s putovanja

objavljeno prije 11 godina

London - Karneval u londonskom Notting Hillu, s milijun posjetitelja jedan od najvažnijih u Europi, obilježilo je nasilje. Četrdesetak osoba bacalo je boce i druge predmete na policajce,… više »

Vatikan: Soba s pogledom na Papu

objavljeno prije 11 godina

Kada nešto radimo, a ne ispunimo sva očekivanja, često nas dočeka uzrečica: To ti je isto kao da ideš u Rim, a ne vidiš Papu. Tako je vidjeti Papu za posjeta glavnom… više »

Povijesni biser na ušću Cetine

objavljeno prije 11 godina

Za rujanski odmor predlažemo vam posjet Omišu, gradiću srednje Dalmacije na idealnom položaju između Splita i Makarske. Smješten u kanjonu prelijepe rijeke Cetine, taj gradić je… više »