Život
SUROVA ISTINA

Ženama su od muškaraca ipak draži mobiteli

objavljeno prije 11 godina

Anketa provedena na 4000 žena pokazala je da bi mnoge bile potresene gubitkom svojeg mobitela, dok je dobar dio njih priznao kako bi mogle normalno živjeti bez muškarca Na prvoj… više »

JOŠ, JOŠ I JOŠ

Hormon gladi tjera nas da jedemo kad smo već siti

objavljeno prije 11 godina

Nekoliko istraživanja posljednjih godina pokazala su da naše tijelo kad je gladno proizvodi hormon ghrelin (takozvani hormon gladi). Taj hormon vjerojatno djeluje na mozak koji… više »

NEPOVOLJNA NOVA

Bioprognoza od 30. prosinca do 2. siječnja

objavljeno prije 11 godina

Biometeorološke prilike promijenit će se u iduća četiri dana od nepovoljnih u razmjerno povoljne jer će se vrijeme do vikenda postupno poboljšati, navodi se u… više »

NE LAŽITE NAM

Najčešće istine i laži o hrani

objavljeno prije 11 godina

Razni ''stručnjaci'' i kvazi nutricionisti neprestano nas bombardiraju raznim neprovjerenim činjenicama o prehrani, namirnicama i dijetama. Tako svi ''znamo'' da su male količine piva dobre… više »

HRANA KOJA NE HRANI

Izbjegavajte rafinirane namirnice

objavljeno prije 11 godina

Što je zapravo rafinirana hrana? Sve one namirnice kojima su tijekom obrade oduzeti nutritivni sastojci i vlakna. Bijelo brašno, bijela tjestenina, bijeli šećer samo su… više »

KAD ZALOMITE

Tri savjeta za povremeni mamurluk

objavljeno prije 11 godina

Previše alkohola i mamurluk je neizbježan. Većina ljudi često ne treba neki poseban razlog da pije, ali u blagdansko vrijeme, naročito oko Božića i Nove Godine, često se popije koja… više »

PRIRODNI LIJEK

Zeleni čaj štiti od gripe

objavljeno prije 11 godina

Istraživanjem koje su proveli Central Research Institute of ITO EN, Ltd. i Sveučilište u japanskoj Shizuoki otkriveno je da spoj epikatehin-3-galat (EGCg) prisutan u zelenom čaju… više »

BUĐENJE

Sunčeva aktivnost se pojačava

objavljeno prije 11 godina

Godina 2009. završava s pojačanom aktivnošću Sunca. Poslijednja od novonastalih sunčevih pjega nosi broj 1039, formirala se u nedjelju, a trenutno 'pršti' bakljama… više »

NEŠTO SASVIM NOVO

Dočekajte Novu u benediktinskom samostanu

objavljeno prije 11 godina

Osobe željne iskušati nešto novo i uz to ojačati vjeru mogu tradicionalnu novogodišnju proslavu zamijeniti dočekom u samostanu Tyniec na jugu Poljske gdje benediktinci… više »

POGLED UNAPRIJED

Najperspektivnija radna mjesta u 2010.

objavljeno prije 11 godina

Želite promijeniti profesiju a ne znate u kojem smjeru krenuti? Bacite pogled na najsigurnija i najperspektivnija radna mjesta 2010. koja nude trajnu i vrlo visoku zaradu (prema izboru… više »

POPULARNI GADGET

Kindle postao najprodavaniji predmet na Amazonu ikad

objavljeno prije 11 godina

Po prvi put se ovog Božića elektronički gadget na Amazonu bolje prodavao od klasičnih knjiga. Naime, najprodavaniji je ovih blagdana, ali i u cijeloj povijesti popularnog Amazona bio čitač… više »

STARENJE KOŽE

Što su zapravo bore i što ih uzrokuje

objavljeno prije 11 godina

Bore su neizbježan dio prirodnog procesa starenja, a iako se najčešće i pojavljuju kako starimo, one se mogu razviti i zbog izraza našeg lica, kao i zbog utjecaja sunca,… više »

BECAUSE I'M HIGH

Mladi koji slušaju pjesme o marihuani više će je i konzumirati

objavljeno prije 11 godina

Istraživanje Sveučilišta u Pittsburghu objavljeno u časopisu Addiction pokazalo je da tinejdžeri koji slušaju glazbu koja spominje marihuanu češće konzumiraju tu vrstu… više »

ZA BOLJI IMUNITET

Losionom od šipka protiv infekcija

objavljeno prije 11 godina

Znanstvenici su razvili posebnu mast iz zdravog voća šipka koja bi trebala pomoći u borbi s raznim infekcijama koje su otporne na lijekove. Nadaju se i da bi to moglo dovesti do… više »

MAJČINI RECEPTORI

Trudnice koje se izlažu mikrobima štite svoju djecu od alergija

objavljeno prije 11 godina

Njemački znanstvenici sa Sveučilišta u Marburgu objavili su studiju u Journal of Experimental Medicine u kojoj istražuju kako razviti mehanizme koji bi jednog dana mogli spriječiti… više »