« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
HARD TECH

Sonim XP1301 Core NFC - mobitel za profesionalce

Otporan mobitel s aplikacijama za čitanje beskontaktnih oznaka, idealan za zaštitare i medicinsko osoblje

Otporan i tehnološki superioran
Više o

Sonim XP1301 Core NFC

,

recenzija mobitela

Ovaj je uređaj dizajniran i osmišljen za posebno tržište i tvrtke koje se bave upravljanjem objektima, čišćenjem poslovnih prostora, tvrtkama specijaliziranim za medicinske usluge i zaštitarskim tvrtkama.

Sonim XP1301 Core NFC poboljšava kvalitetu usluge i osiguranja. U stvarnom vremenu pruža informacije o lokaciji na terenu, a osigurava i sigurnost radnika koji se mogu u zatvorenom prostoru brzo pozicionirati. Novi XP1301 Core NFC podržava i aplikacije kao što su „Guard Tour Verification", Proof of Activity" i „Real Time Attendance reporting".

Na razmaku do 4 cm, Sonim XP1301 Core NFC može čitati i pisati podatke sa beskontaktnih oznaka postavljenih na različitim mjestima kao što su:

  • Pristupna vrata koja zaštitar mora obići i provjeriti jesu li zaključana

  • Zid od sobe koja moraju biti očišćena od strane osoblja za čišćenje

  • Zid sobe pacijenta kojeg medicinsko osoblje mora posjetiti

  • Na klima uređaju za provjeru datuma kada se mora ponovno servisirati / čistiti

  • U poslovnom prostoru za evidenciju radnika koji je bio na radnom mjestu i kada je počeo raditi / kada je otišao sa radnog mjesta

Podaci koje XP1301 Core NFC prikuplja sa beskontaktnih oznaka šalju se preko mobilne mreže na poslužitelja koji generira izvješće i obavijesti. Ta izvješća i obavijesti mogu se koristiti za optimizaciju učinkovitosti, dosljednost i kvalitetu usluge operacija. Podaci se mogu slati i na mobilni uređaj. Na zaslonu se onda prikaže poruka koja može podsjetiti radnika na sljedeću radnju koju treba poduzeti. Budući da se lokacije Sonima XP1301 Core NFC mogu pratiti, najbliži se radnik ili zaštitar može mobilizirati na mjesto gdje je potrebna hitna pozornost.

Sonim surađuje s vodećim tvrtkama i integratorima sustava specijaliziranih za NFC aplikacije za tvrtke koje se bave upravljanjem objektima, čišćenjem poslovnih prostora, tvrtkama specijaliziranim za medicinske usluge (bolnice, poliklinike, kućne posjete zdravstvenih djelatnika,...) i naravno zaštitarskim tvrtkama.

Programeri i integratori poslovnih NFC aplikacija mogu se javiti tvrtki MOVENS d.o.o. na mail info@movens.com.hr.

XP1301 CORE NFC podržava sljedeće NFC mogućnosti:

  • 13.56MHz NFC Forum oznake tipa 1 do tipa 4 (NXP Mifare / Sony Felica)

  • ISO 14443 / B, ISO 15693 i ISO 18092

  • Usluge pisanja i čitanja oznaka

  • Aplikacije: Java 2 Mobile Edition (J2ME) koristeći JSR257 API

  • NFC aplikacije mogu raditi u pozadini, čak i kada se ne prikazuju na zaslonu - i ako se ovjeri od strane Sonima, mogu biti konfigurirane za automatsko pokretanje kada se pali uređaj, eliminirajući potrebu da radnik sam u izborniku pali aplikaciju

  • Najduži vijek trajanja baterije za NFC korištenje od bilo kojeg drugog mobilnog telefona: do 5 dana kontinuiranog NFC poslovanja s 20 čitanja oznaka i ažuriranja sa servera na sat

  • Mogućnost čitanja oznaka sa udaljenosti od čak 4cm sa 99 postotnom pouzdanosti

Kao i svi Sonim telefoni, XP1301 Core NFC daleko nadilazi najteže standarde za robusnost i izdržljivost. Osim MIL-SPEC otpornosti, uređaj može bez straha od oštećenja biti bačen sa visine od 2 metra na beton, može biti i potopljen u vodu dva metra dubine do 60 minuta. Raditi će na temperaturama od -20 do +55 Celzijevih stupnjeva, a siguran je od loma i oštećenja ekrana zahvaljujući Corning ® Gorila ® Glass zaštiti.

Uz isključen NFC, XP1301 Core NFC ima najduže vrijeme razgovora: 20-24 sati. Ukoliko pak ne razgovarate toliko, mobitel će izdržati i do 800 sati na čekanju. Dizajniran za korištenje u nezahvalnim uvjetima, XP1301 Core NFC ima i tehnologiju za smanjenje buke u mikrofonu. Tu je i snažan 22 mm zvučnik zaštićen vodonepropusnom GORE ® zaštitom te široko raspoređene tipke za jednostavnu uporabu sa rukavicama.

Naprednu robusnost Sonim potkrjepljuje 3-godišnjim jamstvom koje obuhvaća i mehanička oštećenja te održavanjem uređaja bez naknade za vlasnika.

Cijena i dostupnost
Sonim XP1301 Core NFC će biti dostupna na globalnoj razini kroz Sonimove poslovne partnere i integratore sustava. U Hrvatsku stiže već u studenom, a moći će se kupiti preko generalnog zastupnika, tvrtke MOVENS d.o.o. po cijeni od 3.699 kn.

23.10.2011. 08:27:06
Novi komentar
nužno
nužno