Kultura
CLUBBING

Dubstep u Sirupu

objavljeno prije 14 godina

Ova klupska večer ove godine oživljavala je bassss & wobbly wobbly vibracije jednom mjesečno - četvrtkom u Sirupu! U ovom premijernom petku ugostiti će DJ-e vrlo odgovorne za… više »

24. 6. 2010.

Knjiga dana - Ana Bako: Jane Perkanova

objavljeno prije 14 godina

Pod pseudonimom Ane Bako, autor (ili autorica) u formi osebujnog intervjua donosi nevjerojatnu priču o sudbini glave junakinje Jane Perkanove. Jane Perkanova vanbračno je dijete pravoslavnog… više »

ZAPREŠIĆ

Veliko finale 3. zaprešićkog Demo festa

objavljeno prije 14 godina

Nakon dva polufinalna dana, u kojima je polovica od 20 bendova nažalost otpala, "3. Demo fest Zaprešić" privodi se kraju s velikom finalnom večeri koja će se održati na… više »

MOČVARA

Ovog se vikenda tulumari u Močvari

objavljeno prije 14 godina

Ove subote, 26. lipnja, povodom dolaska legendi San Francisco Bay Area thrash metal scene, ništa manje zaslužnih od momaka koji su napravili megaspektakl prošloga nam… više »

23. 6. 2010.

Knjiga dana - Edward J. Larson: Evolucija

objavljeno prije 14 godina

Dobitnik Pulitzerove nagrade za povijest 1998. za knjigu "Summer for the Gods: The Scopes Trail and America's Continuing Debate Over Science and Religion" Edward J. Larson u knjizi… više »

POVRATAK LEGENDE

John Lydon se vraća na scenu

objavljeno prije 14 godina

Lydon kaže da će bend iskoristiti novac zarađen na turneji za snimanje novog materijala. Pjevač priznaje da još uvijek nisu potpisali nikakav diskografski ugovor, no da ih to ne koči u… više »

REKORD

Priča o igračkama 3 obara rekorde!

objavljeno prije 14 godina

Woody i Buzz Lightyear na našim ekranima pojavili su se prije 15 godina, a sada je njihova nova animirana pustolovina ostvarila najbolji prvi vikend prikazivanja u lipnju u povijesti… više »

KONCERT + SLUŠAONA

Bijeli zeko u Močvari

objavljeno prije 14 godina

NIMBUS DEI (Zagreb) Nimbus Dei je projekt koji je počeo djelovati 2007. godine kao ansambl promjenjivog sastava (s jednim stalnim članom Tomislavom Babićem) sklon ad lib improvizaciji, na… više »

T-Mobile INmusic

Manje kiše, više dobre glazbe na prvom službenom danu INmusica

objavljeno prije 14 godina

Nakon odličnog nultog dana koji je unatoč kiši privukao gotovo 7000 ljudi, jučerašnji službeno prvi dan može se pohvaliti gotovo duplo većom posjećenošću, što je… više »

MSU

Novi rad na Medijskoj fasadi MSU-u

objavljeno prije 14 godina

Isprovociran urbicidom i deformacijom pejzaža koja se događa na području Dalmacije, Toni Meštrović napravio je rad koji, za razliku od dosadašnjih, na direktan način ukazuje na… više »

NOVO IME

You Say Party! We Say Die! mijenjaju ime nakon bubnjareve smrti

objavljeno prije 14 godina

Bend je rekao da će nastaviti dalje svirati, ali u novoj postavi i pod drugim imenom. „S poštovanjem prema Devonu i evoluciji života, danas objavljujemo da se više nećemo… više »

UNDERGROUND SESSIONS

Underground Sessions predstavlja Leeksa

objavljeno prije 14 godina

Leeks je osnivač dnb benda Overbears uz kolege Damira i Kulu s kojima radi dnb stvari vlastite produkcije. Član je i Collective Sounds ekipe s kojima je organizirao nekoliko manjih evenata u… više »

LIVE

Wilovanje u Ksetu 29. lipnja

objavljeno prije 14 godina

Wilovanje vas nakon duže stanke časti za niti malo lagano ljeto koja je pred vama i to sa 4 jaka benda kako bi svatko od vas našao nešto za sebe u spektru muzike koju vam inače… više »

FESTIVAL NOVOG KAZALIŠTA

Balada o Ricky i Ronnyju na Eurokazu

objavljeno prije 14 godina

Autori predstave „Balada o Ricky i Ronnyju" su Hans Peter Dahl i Anna Sophia Bonnem. Hans Peter Dahl prvi je put nastupio na Eurokazu 1991. kao član norveške grupe… više »

SOLO KARIJERA

Carl Barat definitivno odlazi iz The Libertinesa

objavljeno prije 14 godina

Mnogi fanovi su vjerojatno ostali razočarani tom viješću, jer su se nadali da je ponovno okupljena grupa The Libertines opet počela raditi za stalno, no ispostavilo se da su to bili… više »