Knjiga
Foto: Pexels
NAGRADE

Nagrade 'Višnja Machiedo' za 2019.

objavljeno prije 9 mjeseci i 26 dana

Književna nagrada 'Višnja Machiedo' Hrvatskoga P.E.N. centra za 2019., koja se dodjeljuje za najbolje književno-esejističko djelo nastalo na hrvatskom jeziku i u hrvatskoj produkciji,… više »

KNJIGA

Književne tribine u Močvari

objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan

Klub Močvara organizira književnu tribinu 'Rani radovi' u sklopu programa Književnost u Močvari u srijedu, 24. lipnja, od 20,30 sati, na terasi Močvare. Ciklus 'Rani radovi' većinom je… više »

NAJAVE

I prije FEKP-a - FEKP

objavljeno prije 10 mjeseci i 5 dana

Lipanj koji nam je devetnaest godina bio tako dobar, FEKP je u 2020. prisiljen zamijeniti listopadom, odužujući mu se ipak lijepom najavom - zagrebačkim jednodnevnm lipanjskim programom pod… više »

KNJIGE

Sve bio je je ritam - Boris Leiner

objavljeno prije 10 mjeseci i 9 dana

Nedavno je, bez ustezanja možemo reći, objavio zanimljivu knjigu sjećanja poznatog zagrebačkog glazbenika Borisa Leinera, Sve bio je je ritam. Ponajprije moram reći da sam knjigu prisjećanja… više »

PJESME

Pjesnikinja petkom: Poezija kao dijalog s Drugim

objavljeno prije 10 mjeseci i 15 dana

Prva gošća književnog susreta 'Pjesnikinja petkom ' 12. lipnja, u 19 sati, u Atelijeru Meštrović je pjesnikinja Mateja Jurčević. Nagrađena Goranom za mlade pjesnike za zbirku… više »

ZGODNO

Druženje s pjesnicima

objavljeno prije 11 mjeseci i 11 dana

Poezija to go je projekt poticanja čitanja poezije, namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Pokrenula ga je književnica Sonja Zubović iz ljubavi prema hrvatskom jeziku pod motom… više »

NESLAVNI POPIS

Kad netko kaže da je pročitao Tolstoja, moguće je da laže

objavljeno prije 11 mjeseci i 14 dana

Za ljubitelje knjiga novih naslova nikada dosta. S druge strane, za one koji nešto manje vole čitati karantena je vjerojatno bila razlog da se upuste u tu avanturu. Postoje i oni koji… više »

NAGRADE

Proglašeni dobitnici Nagrada Dana hrvatske knjige za 2020.

objavljeno prije 1 godinu

Dobitnicima Nagrada Dana hrvatske knjige za 2020., Judita, Davidias i Slavić proglašeni su pok. akademik Marko Samardžija, poljski profesor teorije književnosti i prevođenja Leszek… više »

NOĆ KNJIGE

Noć knjige u četvrtak 23. travnja uz brojne virtualne programe

objavljeno prije 1 godinu

 U organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Knjižnica grada Zagreba, Udruge za zaštitu prava… više »

NOVOSTI

Colleen Hoover i Verity - novi odmak slavne autorice

objavljeno prije 1 godinu

Colleen Hoover autorica je opusa koji je već osvojio srca hrvatskih knjigoljupki, no dovoljno je hrabra da zakorači i izvan svoje zone komfora i napiše - Verity. Evo što o… više »

SJAJNO!

Pokrenuta je "Mala dramska biblioteka" Teatra &TD

objavljeno prije 1 godinu

Unatoč krizi izazvanoj epidemijom (pandemijom) i nedavnom potresu koji je pogodio Zagreb, objavljena je knjiga Branka Ružića Donor i druge drame iz novopokrenute Male dramske biblioteke… više »

NOĆ KNJIGE

Noć knjige 2020. uz brojne virtualne programe i s porukom S knjigom nisi izoliran

objavljeno prije 1 godinu

 U organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Knjižnica grada Zagreba, Udruge za zaštitu prava… više »

SJAJNO!

Besplatne elektroničke knjige objavile šest zbirki poezije

objavljeno prije 1 godinu

Uz poruku "Ostanite doma i čitajte poeziju" projekt Besplatne elektroničke knjige je objavio šest zbirki suvremenih hrvatskih pjesnikinja, od mladih Goranovki do dobitnica Goranovog… više »

ODGODA

SFeraKon se odgađa za listopad

objavljeno prije 1 godinu

SFeraKon, konvencija ljubitelja znanstvene fantastike koja se obično održava u Zagrebu potkraj travnja ili početkom svibnja, ove se godine odgađa za jesen zbog aktualne situacije s pandemijom… više »

NAJAVE

SFera preporučuje: hrvatski SF online

objavljeno prije 1 godinu

Društvo SFera se pridružilo akciji dostupnosti kulturnih sadržaja u vrijeme izolacije te će, u suradnji s autorima, objaviti besplatne e-knjige SF tematike! Trenutno su na… više »