Knjiga nema prethodne stranice
SUBSCENA

Večer urbane poezije - vol. 2

objavljeno prije 18 dana i 11 sati

Još jedna večer poezije sprema se, budite svoji i izrazite što vam je na duši, dok se svijet oko nas ruši, nećemo dati da nas to ometa. Na programu su osim… više »

KNJIGE

Elle Kennedy - Povratak, knjiga koju trebate pročitati

objavljeno prije 21 dan i 13 sati

Elle Kennedy poharala je svjetske i hrvatske top liste naboljih naslova serijalima Briar U i Off-Campus, a sada nam je stigla poslastica - peti dio serijala Off-Campus, neočekivanog i… više »

POEZIJA

Najnovije Poezija to go Druženje s pjesnicima

objavljeno prije 25 dana i 15 sati

Poezija to go je projekt poticanja čitanja poezije, namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Pokrenula ga je književnica Sonja Zubović iz ljubavi prema hrvatskom jeziku pod motom… više »

OSVRT

Miljenko Jergović - Trojica za Kartal

objavljeno prije 26 dana i 15 sati

Nedavno je novo pokrenuti nakladnik iz Zagreba Bodoni, objavio nekoliko novih naslova u vrlo privlačnoj opremi. Jedna od njih je i šesta po redu knjiga priča suvremenog književnika… više »

OSVRT

Osvrt na knjigu Mačka iznutra Williama S. Burroughsa

objavljeno prije 27 dana i 15 sati

Nedavno se pojavio novi nakladnik Bodoni s novim vrlo zgodno opremljenim knjigama, s dodatnim ovitkom, u vrlo prihvatljivom formatu, na dvjestotinjak stranica koje ćemo lako i brzo pročitati.… više »

NAGRADE

Nagrade dana hrvatske knjige

objavljeno prije 1 mjesec

Knjiga je objavljena u latinskom izvorniku i hrvatskom prijevodu Zrinke Blažević, a nagradu je u petak u DHK primio Bojan Marotti koji je redigirao hrvatski prijevod knjige. Nagradu… više »

ČITANJE

Zagreb čita queer

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Udruga Domino povodom 20. obljetnice Queer Zagreba ostvaruje brojne institucionalne suradnje. Knjižnice grada Zagreba, u okviru projeta LeQtira, tijekom travnja i svibnja, predstavljaju… više »

KNJIGE

Roman Pavić - Pozdrav iz Staljingrada

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Nedavno je objavljen obimni roman liječnika Romana Pavića na 640 stranica velikog formata (toliko nemaju ukupno objavljeno za cijeloga života ni mnogi uvaženi autori) Pozdrav iz Staljingrada,… više »

NAGRADE

Prvo izdanje Nagrade Goncourt u Hrvatskoj

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Nagrada Goncourt najstarija je i najprestižnija književna nagrada u Francuskoj i na francuskom govornom području. Od 1998. zemlje koje to žele također mogu organizirati svoj vlastiti Izbor te… više »

NOĆ KNJIGE

11. Noć knjige od 22. do 25. travnja u 250 gradova

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Organizatori Noći knjige su Zajednica nakladnika i knjižara, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, portal Moderna vremena, udruga Knjižni blok, udruga… više »

KNJIGE

15. Festival dječje knjige Uberi priču

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

U utorak, 5. travnja 2022. u 10:30 sati počinje 15. Festival dječje knjige sa manifestacijom Uberi priču!. Ove godine u suradnji sa trešnjevačkim školama i vrtićima… više »

ČINITE DOBRO

Kreću interaktivne pričaonice za Ukrajince

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Odjel za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica organizira ciklus pričaonica za izbjeglice iz Ukrajine. Program će voditi magistra ukrajinskog jezika i književnosti Marinka Ulaga u suradnji s… više »

KNJIGE

Knjiga o sokolarstvu Vitolda Košira

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Nedavno je objavljena monografija o sokolarstvu autora Vitolda Košira, poznatog sokolara, akademskog kipara i akademskog glazbenika. Gospodine Košir, vi ste autor… više »

POEZIJA

Večer urbane poezije u Medici

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Sprema nam se još jedno druženje! Tko god želi podijeliti emocije, dušu, energiju i stati pred mikrofon, reći što mu je na duši neka dođe u toplo okruženje u kojem… više »

SLIKOVNICA

Superjunakinja Straška u borbi za bolji svijet!

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

Nakon prve slikovnice, u kojoj nas je Straška suočila s važnim, ali i pomalo teškim pitanjima, Straškine avanture nastavljamo pratiti kroz slikovnicu "Straška… više »