Knjiga nema prethodne stranice
NOVOSTI

Književnica Vlatka Planina objavila je novu zbirku poezije Sekvoja i druge pjesme

objavljeno prije 5 dana i 10 sati

Peta po redu zbirka poezije ujedno je i jubilarno deseto književno djelo u njezinom književnom opusu koji, osim pet zbirki poezije, od čega jedne na engleskom jeziku, broji i… više »

ODAZOVITE SE

Poklonite knjigu na Međunarodni dan darivanja knjigom

objavljeno prije 13 dana i 7 sati

Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece i odraslih. Cilj je Međunarodnoga dana… više »

BRAVO

Festival svjetske književnosti u utrci za titulu najboljeg festivala svijeta

objavljeno prije 15 dana i 10 sati

Londonski sajam knjiga objavio je popis kandidata u užem izboru za prestižnu međunarodnu nagradu za izvrsnost International Excellence Award 2020., a među rekordnih 29 uvrštenih… više »

NAJAVE

Književnost u Močvari organizira ciklus tribina 'Rani radovi'

objavljeno prije 19 dana i 7 sati

Program Književnost u Močvari organizira ciklus tribina 'Rani radovi' kojima se želi promovirati mlađe autore i autorice u prostorima Kluba Močvara u ponedjeljak, 10. veljače, s početkom u… više »

SJAJNO!

Besplatne elektroničke knjige prešle 3 milijuna korisnika

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Projekt Besplatne elektroničke knjige BEK premašio je krajem prošle godine tri milijuna korisnika, izvijestilo je Društvo za promicanje književnosti na novim medijima,… više »

2019.

Književnost u 2019.

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Relativna stabilnost knjižarske mreže, kontinuitet literarne proizvodnje i nastavljeno intenziviranje aktivnosti promidžbi domaćih i stranih autora na festivalima i promocijama ključne su… više »

JOLABOKAFLOD

Božićna poplava knjiga na Islandu

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Na Islandu, u zemlji saga, nema Božića bez poplave knjiga pod jelkom. Doslovno. "Jolabokaflod", ili božićna poplava knjiga, voljena je islandska tradicija od kraja Drugog svjetskog… više »

LUDO ;)

Prva priča za laku noć prevedena na klingonski

objavljeno prije 2 mjeseca i 18 dana

Nakon prijevoda Malog princa, stručnjak za jezike iz Zvjezdanih staza Lieven L. Litaer sada je preveo poznatu njemačku priču za laku noć na klingonski. Knjiga "Lijepo spavaj, mali vuče"… više »

SAJMOVI

Otvoren obljetnički 25. Sa(n)jam knjige u Istri

objavljeno prije 2 mjeseca i 23 dana

Svečanom ceremonijom, uz velikog pisca Grada Dragana Velikića i nastupom pulske glazbenice Tamare Obrovac, danas u podne otvoreno je obljetničko izdanje 25. Sa(n)jam knjige u Istri. U… više »

SA(N)JAM KNJIGE

25. Sa(n)jam knjige u Istri otvara pisac Dragan Velikić i glazbenica Tamara Obrovac

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

25. Sa(n)jam knjige u Istri svoje obljetničko izdanje otvara, kako je i planirano, u četvrtak, 5. prosinca 2019. u 12 sati u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Gotovo tristo domaćih i… više »

SJAJNO!

Naklada Neptun otvorila novi webshop

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

Naklada Neptun, najromantičnija nakladnička kuća u Hrvatskoj obilježila je svoj peti nastup na Interliberu na najbolji mogući način - otvaranjem novog webshopa. Profesionalno napravljenim… više »

NAGRADE

Nagrada Janko Polić Kamov otišla Borivoju Radakoviću

objavljeno prije 3 mjeseca i 6 dana

Dobitnikom Nagrade Janko Polić Kamov 2019., koju Hrvatsko društvo pisaca (HDP) dodjeljuje za najbolje književno djelo napisano na hrvatskom jeziku, proglašen je u Zagrebu… više »

KNJIGE

Novi hit Colleen Hoover - 9. studenoga

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Colleen Hoover autorica je za čije se noviteti može mirno reći da se očekuju s nestrpljenjem, a za ovogodišnji Interliber njen hrvatski izdavač Naklada Neptun pripremila je pravu… više »

SA(N)JAM KNJIGE

U Puli svečano otvorena izložba Gradovi u tijeku

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

U utorak, 5. studenog u 20 sati u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre - Museo storico e navale dell'Istria, Sa(n)jam knjige u Istri je svečanim otvorenjem izložbe Gradovi u tijeku predstavio… više »

INICIJATIVE

Dublinci žele posmrtne ostatke Jamesa Joycea

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Skupina Dublinaca pokreće akciju vraćanja posmrtnih ostataka slavnoga pisca Jamesa Joycea, pokopanog u Zuerichu, daleko od irske prijestolnice koju je slavio u svojim djelima. U ponedjeljak… više »