Knjiga nema prethodne stranice
NAJAVE

Denis Giljević u KCM-u

objavljeno prije 8 dana i 17 sati

S radošću, bez skrivenih namjera i niskih pobuda, javljam vam kako će čudnovati klaunaš Denis Giljević 2. lipnja u 18 sati u pogon pustiti "Večeras sam vaš(ar)", pomalo… više »

TUŽNO

Knjižnice na pola radnog vremena... jer nemaju ljude

objavljeno prije 9 dana i 10 sati

Knjižnice Grada Zagreba morale su, vjerojatno jako tužne, objaviti da jednostavno nemaju dovoljno ljudi... "Zbog trenutnog nedostatka stručnog osoblja, morali smo uspostaviti privremenu novu… više »

OSVRT

Jelena Miholjević - Taj glas

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Zagrebački nakladnik Petrine knjige nedavno je objavio prvu, opsežnu zbirku poezije Taj glas, pjesnikinje i glumice Jelene Miholjević, urednik je Zoran Maljković, u lijepoj, pristojnoj… više »

OSVRT

Javier Cercas - Salaminski vojnici

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Nedavno je nakladnik Bodoni, u svoj sjajnoj biblioteci knjiga privlačnog manjeg formata i savršene opreme objavio roman španjolskog pisca Javiera Cercasa Salaminski vojnici, u… više »

FESTIVALI

Zagreb Book Festival od 22. do 26. svibnja

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Temu promjena organizatori su odabrali polazeći od pitanja koliko nam se, pogledamo li nekoliko godina unatrag, promijenio život te jesu li pandemija, potresi, rat, inflacija i… više »

COOL

Hrvatski zvukopis postavljen je u Parizu

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Hrvatski zvukopis prvo je postavljen u javnom prostoru grada Zagreba 2019.godine, zatim u Splitu te u urbanim sredinama srednjodalmatinskih otoka. U 2022. ova mobilna aplikacija aktivirana je… više »

EH, DA...

Hrvati sve manje čitaju

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Istraživanje je pokazalo da je najmanje jednu knjigu u posljednjih godinu dana pročitalo 40 posto ispitanika, a usporedbom rezultata dobivenih prošle godine, uočeno je da se čitanost… više »

NAJAVE

Noć knjige od 21. do 23. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Svečano otvorenje Noći knjige održat će se 21. travnja u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a tema manifestacije "Sanjaju li roboti električne knjige"… više »

FESTIVALI

16. Festival dječje knjige

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Centar za kulturu Trešnjevka šesnaestu godinu zaredom organizira Festival dječje knjige u trajanju od 18. travnja do 20. svibnja 2023. Festival počinje u utorak, 18.… više »

KNJIGE

Sabine Wery von Limont - TAJNI ŽIVOT DUŠE

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Nedavno je zagrebački nakladnik Petrine knjige objavio zanimljivu mnogim radoznalim čitateljima u Biblioteci Psyche, Sabine Wery von Limont (uz Jarku Kubsovu) Tajni život duše, u… više »

KNJIGE

Jay W. Richards - JEDI POSTI SLAVI

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Nedavno je objavljeno zanimljivo djelo Jay W. Richardsa JEDI POSTI SLAVI, u prijevodu s engleskog Anđelka Bošnjaka, na 334 stranice u nenametljivoj opremi. Riječ je o knjizi koja će… više »

KNJIGE

Prvi naslov Elene Armas

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

U vrućem New Yorku Catalina Martín očajava u potrazi za pratnjom na sestrino vjenčanje. Naročito nakon što se njezina mala, bezazlena laž o američkom dečku izmakne kontroli. Jer… više »

GORANOVO PROLJEĆE

Proglašeni laureati 60. Goranovog proljeća

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Žiri u sastavu Dorta Jagić, Miroslav Mićanović i Branislav Oblučar jednoglasno je donio odluku da se nagrada Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu objavljenu u dvogodišnjem… više »

ZAPAMTITE :)

Colleen Hoover - jedna od najpopularnijih autorica na svijetu

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

Colleen Hoover je jedna od najpopularnijih i najuspješnijih američkih spisateljica suvremenog žanra. Rođena je 1979. godine u Teksasu, a svojim književnim radom osvojila je brojne… više »

OSVRT

Willem Frederik Hermans - NEMA VIŠE SNA

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

U popularnoj biblioteci Ambrozija istaknutog hrvatskog nakladnika VBZ-a nedavno je objavljen novi roman Willema Frederika Hermansa NEMA VIŠE SNA, u prijevodu s nizozemskog Davorina… više »