Knjiga nema prethodne stranice
NOĆ KNJIGE

Noć knjige u petak, 23. travnja

objavljeno prije 1 dan i 10 sati

U petak 23. travnja u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige te u sklopu Godine čitanja održava se deseta Noć knjige, najmasovnije kulturno događanje u… više »

KNJIGA

14. Festival dječje knjige i manifestacija 'Uberi priču!'

objavljeno prije 2 dana i 7 sati

U ponedjeljak, 26. travnja, u 10,30 sati, počinje 14. Festival dječje knjige sa manifestacijom 'Uberi priču!'. Premda su festival i manifestacija izvorno zamišljeni tako da budu… više »

POZIV

Poziv za Festival suvremenog plesa i novog cirkusa

objavljeno prije 2 dana i 9 sati

Pozivaju se umjetnice/i i umjetnički kolektivi iz Hrvatske koji djeluju na području suvremenog plesa da prijave predstave na otvoreni poziv za sudjelovanje u programu Festivala suvremenog… više »

TREŠNJEVKA

Book corner u Milčecovom parku

objavljeno prije 5 dana i 5 sati

U petak, 23. travnja 2021. s početkom u 18 sati u Parku Zvonimira Milčeca (Trešnjevački trg 1, Zagreb) pozivamo sve ljubitelje čitanja i knjige da se pridruže akciji "Trešnjevka… više »

RUGANTINO

U traganju za izgubljenom poezijom - večer pjesnikinja

objavljeno prije 12 dana i 8 sati

Prvu večer poetsko-glazbenog ciklusa "U traganju za izgubljenom poezijom" u novouređenom Teatru Rugantino, Ciklusa koji će se moći gledati na platformama Facebook i YouTube (Teatar… više »

KNJIGE

Jubilarna Noć knjige 23. travnja

objavljeno prije 13 dana i 8 sati

Noć knjige pokrenuta je prije deset godina s ciljem poticanja kulture čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te davanja poticaja razgovoru o statusu i važnosti… više »

NAGRADE

Objavljeni dobitnici nagrada 'Iso Velikanović' i 'Marin Držić' za 2020. godinu

objavljeno prije 28 dana i 4 sata

Ugledni profesor talijanskog jezika i književnosti, romanist, pjesnik, esejist i prevoditelj Mladen Machiedo dobitnik je nagrade „Iso Velikanović" za životno djelo. Za najbolji prijevod… više »

PROLJEĆE

58. Goranovo proljeće - laureati

objavljeno prije 1 mjesec

Na 58. Goranovom proljeću u Lukovdolu u nedjelju je "Nagrada Ivan Goran Kovačić" za najbolju pjesničku knjigu dodijeljena Evelini Rudan za „Smiljko i ja si mahnemo (balada na mahove)" u… više »

POEZIJA

„Poetski tren” – suvremena hrvatska poezija koja se sluša i gleda

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

U „Godini čitanja u Hrvatskoj" te uz današnji „Svjetski dan poezije" vrijedi istaknuti projekte koji potiču čitanje i promoviraju poeziju. Jedan od njih je pjesnička… više »

KNJIGE

Vjetrogonja Babukić i njegovo doba Miljenka Jergovića

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Miljenko Jergović bez ikakve je dvojbe jedan od najpopularnijih suvremenih domaćih pisaca ali i vrlo čitan. Njegovi se novi naslovi očekuju i dočekuju raširenih ruku kod mnogih… više »

CEKATE

Čitateljski klub "Čitamo Trešnjevku"

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Centar za kulturu Trešnjevka osniva besplatan Čitateljski klub Čitajmo Trešnjevku koji počinje u četvrtak, 25. ožujka 2021. u 17 sati. Voditeljica, urednica… više »

KNJIGE

Manastir - Zahar Prilepin

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Nedavno je objavljen roman Zahara Prilepina "Manastir", u prijevodu Ive Alebića s ruskoga jezika, u Biblioteci 100 slavenskih romana (Međunarodna zaklada Forum slavenskih kultura sa… više »

Požurite! / Pixabay

Frederic Gros: Filozofija hodanja

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Jedan zagrebački nakladnik nedavno je u svojoj biblioteci Ambrozija objavio knjigu Frederica Grosa Filozofija hodanja, u prijevodu M. Brabec i V.Mirković-Blažević s francuskoga, u… više »

NOVOSTI

Interliber na Zagrebačkom velesajmu otkazan za jesen

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Zagrebački velesajam navodi da je odluka donesena u dogovoru s predstavnicima Zajednice nakladnika i knjižara (ZNK), uvažavajući mjere Vlade Republike Hrvatske kojima je održavanje sajmova… više »

HUMANITARNO

Književna humanitarna akcija Domina i Solidarne

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Udruga Domino i zaklada Solidarna osmislile su humanitarnu književnu akciju kako bi i nakon Valentinova, sve do nadolazećeg Dana žena, nastavili širiti ljubav, odgovornost i… više »