Knjiga nema prethodne stranice
OSVRT

Virginia Woolf: Dnevnik spisateljice

objavljeno prije 3 dana i 5 sati

Nedavno je zagrebački nakladnik Bodoni objavio dnevničke zapise Virginije Woolf, književnice, kritičarke, DNEVNIK SPISATELJICE (Djelići bivanja iz dnevnika Virginije Woolf), u prijevodu s… više »

OSVRT

Vuk Perišić: Pojedinac i povijest/ Građanin Daniel Ivin

objavljeno prije 22 dana i 6 sati

Nedavno je zagrebački nakladnik Fraktura (sunakladnik je SNV) objavilu opsežnu knjiga Vuka Perišića Pojedinac i povijest / Građanin Daniel Ivin, na 680 stranica uz niz ilustracija.… više »

NOVE KNJIGE

Deepti Kapoor: Doba poroka

objavljeno prije 24 dana i 4 sata

Moram priznati, iznenadila me je knjiga Deepti Kapoora Doba poroka, u nakladi zagrebačke Frakture, na preko 500 stranica, u mekom uvezu i u prijevodu s engleskog Dijane Štambak. Ne… više »

KNJIGE

Daniela Krien: Ljubav i druge opasnosti

objavljeno prije 29 dana i 6 sati

Nakladnička kuća Fraktura ne samo da se ističe izvrsnim odabirom prezentiranih naslova, već je i svaki od njih objavljen u osebujnoj, jedinstvenoj opremi. Naime, svaki naslov obilježen je… više »

NAJAVE

Dođite na radionice poezije

objavljeno prije 1 mjesec

Pjesnikinje Aneta Vladimirov i Betina Ilić Grički vode vas na dvomjesečno putovanje kroz eksperimentalnu poeziju u autorski osmišljenim radicama i vježbama čije će putovanje… više »

KNJIGE

Ivica Prtenjača: A l b e r t

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Nedavno je objavljen novi roman suvremenog hrvatskog književnika Ivice Prtenjače A l b e r t , na 170 stranica u finom, tvrdo ukoričenom izdanju. Zanimljiv je stav današnjih… više »

OSVRT

Primo Levi: Prirodopisi

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Zagrebački nakladnik Bodoni, nedavno je u svojoj zanimljivoj biblioteci, u pomalo retro, finom izdanju objavio zbirku pripovijedaka, objavljenu prvi put 1966., Prima Levija Prirodopisi, u… više »

KNJIGE

Zbigniew Herbert: Naklon moje sjenke

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Nedavno su objavljene izabrane pjesme čuvenog poljskog pjesnika Zbigniewa Herberta Naklon moje sjenke u prijevodu s poljskog Đurđice Čilić. Listajući i čitajući njegove stihove, postajem sve… više »

IVICA IVANIŠEVIĆ

Otmica Razreda za književnost

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Nedavno je objavio roman suvremenog hrvatskog pisca iz Splita, Ivice Ivaniševića, Otmica Razreda za književnost, u finoj, elegantnoj opremi, u tvrdom uvezu na 190 stranica . U… više »

KNJIGE

Braco Dimitrijević – Louvre je moj atelje, ulica moj muzej

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Nedavno je Fraktura objavila autobiografiju Brace Dimitrijevića, Louvre je moj atelje, ulica moj muzej, na gotovo tisuću i sto stranica, uz obilje ilustracija i nebrojeno mnoštvo… više »

NAJAVE

Subscena predstavlja: Večer urbane poezije

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Evo raja draga, advent nam je prošao, uspjeli smo se i naveseliti i podružiti, i umoriti i istrošiti, i u to ime i Open Mic tima vam želim puno ljubavi i nalaženja mira i… više »

VEČER

Dramsko-književnu večer u Booksi

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Priče iz zbirke Romanipe - iz sjene na svjetlo stižu u Booksu. Na čitanju će se kao naratorice priča pridružiti Barbara Vicković i Mirta Zečević, članice glumačkog… više »

KNJIGE

Drugo ime nobelovca Jona Fossea

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

Nedavno je  objavljena knjiga norveškog književnika i nobelovca za ovu godinu, Jona Fossea Drugo ime, Septologija I-II, u prijevodu s norveškog Muniba Delalića u Biblioteci… više »

KNJIGE

Snježana Banović: Kronika sretnih trenutaka – Odlomci iz ludih osamdesetih

objavljeno prije 3 mjeseca i 12 dana

Nedavno je objavljena knjiga Snježane Banović Kronika sretnih trenutaka-Odlomci iz ludih osamdesetih, na tristonjak stranica, koje se jako brzo pročitaju. Poznata, istaknuta osoba,… više »

OSVRT

Magdalena Blažević: Sezona berbe

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Nedavno je zagrebačka Fraktura objavila novi roman suvremene bosanskohercegovačke spisateljice Magdalene Blažević Sezona berbe u finoj, elegantnoj opremi, na 150 stranica, što je za… više »