Knjiga nema prethodne stranice
WOW!

Besplatne elektroničke knjige - preko dva milijuna čitatelja

objavljeno prije 3 sata i 45 minuta

U prosincu 2015. bio je registriran milijunti čitatelj, a novi rekord ostvaren je samo još četiri godine i sedam mjeseci nakon toga, priopćeno je. Od 250 naslova, njih 115 potpisuju… više »

FRIC

Raspisan natječaj za četvrtu književnu nagradu Fric

objavljeno prije 2 dana i 9 sati

Tjednik Express raspisao je Natječaj za književnu nagradu Fric za najbolju knjigu fikcijske proze 2019./20., 75 tisuća kuna vrijedno priznanje koje je ime dobilo po nadimku Miroslava Krleže.… više »

WOW!

Michelinov vodič iz 1900. prodan za 26.500 eura

objavljeno prije 14 dana i 5 sati

U petak poslijepodne u Clermont-Ferrandu, u središnjoj Francuskoj, taj vodič je prodan za 26.500 eura jednom francuskom chefu, koji je sa svim troškovima akviziciju platio… više »

KNJIGA

Lit link festival 2020 u Zagrebu i Rijeci

objavljeno prije 26 dana i 6 sati

Ljetni događaji Književne karike ili Lit link festivala 2020 održavat će se 16. srpnja u Zagrebu te dan kasnije, 17. srpnja, u Rijeci, najavljeno je iz HDP-a. Uz hrvatske sudionike, gosti… više »

BOOKSA

Zadnji tjedan u Martićevoj

objavljeno prije 26 dana i 11 sati

Ovaj, zadnji tjedan Bookse u parku, publiku u Martićevoj 14D očekuje jednako bogat program: u utorak u 19.30h počinje tribina Odvalimo se poezijom, koja je ovoga puta posvećena… više »

KULTURA

6. festival Prvi prozak na vrh jezika

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Ovogodišnji Festival književnosti Prvi prozak na vrh jezika, koji okuplja mlade a već nagrađene autore, održat će se od 8. do 10. srpnja. U parku ispred Bookse tijekom tri dana… više »

Foto: Pexels
NAGRADE

Nagrade 'Višnja Machiedo' za 2019.

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Književna nagrada 'Višnja Machiedo' Hrvatskoga P.E.N. centra za 2019., koja se dodjeljuje za najbolje književno-esejističko djelo nastalo na hrvatskom jeziku i u hrvatskoj produkciji,… više »

KNJIGA

Književne tribine u Močvari

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Klub Močvara organizira književnu tribinu 'Rani radovi' u sklopu programa Književnost u Močvari u srijedu, 24. lipnja, od 20,30 sati, na terasi Močvare. Ciklus 'Rani radovi' većinom je… više »

NAJAVE

I prije FEKP-a - FEKP

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Lipanj koji nam je devetnaest godina bio tako dobar, FEKP je u 2020. prisiljen zamijeniti listopadom, odužujući mu se ipak lijepom najavom - zagrebačkim jednodnevnm lipanjskim programom pod… više »

KNJIGE

Sve bio je je ritam - Boris Leiner

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Nedavno je, bez ustezanja možemo reći, objavio zanimljivu knjigu sjećanja poznatog zagrebačkog glazbenika Borisa Leinera, Sve bio je je ritam. Ponajprije moram reći da sam knjigu prisjećanja… više »

PJESME

Pjesnikinja petkom: Poezija kao dijalog s Drugim

objavljeno prije 2 mjeseca

Prva gošća književnog susreta 'Pjesnikinja petkom ' 12. lipnja, u 19 sati, u Atelijeru Meštrović je pjesnikinja Mateja Jurčević. Nagrađena Goranom za mlade pjesnike za zbirku… više »

ZGODNO

Druženje s pjesnicima

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

Poezija to go je projekt poticanja čitanja poezije, namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Pokrenula ga je književnica Sonja Zubović iz ljubavi prema hrvatskom jeziku pod motom… više »

NESLAVNI POPIS

Kad netko kaže da je pročitao Tolstoja, moguće je da laže

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Za ljubitelje knjiga novih naslova nikada dosta. S druge strane, za one koji nešto manje vole čitati karantena je vjerojatno bila razlog da se upuste u tu avanturu. Postoje i oni koji… više »

NAGRADE

Proglašeni dobitnici Nagrada Dana hrvatske knjige za 2020.

objavljeno prije 3 mjeseca i 20 dana

Dobitnicima Nagrada Dana hrvatske knjige za 2020., Judita, Davidias i Slavić proglašeni su pok. akademik Marko Samardžija, poljski profesor teorije književnosti i prevođenja Leszek… više »

NOĆ KNJIGE

Noć knjige u četvrtak 23. travnja uz brojne virtualne programe

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

 U organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Knjižnica grada Zagreba, Udruge za zaštitu prava… više »