Knjiga
ODLIČAN!

Naklada Neptun ima dvije nove vruće knjige i sjajne blagdanske popuste

objavljeno prije 5 mjeseci i 5 dana

Sabrina Jeffries: Skandal u školi za mlade dame Završna knjiga iz serije Škola za nasljednice u kojoj se  ćemo konačno saznati identitet tajanstvenog "Rođaka… više »

NAGRADE

Finalisti Nagrade Janko Polić Kamov

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Prosudbeno povjerenstvo Nagrade Janko Polić Kamov odabrao je pet finalista Nagrade koja se dodjeljuje za najbolje književno djelo napisano na hrvatskom jeziku, izvijestilo je Hrvatsko… više »

NARAVNO

Riječ godine je - lockdown

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Engleski naziv 'lockdown' tvoren je od sastavnica 'lock' - 'zaključati' i 'down'- 'dolje'. Engleska riječ 'lockdown' znači 'zatvaranje, zaključavanje, blokada, izolacija'. U… više »

KNJIGE

Smisao egzistencije: 60 godina Sartrea na Petku

objavljeno prije 5 mjeseci i 13 dana

Treća ovogodišnja tribina Književnog petka će se održati u petak, 6. studenog, u 20 sati, u Gradskoj knjižnici, Starčevićev trg 6, na temu: 'Smisao egzistencije: 60 godina Sartrea na… više »

KNJIGA

Sa(n)jam knjige u Istri objavio finaliste nagrade “Libar za vajk”

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

Stručno povjerenstvo koje čine eminentni knjižari Dražen Dabić, Kata Njavro i Vlatka Balinčić odabralo je petnaest naslova iz cjelokupne knjižne produkcije nastale u Hrvatskoj u razdoblju od… više »

ROMANI

Skandal u školi za mlade dame - Sabrina Jeffries

objavljeno prije 5 mjeseci i 19 dana

Skandal u školi za mlade dame novi je bestseller poznate autorice romantičnih romana Sabrine Jeffries u izdanju Naklade Neptun.  Otkako je Naklada Neptun pred četiri… više »

KNJIGE

Otkrijte sve o Književnom petku kroz retrospektivni kviz

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

Najstarija književna tribina u Zagrebu, Književni petak, u ovoj godini slavi 65. godina kontinuiranog održavanja. Tim povodom organiziran je online kviz 'Za dobra stara vremena -… više »

KNJIGA

Iza ugla ogledala Branislava Glumca

objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana

Branislav Glumac odavno je prisutan u književnosti, od prvih izdanja Zagrepčanke u vlastitoj nakladi ( koja je doista u ono doba uzvitlala dosta prašine) pa do niza raznolikih knjiga u… više »

KNJIGA

Majka distorzija, debitantski roman domaće autorice

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

"Majka distorzija" debitantski je roman autorice Vlatke Basioli koji vas neće ostaviti ravnodušnima. Govori o rokerici Kristini i njenom životnom putu do glazbenog… više »

WOW!

Shakespearove drame prodane za skoro 10 milijuna dolara

objavljeno prije 6 mjeseci

Riječ je o jednom od šest poznatih primjeraka prve zbirke svih 36 Shakespearovih drama, a prije prodaje joj je vrijednost procijenjena na između 4 i 6 milijuna dolara. Identitet novog… više »

KNJIGE

Sa(n)jam knjige Istri od 5. do 13. prosinca

objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana

Sa(n)jam knjige u Istri održat će se u Puli od 5. do 13. prosinca pod sloganom 'Sajam je u Srcima'. Središnje mjesto okupljanja ljubitelja književnosti te prostor razgovora i… više »

VIRTUALNO

Festival europske kratke priče zatvorio Hanif Kureishi

objavljeno prije 6 mjeseci i 8 dana

Susret s autorom, koji se svojoj hrvatskoj publici u Kinoteci i pred ekranima računala pridružio online putem Zooma iz svojeg doma u Londonu, vodio je njegov prevoditelj na hrvatski,… više »

KNJIGA

Mjesec hrvatske knjige od 15. listopada do 15. studenog

objavljeno prije 6 mjeseci i 10 dana

Usprkos epidemiji najavljeno je gotovo 1700 programa tijekom Mjeseca hrvatske knjige, koji se održava pod motom "Razlistaj se!", napomenula je zamjenica koordinatorice projekta i dodala kako… više »

POEZIJA

Tribina Poezija to go druženje s pjesnicima

objavljeno prije 6 mjeseci i 11 dana

Poezija to go je projekt poticanja čitanja poezije namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Pokrenula ga je književnica Sonja Zubović iz ljubavi prema hrvatskom jeziku, pod motom… više »

KNJIGA

Vladimir Visocki: Moj cilj – Horizont

objavljeno prije 6 mjeseci i 15 dana

Nedavni nakladnička kuća objavila izbor pjesama Vladimira Visockog ( 1938- 1980), pjevača, pjesnika, kazališnog i filmskog glumca "Moj cilj - Horizont" u izboru pjesništva… više »