Knjiga
KNJIGA

Mjesec hrvatske knjige od 15. listopada do 15. studenog

objavljeno prije 6 mjeseci i 14 dana

Usprkos epidemiji najavljeno je gotovo 1700 programa tijekom Mjeseca hrvatske knjige, koji se održava pod motom "Razlistaj se!", napomenula je zamjenica koordinatorice projekta i dodala kako… više »

POEZIJA

Tribina Poezija to go druženje s pjesnicima

objavljeno prije 6 mjeseci i 15 dana

Poezija to go je projekt poticanja čitanja poezije namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Pokrenula ga je književnica Sonja Zubović iz ljubavi prema hrvatskom jeziku, pod motom… više »

KNJIGA

Vladimir Visocki: Moj cilj – Horizont

objavljeno prije 6 mjeseci i 19 dana

Nedavni nakladnička kuća objavila izbor pjesama Vladimira Visockog ( 1938- 1980), pjevača, pjesnika, kazališnog i filmskog glumca "Moj cilj - Horizont" u izboru pjesništva… više »

NAGRADE

Objavljeni dobitnici Nagrade "Iso Velikanović" za 2019. godinu

objavljeno prije 6 mjeseci i 24 dana

Odbor je djelovao u sljedećem sastavu: Dinko Telećan, predsjednik, Dubravka Sesar, Vjera Balen-Heidl, Sead Muhamedagić, Lea Kovacs i Marko Kovačić, dok se Tatjana Tarbuk, budući da je njezin… više »

NOVOSTI

Michael Martens o Ivi Andriću

objavljeno prije 7 mjeseci i 2 dana

Objavila je biografiju jedinog jugoslavenskog nobelovca Ive Andrića, Michaela Martensa „ Vatra u vatri „(Ivo Andrić-Jedan europski život), na preko četristo stranica i u… više »

FESTIVALI

11. festival Zagreb, grad poezije

objavljeno prije 7 mjeseci i 7 dana

Kao što sam naziv kaže, ovogodišnji festival u znaku je Vlade Gotovca, velikog pjesnika, esejista, filozofa, kritičara, nenadmašnog govornika i lirskog političara. Vlado… više »

CEKATE

Predstavljanje knjige "Čaj od ruže" Karle Kuzle

objavljeno prije 7 mjeseci i 9 dana

U petak, 18. rujna 2020. s početkom u 17 sati u Centru za kulturu Trešnjevka bit će predstavljena knjiga "Čaj od ruže" autorice Karle Kuzle.  Ova knjiga problematizira životnu… više »

NAJAVE

Nova tribina Poezija to Go

objavljeno prije 7 mjeseci i 20 dana

Poezija to go je projekt poticanja čitanja poezije, namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Pokrenula ga je književnica Sonja Zubović iz ljubavi prema hrvatskom jeziku pod motom… više »

NAJAVE

8. Festival svjetske književnosti u prilagođenom formatu

objavljeno prije 7 mjeseci i 23 dana

Osmi Festival svjetske književnosti nakladnika Frakture održat će se u prilagođenom obliku od 6. do 12. rujna u Zagrebu, a u programu će sudjelovati 60-ak autora iz 12 zemalja, od kojih će… više »

WOW!

Besplatne elektroničke knjige - preko dva milijuna čitatelja

objavljeno prije 8 mjeseci i 15 dana

U prosincu 2015. bio je registriran milijunti čitatelj, a novi rekord ostvaren je samo još četiri godine i sedam mjeseci nakon toga, priopćeno je. Od 250 naslova, njih 115 potpisuju… više »

FRIC

Raspisan natječaj za četvrtu književnu nagradu Fric

objavljeno prije 8 mjeseci i 17 dana

Tjednik Express raspisao je Natječaj za književnu nagradu Fric za najbolju knjigu fikcijske proze 2019./20., 75 tisuća kuna vrijedno priznanje koje je ime dobilo po nadimku Miroslava Krleže.… više »

WOW!

Michelinov vodič iz 1900. prodan za 26.500 eura

objavljeno prije 8 mjeseci i 29 dana

U petak poslijepodne u Clermont-Ferrandu, u središnjoj Francuskoj, taj vodič je prodan za 26.500 eura jednom francuskom chefu, koji je sa svim troškovima akviziciju platio… više »

KNJIGA

Lit link festival 2020 u Zagrebu i Rijeci

objavljeno prije 9 mjeseci i 11 dana

Ljetni događaji Književne karike ili Lit link festivala 2020 održavat će se 16. srpnja u Zagrebu te dan kasnije, 17. srpnja, u Rijeci, najavljeno je iz HDP-a. Uz hrvatske sudionike, gosti… više »

BOOKSA

Zadnji tjedan u Martićevoj

objavljeno prije 9 mjeseci i 11 dana

Ovaj, zadnji tjedan Bookse u parku, publiku u Martićevoj 14D očekuje jednako bogat program: u utorak u 19.30h počinje tribina Odvalimo se poezijom, koja je ovoga puta posvećena… više »

KULTURA

6. festival Prvi prozak na vrh jezika

objavljeno prije 9 mjeseci i 17 dana

Ovogodišnji Festival književnosti Prvi prozak na vrh jezika, koji okuplja mlade a već nagrađene autore, održat će se od 8. do 10. srpnja. U parku ispred Bookse tijekom tri dana… više »