Knjiga
POZIV

11. Balkanski anarhistički sajam knjiga

objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci

Ovogodišnji BASK donosi niz diskusija pa će tako biti riječi o otporu zagađenju u Čileu, populizmu u društvenim pokretima, ali i mainstream politici, pa će anarhisti iz SAD-a… više »

COOL

Svalbard dobiva i drugi Trezor sudnjeg dana

objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci

Trezor sudnjeg dana ili Svalbard Global Seed Vault dobit će partnera u kojem će se nalaziti neprocjenjivo blago - digitalne kopije klasičnih knjiga cjelokupne povijesti čovječanstva.… više »

1932. - 2017.

Umro Predrag Matvejević

objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci

Predrag Matvejević, jedan od najvažnijih i najprevođenijih pisaca i publicista Balkana, ali i Europe, preminuo je u četvrtak oko 14 sati u Zagrebu, u 85. godini. Bio je humanist, kozmopolit,… više »

UPIŠITE IH!

Besplatne Knjižnice grada Zagreba za djecu do 15. godine

objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci

Upis u članstvo Knjižnica grada Zagreba za djecu do 15. godina je besplatan, a takva odluka dio je Strategije razvoja knjižnica, kojoj je cilj da se do 2020.. osiguraju uvjeti za besplatan… više »

1936. - 2017.

Umro je Ivo Brešan

objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci

Ivo Brešan umro je u Šibeniku u 81. godini života. Rođen je u Vodicama. U Šibeniku je pohađao osnovnu školu i gimnaziju, a studirao je slavistiku i filozofiju na… više »

NAJAVE

J. K. Rowling radi na dvije nove knjige

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

J. K. Rowling, spisateljica koja sa svojim obožavateljima redovito komunicira putem društvenih mreža, izazvala je uzbuđenje među fanovima najavom na Twitteru da upravo piše… više »

REZIME

Hasanbegović i Bob Dylan obilježili su 2016.

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

"Godina 2016. bila je jedna od najturbulentnijih godina u hrvatskoj kulturi, godina u kojoj su više nego ikada politika i moć koju ona nosi bile glavni akteri i koja će ostati upamćena… više »

NAGRADE

Dodijeljene nagrade pulskog Sajma knjige

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Nagrada Dr. Ivo Borovečki ustanovljena je prije četri godine i nagrada je to koja se dodjeljuje "naj" čitatelju Sajma, za kojeg se zna da istinski voli čitati i da je cjeloživotno vezan za… više »

23. SAN(J)AM KNJIGE

Predstavljen regionalni program 23. Sajma u Puli

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Jućer je na Sajmu knjige u Istri održana konferencija za novinare na kojoj je najvljen regionalni program „Hercegovina čita" za idući - 23. Sa(n)jam knjige u Istri. Hercegovina čita… više »

ČITAJTE!

Hrvatska je za blagdane - Zona besplatnog čitanja

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Dobro došli u Hrvatsku, otvorenu digitalnu knjižnicu - prvu zemlju na svijetu koja je u potpunosti Zona Besplatnog Čitanja - zemlju u kojoj je dostupno 100.000 vrhunskih… više »

POZIVNICA

Svečano otvaranje "Adventske i božićne priče u GKK 2016." uz dolazak sv. Nikole

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Svečano otvaranje „Adventske i božićne priče u GKK" uz dolazak sv. Nikole održat će se u utorak, 06. prosinca 2016. g. u 12.00 sati u odjelu Gradske knjižnice Kaštela u… više »

DOĐITE

Svečano je otvoren 22. Sa(n)jam knjige u Istri

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Danas je u Puli u Domu hrvatskih branitelja, tradicionalno u podne, svečano otvoren 22. Sa(n)jam knjige u Istri. Pulski glazbenik Vedran Vojnić započeo je ceremoniju otvorenja… više »

ISPROBAJTE

Kratke lektire pomažu roditeljima

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Lektira.hr novi je projekt koji roditeljima i njihovoj djeci nudi pomoć kod čitanja, pisanja i razumijevanja školske lektire. Portal je prvenstveno namijenjen roditeljima i njihovoj… više »

SA(N)JAM KNJIGE

Zadnje novosti 22. Sajma knjiga u Istri pred svečano otvorenje

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Danas je u Puli u Centaralnoj dvorani Doma hrvatskih branitelja održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljene zadnje novosti 22. Sa(n)jam knjige u Istri, koji će se svečano… više »

DOĐITE U PULU

22. Sa(n)jam knjige u Istri predstavljen u Velvetu

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Sinoć je u galeriji Velvet u Zagrebu javnosti predstavljeno 22. izdanje pulskog festivala knjiga i autora - poznati Sa(n)jam knjige u Istri, koji će svoja vrata posjetiteljima, autorima,… više »