« Knjiga
objavljeno prije 6 mjeseci i 20 dana
NAJAVE

20 tribina Poezija to go druženje s pjesnicima

Projekt je zaživio digitalno na društvenim mrežama 2015. godine, otad bilježi izuzetno lijepe rezultate kontinuirane vidljivosti i popularnosti

Poezija to go
Poezija to go (Arhiva)
Više o

Poezija to go

Poezija to go je projekt poticanja čitanja poezije namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Pokrenula ga je književnica i pjesnikinja Sonja Zubović iz ljubavi prema hrvatskom jeziku, pod motom „poezija je laboratorij jezika, a jezik je nukleus nacionalnog identiteta".

Projekt je zaživio digitalno na društvenim mrežama 2015. godine, otad bilježi izuzetno lijepe rezultate kontinuirane vidljivosti i popularnosti.

U okviru projekta organizirani su zapaženi programi Poezija u gradu 2019. i 2020. godine populariziranja poezije putem city light plakata, snimljene su brojne interpretacije dramskih umjetnika vrijednih poetskih tekstova suvremenih hrvatskih pjesnika te su organizirane radioemisije Druženja s pjesnicima za internetski radio 808 itd.

Poezija to go kontinuirano od 2015. g. organizira i tribine - druženja s pjesnicima.

Tribine podržavaju prisutnost umjetnički vrijedne poezije u suvremenoj recepciji u živom susretu s publikom. Sve tribine se snimaju, trajno su na internetu te su dostupne široj publici u Hrvatskoj i izvan njezinih granica te u vremenu generacijama koje dolaze.

U okviru dosadašnjih druženja svoju poeziju govorilo je pedesetak uglednih hrvatskih autora: Irena Vrkljan, Robert Roklicer, Andrijana Škunca, Enerika Bijač, Ljerka Car Matutinović, Ivana Šojat, Diana Burazer, Sonja Manojlović, Darija Žilić, Lana Derkač, Ružica Cindori, Davor Šalat, Tomica Bajsić, Božica Brkan, Miroslav Kirin, Andrijana Kos Lajtman, Evelina Rudan, Ivan Babić, Tomislav Domović, Biserka Goleš Glasnović, Dražen Katunarić, Miroslav Mićanović, Branko Čegec, Zvjezdana Jembrih, Irena Matijašević, Monika Herceg, Sonja Zubović i mnogi drugi.

Ovom prilikom, u srijedu 18. listopada 2023. u 19 sati na dvadesetom jubilarnom Poezija to go druženju s pjesnicima nastupaju:

Miro Gavran, Dimitrije Popović i Enes Kišević.

Stihove Dimitrija Popovića interpretirat će Darija Žilić.

Glazbena gošća je Nina Bajsić.

Voditeljica programa i autorica projekta je Sonja Zubović.

15.10.2023. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno