Knjiga
POEZIJA

Natječaj za haiku poeziju

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Natječaj pod nazivom "Prema suncu-ususret Olimpijskim igrama u Tokiju" otvoren je kako bi se povezale japanska i hrvatska kultura, izvijestili su u ponedjeljak iz… više »

KNJIGE

Književni petak: 'Tradicija, baština i ideologija'

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Najstarija zagrebačka tribina 'Književni petak' prilagođava se izazovima u vrijeme epidemije pa će se tako 26. veljače prvi put, osim u Gradskoj knjižnici s ograničenim brojem posjetitelja,… više »

HUMANITARNO

Književna humanitarna akcija za ljubav i solidarnost

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Udruga Domino i zaklada Solidarna osmislile su humanitarnu književnu akciju kako bi i nakon Valentinova, sve do nadolazećeg Dana žena, nastavili širiti ljubav,… više »

VALENTINOVO

Izbor najljepše ljubavne pjesme među školama

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Dubrovačke knjižnice i ove godine povodom Valentinova organiziraju natječaj za najljepšu ljubavnu pjesmu "Amor u knjižnici". Cilj je ovoga natjecanja poticanje i… više »

KNJIGA

Wislawa Szymborska IZABRANE PJESME

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Nedavno se pojavila knjiga Izabranih pjesama čuvene poljske pjesnikinje, nagrađene Nobelom, Wislawe Szymborske, u izboru i prijevodu s poljskog Đurđice Čilić. I ovoga puta ,čitajući ove… više »

NOVOSTI

Claudio Magris - Abecede

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Nedavno je agilni zagrebački nakladnik Fraktura objavila novu knjigu Claudia Magrisa Abecede u Biblioteci Platforma (i ovom prigodom ističem klasičan uvez) u prijevodu s talijanskog Ljiljane… više »

KNJIGE

Jeste li "trajno posudili" knjigu?

objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana

U mnoštvu stvari koje se nalaze u našim domovima redovito se 'skrivaju' i sitnice koje, strogo gledano, nisu naše vlasništvo. Ponekad je to 'ostavština'… više »

NAGRADE

Otvoren natječaj za dodjelu Nagrade Iso Velikanović

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Najbolja ostvarenja u području prevodilaštva Ministarstvo kulture i medija nagrađuje 'Nagradom Iso Velikanović', priznanjem koje je ustanovljeno 2005. godine kao poticaj… više »

KNJIGA

Ognjen Spahić – Pod oba sunca

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Ognjen Spahić istaknuti je crnogorski književnik, autor nekoliko zapaženih knjiga, romana i priča,objavljivanih kod mnogih nakladnika s juga Europe, nagrađivan,hvaljen i čitan. Nedavno je… više »

KNJIGE

Korana Serdarević - Gušterov rep

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

Uvijek mi je drago reći poneku dobru,lijepu riječ o knjizi koja me privukla, o piscu o kojem počinjem razmišljati, o djelu koje preporučam i drugima, bez ustezanja ali i o nakladniku… više »

CEKATE

365 dana hrvatske književnosti u godini čitanja

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Teatar na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka priključuje se godini čitanja s izazovom svakodnevnoga čitanja ulomaka iz djela hrvatske književnosti.  Frana Marija Vulić… više »

KNJIGA

Projekt 'Ključ do znanja'

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

Projekt KLJUČ do znanja provodi se u Knjižnici Dugave na Odjelu za djecu i mladež od srpnja 2011.g. Namijenjen je djeci vrtićke dobi, učenicima osnovnih i srednjih škola. Klub… više »

NAGRADE

Raspisan natječaj za nagradu Višnja Machiedo

objavljeno prije 3 mjeseca i 5 dana

P.E.N centar navodi kako se godišnja nagrada dodjeljuje za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Hrvatskoj i… više »

IDEJA

Zagrli me pričom

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

U vremenu u kojem je izgovorena riječ često svedena na informaciju, ljudi sve udaljeniji, a dodir je postao prijetnja i bauk, Udruga Kaleido zaključila je kako bi bilo lijepo povezati se i… više »

SJAJNO!

Projekt 'Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente VII'

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

Udruga Zamisli, uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, provodi projekt prilagodbe literature za slijepe i slabovidne studente. Cilj projekta je omogućiti studentima s… više »