Knjiga
WOW!

Rekord projekta Besplatne elektroničke knjige u 2020.

objavljeno prije 3 mjeseca i 10 dana

Tijekom pandemijske godine oboreni su svi prethodni rekordi, i malo je vjerojatno da će u skorije vrijeme biti ponovno oboreni, budući da je u samo dva proljetna mjeseca, dok je u Hrvatskoj,… više »

KNJIGA

James Redfield - Celestinsko proročanstvo

objavljeno prije 3 mjeseca i 12 dana

Nedavno je objavljen „svjetski književni fenomen prodan u više od 20 milijuna primjeraka" u Hrvatskoj, Celestinsko proročanstvo Jamesa Redfielda. Riječ je o romanu pustolovini.… više »

KNJIGE

Objavljen poziv 'Čitanjem do uključivog društva'

objavljeno prije 3 mjeseca i 17 dana

Provedbom poziva doprinijet će se ostvarenju ciljeva Nacionalne strategije poticanja čitanja koju je Vlada Republike Hrvatske usvojila 2017. godine za razdoblje do 2022. godine. Poziv se… više »

OSVRT

Irena Matijašević - Početak zrelosti

objavljeno prije 3 mjeseca i 18 dana

Nedavno je objavljena nova knjiga suvremene hrvatske pjesnikinje Irene Matijašević - Početak zrelosti, u izvrsnoj opremi, u tvrdom uvezu. Više desetaka emotivnih zapisa… više »

KNJIGA

2021. - 'Godina čitanja' u Hrvatskoj

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

Proglašenjem godine čitanja realizirana je mjera iz Akcijskog plana Nacionalne strategije poticanja čitanja, usvojena 2017. godine, kako bi se pridonijelo razvoju kulture čitanja… više »

KNJIGE

Faktologija - nova zanimljiva knjiga

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Kada vam je dosta i književnosti i popularnih znanosti i niza tajanstvenih svjetskih urota, posegnite za neobičnom knjigom. Jedna od tih je i Faktologija,autora Hansa Roslinga, liječnika i… više »

KNJIGA

Kraj kraja Zemlje Jonathana Franzena

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

Jonathan Franzen, suvremeni pisac, kažu pouzdani izvori, jedan je od najčitanijih njihovih pisaca (ovo već ulijeva respekt), autor je niza romana ali i mnoštva objavljenih priloga koji… više »

KNJIGE

Zoran Ferić - Putujuće kazalište

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Zoran Ferić, poznati je i cijenjeni hrvatski književnik, odavno s uspjehom objavljuje, što nije nevažno. Nedavno je objavljena njegova nova knjiga, roman Putujuće kazalište.… više »

NAJAVE

Strašne žene (n)i spekulativna fikcija: Milena Benini

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

U petak, 11. prosinca, Prostor rodne i medijske kulture K-zona i društveno poduzeće Fierce Women organiziraju novo predavanje iz serije 'Strašne žene (n)i spekulativna fikcija'.… više »

NARAVNO

Pandemija - riječ godine na engleskom i njemačkom

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

U godini u kojoj je više od milijuna i pol ljudi u svijetu umrlo od covida-19, pandemija je bila najčešće tražena riječ u našim rječnicima, priopćili su iz… više »

EHHH...

Odgođen Sajam knjiga i autora – Sa(n)jam knjige u Istri

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Ovogodišnji 26. Sajam knjiga i autora - Sa(n)jam knjige u Istri odgođen je zbog odluke nacionalnog stožera Civilne zaštite o obustavljanju svih sajmova te pogoršane… više »

MA DA?

Oxfordski riječnik nije izabrao riječ godine

objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana

"Svake godine biraju se riječ ili izraz godine po izboru najopsežnijeg referentnog rječnika engleskog jezika, koji odražavaju opće raspoloženje ili preokupacije stanovništva u… više »

Strašne žene (n)i spekulativna fikcija – Bajkarice

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

U sklopu programa 'Strašne žene (n)i spekulativna fikcija', u petak 27. studenog u 18h, Prostor rodne i medijske kulture K-zona organizira live streaming predavanja Bajkarice - na temu… više »

NAGRADE

Dodijeljena Nagrada Janka Polića Kamova

objavljeno prije 5 mjeseci

Takvu je odluku, nakon pročitanih 97 knjiga pristiglih na natječaj, donijelo prosudbeno povjerenstvo u kojemu su ove godine bili Nikola Petković, Andrea Zlatar… više »

BOOKER

Douglas Stuart dobitnik nagrade Booker

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

'Shuggie Bain' je priča o osamljenom dječaku u potrazi za vlastitim identitetom koji nesebično voli svoju majku, ovisnicu o alkoholu i ostaje uz nju dok ona proživljava pakao,… više »