Knjiga
E-KNJIGE

Dvostruko više posudbi e-knjiga

objavljeno prije 1 godinu

Tijekom ožujka, nakon zatvaranja zbog epidemije koronavirusa posudba e-knjiga Knjižnica grada Zagreba se udvostručila, a dnevno se posudi u prosjeku 85 naslova, najčešće novija izdanja… više »

GMK

Čitalačka grupa: Mjenjolici s Urana

objavljeno prije 1 godinu

Krizna situacija uzrokovana virusom COVID-19 proizvodi oblike drugosti koje nismo u mogućnosti odmah vidjeti, promisliti, prepoznati ili artikulirati. Usred panike o budućnosti kulturne… više »

CEKATE

Natječaj za dječje literarne radove - produljenje roka

objavljeno prije 1 godinu

Centar za kulturu Trešnjevka je raspisao natječaj za literarne radove i poziva svu djecu na sudjelovanje.  Na natječaj pod… više »

ODLIČNO

eLektire na besplatnoj mobilnoj aplikaciji

objavljeno prije 1 godinu

eLektire možete čitati i kroz besplatnu Omoguru mobilnu aplikaciju, prilagođenu ponajprije onima s disleksijom i drugim teškoćama čitanja, poručuju na portalu… više »

NSK

Kulturna baština sada i u bojankama

objavljeno prije 1 godinu

Bojanke su dobre za djecu i odrasle, potiču kreativnost i relaksiraju, a one iz baštinskih ustanova omogućuju i upoznavanje kulturne baštine, povijesti, umjetnosti, arhitekture… više »

NOĆ KNJIGE

Noć knjige ide dalje – 23. travnja virtualno slavlje knjige

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

S ciljem popularizacije knjige i poticanja čitanja u Republici Hrvatskoj te u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige 23. travnja ove godine održat će se… više »

POHVALNO

Alfa lansirala korisnu web stranicu

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Jedna od vodećih izdavačkih kuća u Hrvatskoj, izdavačka kuća Alfa, predstavila je novu i jedinstvenu mrežnu stranicu nastava.alfa.hr na kojoj se mogu pronaći svi materijali za što… više »

JEDINO MOGUĆE

Na Međunarodni dan poezije, otkrijte snagu pisane riječi – online

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

U posljednjih šest godina u poetskoj kampanji tvrtke Julius Meinl Platite kavu stihom, samo u Hrvatskoj prikupljeno je više od sto tisuća napisanih stihova, sudjelovalo je… više »

DOĐITE

Poezija to go - trinaesto druženje

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Poezija to go je projekt poticanja čitanja poezije, namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Pokrenula ga je književnica Sonja Zubović iz ljubavi prema hrvatskom jeziku pod motom… više »

COOL

Vojko V objavio slikovnicu za djecu „Ne može“

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Prije još jednog ukazanja na velikoj pozornici Sea Stara, hip hop mag Vojko V pokazao je javno dijelić svoje druge životne uloge i objavio prvu slikovnicu za djecu. Nazvana po njegovom… više »

NOVOSTI

Književnica Vlatka Planina objavila je novu zbirku poezije Sekvoja i druge pjesme

objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca

Peta po redu zbirka poezije ujedno je i jubilarno deseto književno djelo u njezinom književnom opusu koji, osim pet zbirki poezije, od čega jedne na engleskom jeziku, broji i… više »

ODAZOVITE SE

Poklonite knjigu na Međunarodni dan darivanja knjigom

objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca

Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece i odraslih. Cilj je Međunarodnoga dana… više »

BRAVO

Festival svjetske književnosti u utrci za titulu najboljeg festivala svijeta

objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca

Londonski sajam knjiga objavio je popis kandidata u užem izboru za prestižnu međunarodnu nagradu za izvrsnost International Excellence Award 2020., a među rekordnih 29 uvrštenih… više »

NAJAVE

Književnost u Močvari organizira ciklus tribina 'Rani radovi'

objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca

Program Književnost u Močvari organizira ciklus tribina 'Rani radovi' kojima se želi promovirati mlađe autore i autorice u prostorima Kluba Močvara u ponedjeljak, 10. veljače, s početkom u… više »

SJAJNO!

Besplatne elektroničke knjige prešle 3 milijuna korisnika

objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca

Projekt Besplatne elektroničke knjige BEK premašio je krajem prošle godine tri milijuna korisnika, izvijestilo je Društvo za promicanje književnosti na novim medijima,… više »