Knjiga
KNJIGE

Pogodak - novi hit Elle Kennedy

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Pogodak, treći dio serijala Off-campus američke književnice Elle Kennedy upravo je ono što vam treba za ljeto - vrući moderni ljubavni roman u pravom smislu te riječi. Životne… više »

KNJIGE

Lit link festival / Književna karika 1.7. u Močvari

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Lit link festival - ili Književna karika - u svom petom izdanju predstavlja britanske i hrvatske pisce, urednike i izdavače u Puli (29.6.), Rijeci (30.6.) i Zagrebu (1.7.) Uz čitanja stranih… više »

SUPER!

Otvoren je Menart Avenue Mall

objavljeno prije 3 godine

Menart je proširio svoje poslovanje i danas otvorio svoju prvu multimedijalnu knjižaru! U prodajnom prostoru Menarta, na drugom katu zagrebačkog Avenue Malla (bivši Algoritam),… više »

KNJIGE

Predstavljena knjiga Zmajska zora Milene Benini

objavljeno prije 3 godine

U sklopu knjižnog kluba Centra za kulturu Trešnjevka i Udruge Nova stranica Zagreb predstavljena je knjiga Zmajska zora cijenjene književnice, prevoditeljice i dobitnice niza… više »

CEKATE

Književnost i mediji na 10. Festivalu dječje knjige

objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec

U vrijeme kada su knjige i čitanje zamijenile video igrice i chatanje, pitanje je na koji način je moguće djecu ponovno zainteresirati za književnost. Odgovor na to znaju redateljica Hana… više »

RAZMIŠLJANJA

Krah Algoritma: propast ili prilika za bolje knjige?

objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec

Krah Algoritma ne predstavlja samo propast najvećeg hrvatskog izdavača i knjižarskog lanca, nego i cijelog izdavačkog sustava. U tom sustavu pravila igre diktirali su najveći izdavači: oni su… više »

NOĆ KNJIGE 2017

Akcija Bilo kuda, čitaj svuda!

objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec

Kada ste zadnji puta s knjigom prošetali u obližnji park ili pročitali poglavlje napetog romana na autobusnoj stanici? Skratili si u njezinu društvu čekanje kod liječnika ili se… više »

DOĐITE

U utorak započinje 10. Festival dječje knjige u CeKaTe-u

objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec

Diljem svijeta u proljeće se slavi knjiga i rođendan velikog dječjeg pisca H.C. Andersena pa tako i Centar za kulturu Trešnjevka desetu godinu uzastopce organizira Festival dječje… više »

BRAVO

Zagreb Book Festival ušao u elitno festivalsko društvo

objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec

Zagreb Book Festival dobio je oznaku kvalitete EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) Label 2017-2018 koju nose festivali s izrazitom umjetničkom kvalitetom i imaju velik utjecaj… više »

SUPER

Najavljena Noć knjige 2017.

objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca

Pred nama je šesta po redu Noć knjige, manifestacija koja u središte svojega interesa stavlja knjigu, autora, čitanje i čitatelja, nastojeći barem na trenutak skrenuti… više »

ČESTITAMO

Dodijeljene nagrade Iso Velikanović za 2016. godinu

objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca

U Hrvatskom državnom arhivu 11. travnja održana je dodjela Nagrade Iso Velikanović za 2016. godinu. Kandidati za nagradu za životno djelo bili su ugledni prevoditelji Liljana Avirović,… više »

POZIV

11. Balkanski anarhistički sajam knjiga

objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca

Ovogodišnji BASK donosi niz diskusija pa će tako biti riječi o otporu zagađenju u Čileu, populizmu u društvenim pokretima, ali i mainstream politici, pa će anarhisti iz SAD-a… više »

COOL

Svalbard dobiva i drugi Trezor sudnjeg dana

objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca

Trezor sudnjeg dana ili Svalbard Global Seed Vault dobit će partnera u kojem će se nalaziti neprocjenjivo blago - digitalne kopije klasičnih knjiga cjelokupne povijesti čovječanstva.… više »

1932. - 2017.

Umro Predrag Matvejević

objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca

Predrag Matvejević, jedan od najvažnijih i najprevođenijih pisaca i publicista Balkana, ali i Europe, preminuo je u četvrtak oko 14 sati u Zagrebu, u 85. godini. Bio je humanist, kozmopolit,… više »

UPIŠITE IH!

Besplatne Knjižnice grada Zagreba za djecu do 15. godine

objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci

Upis u članstvo Knjižnica grada Zagreba za djecu do 15. godina je besplatan, a takva odluka dio je Strategije razvoja knjižnica, kojoj je cilj da se do 2020.. osiguraju uvjeti za besplatan… više »